Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Πρεμιέρα με τους... Ολυμπιακούς

Η 18η αγωνιστική ξεκινάει το Σάββατο με τρία ματς και τους Ολυμπιακούς... Πειραιώς και Βόλου να υποδέχονται εντός έδρας τους Πανσερραϊκό (17:15) και ΠΑΟΚ (19:30), αντίστοιχα. Αυλαία στο Καραϊσκάκη και το Περιστέρι με το Ατρόμητος-Κέρκυρα (17:15).
Με τρεις σπουδαίες αναμετρήσεις σε κόκκινο φόντο... ξεκινάει η 18η αγωνιστική στην Σούπερ Λίγκα. Η πρεμιέρα γίνεται σε δύο γήπεδα στο Περιστέρι και το Καραϊσκάκη, με τους Ατρόμητο και Ολυμπιακό να υποδέχονται τους επαρχιώτες... Κέρκυρα και Πανσερραϊκό αντίστοιχα στις 17:15.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου ολοκληρώνεται με το αμφίρροπο ματς στο Βόλο και τον έτερο Ολυμπιακό να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, στο Πανθεσσαλικό στις 19:30.
Την Κυριακή διεξάγεται το πλήρες μενού της αγωνιστικής, με δύο ματς στις 15:00 να γίνεται η αρχή. Στο εκπληκτικό AEL FC Arena, η Λάρισα στα τελευταία της χαρτιά για να ελπίζει σε παραμονή και με νέο προπονητή τον Νίκο Κωστένογλου υποδέχεται τον Ηρακλή ενώ στο "Κλεάνθης Βικελίδης" ο Αρης φιλοξενεί τον Πανιώνιου που με τον Μήτρογλου στο ρόστερ ελπίζει σε καλύτερες μέρες.

Στις 17:15, στην Τρίπολη, το συγκρότημα του Αστέρα και του Βαγγέλη Βλάχου υποδέχεται την ΑΕΚ, που μετά το διπλό στις Σέρρες θέλει ανάλογη συνέχεια. Την ίδια ώρα στα Πηγάδια της Ξάνθης, η "ανεβασμένη" τοπική ομάδα περιμένει τον επικίνδυνο Εργοτέλη.

Η 18η αγωνιστική ολοκληρώνεται με τον Παναθηναϊκό να φιλοξενεί σε άδειες κερκίδες τον Μάκη Ψωμιάδη και την δυναμική Καβάλα.

Η 18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Ατρόμητος Αθ.-Κέρκυρα 17:15, Novasports2
Διαιτητής: Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου

Με κολακευτικά λόγια για την αντίπαλό του μίλησε ο Γιώργος Δώνης που στο περιθώριο δηλώσεών του για το ματς με τους "Φαίακες" μίλησε με σεβασμό, αναφέροντας: "Η Κέρκυρα είναι πάντως μια ομάδα που της αξίζουν πολλά συγχαρητήρια γιατί έχει καταφέρει να συγκεντρώσει μέχρι τώρα 20 βαθμούς. Είναι ένας αντίπαλος που δύσκολα μπορεί κάποιος να τον κερδίσει και αξίζει μεγάλο σεβασμό και από εμάς και απ’ όλους". Εξάλλου, τόσο ο τεχνικός της ομάδας όσο και ο πρόεδρος Γιώργος Σπανός έδωσαν σύνθημα νίκης για το 2Χ2 στο 2011 προκειμένου να σωθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται η ομάδα.


Με "όπλα" την καλή ψυχολογία από την πρόκριση στο Κύπελλο Ελλάδος επί του Ηρακλή αλλά και την θετική παράδοση στις συναντήσεις της με τον Ατρόμητο εκτός έδρας καλείται να αγωνιστεί η Κέρκυρα στην δύσκολη έδρα του Ατρομήτου. Το συγκρότημα του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς καλείται να λυγίσει τον παράγοντα "κούραση" και με όσα ψυχικά αποθέματα έχει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Ο τεχνικός των νησιωτών στα πλάνα του αφού η διοίκηση θα αποκτήσει όπως όλα δείχνουν τους Επαλέ και Μονιάκη ενώ σε αντίθεση και το ματς με τους Περιστεριώτες δεν μπορεί να υπολογίζει τους Μίχο και Βενέτη.

Ολυμπιακός-Πανσερραϊκός 17:15, ΝΕΤ
Διαιτητής: Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης (Καβάλας)
Γήπεδο: "Γ. Καραϊσκάκης"

Παρόλο που ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης προαννήγειλε πως οι μεταγραφές τελείωσαν, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο μέχρι την ύστατη ώρα. Παίκτες παρακολουθούνται εξάλλου συνεχώς και δεν αποκλείεται να αποκτηθούν το καλοκαίρι, όπως διευκρινίζουν πλέον στον Πειραιά. Αγωνιστικά, ο Ερνέστο Βαλβέρδε μετά το "διπλό" στην Κέρκυρα θέλει νίκη και κόντρα στον Πανσερραϊκό για να παραμείνει σε απόσταση ασφαλείας η ομάδα του που προπορεύεται στην βαθμολογία.

Ενα "τσουβάλι" απουσίες έχει να αντιμετωπίσει για τον καταρτισμό των πλάνων του, ο τεχνικός του Πανσερραϊκού. Τα "λιοντάρια" των Σερρών αναμένεται να παραταχθούν στο "Γ. Καραϊσκάκης" απέναντι στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας χωρίς τους Παπάζογλου, Σουμπίνιο, Λεοζίνιο, Άμο και Παντελιάδη. Παρά την πίεση της έδρας και την ποιότητα του αντιπάλου, οι παίκτες του Πανσερραϊκού, είναι αποφασισμένοι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, γνωρίζοντας ότι απέναντί τους θα έχουν να αντιμετωπίσουν μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος.

Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΟΚ 19:30, Novasports2
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Γήπεδο: Πανθεσσαλικό στάδιο


Με την απόκτηση του Νοέ Ακόστα και του Κάρλος Αουγκούστο Μπερτόλντι ή αλλιώς "Τικάο" ο Ολυμπιακός Βόλου αναμένεται να δείξει ακόμα πιο ενισχυμένο "πρόσωπο" τον δεύτερο γύρο, που διανύουμε. Η ομάδα των Μπέου και Τσιώλη κινήθηκε και πάλι δυναμικά στην Λατινική αγορά αποκτώντας παίκτες που θα βοηθήσουν με την ποιότητα και το πάθος που τους διακρίνει ενώ σε ότι αφορά το μέλλον οι "ερυθρόλευκοι" απέκτησαν και τον 21χρονο Απόστολο Αναστασίου από τον Μακεδονικό. Οι Βολιώτες υποδέχονται τον ΠΑΟΚ, και σύμφωνα με όσα τόνισε ο Σάκης Τσιώλης υπάρχει η πίστη σε όλους τους παίκτες για ένα νέο θετικό αποτέλεσμα.

Με τρεις σημαντικές παρουσίες και περισσότερους από 5.000 οπαδούς του θα ταξιδεύσει στο Βόλο ο ΠΑΟΚ. Ο "Δικέφαλος του Βορρά" θα έχει μετά από πολύ καιρό στην αποστολή τους Μουσλίμοβιτς και Μαλεζά που ήταν τραυματίες ενώ και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης που είχε μια ίωση θα δώσει κανονικά το παρών. Αντίθετα, με τους παρόντες, ο Μάκης Χάβος άφησε στην Θεσσαλονίκη τους Φιλομένο, Παπάζογλου, τον τιμωρημένο Φωτάκη και τους τραυματίες Μπουσαϊντί, Ελ Ζάρ και Βιτόλο που είναι στην Ισπανία.

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Λάρισα-Ηρακλής 15:00, Novasports2
Διαιτητής: Αθανάσιος Γιάχος (Χίου)
Γήπεδο: AEL F.C. Arena


Την δύσκολη αποστολή να διατηρήσει την Λάρισα στα σαλόνια της Σούπερ Λίγκα καλείται να βγάλει εις πέρας, ο νέος τεχνικός των "βυσσινί", Νίκος Κωστένογλου. Ο Ελληνας τεχνικός γνωρίζει πως οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές ωστόσο με την πίστη του στην ομάδα θέλει αρχή γενομένης με τον ματς κόντρα στον Ηρακλή να δώσει άλλο αέρα στην ΑΕΛ. Την ώρα που η διοίκηση συνεχίζει την αναζήτηση στόχων που μπορεί να βοηθήσουν με την ενίσχυσή τους, ο τεχνικός της Λάρισας προβληματίζεται για τους τραυματισμούς των Κανόμπιο και Μετίν και θα τους περιμένει μέχρι την ύστατη στιγμή για το κρίσιμο ματς κόντρα στους Θεσσαλονικείς.

Ηχηρό χαστούκι δέχθηκε ο "Γηραιός" στο Κύπελλο Ελλάδος ΟΠΑΠ, όπου και αποκλείστηκε από την προημιτελική φάση μετά την ήττα στην Κέρκυρα στην διαδικασία των πέναλτι, από τους "Φαίακες". Πλέον, το ζητούμενο στον Ηρακλή είναι η ανασύνταξη και ο τεχνικός του Μαρίνος Ουζουνίδης σκέφτεται πως στο νέο εκτός έδρας παιχνίδι η ομάδα δεν αποκλείεται να επιδείξει και σημάδια κούρασης. "Πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν οι επιτυχίες και οι αποτυχίες. Εμείς πρέπει να μείνουμε ενωμένοι σαν γροθιά για να ανασυνταχθούμε και να κοιτάξουμε πλέον το πρωτάθλημα" τόνισε ο Ελληνας τεχνικός.

Αρης-Πανιώνιος 17:15, Novasports3
Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Αθήνας)
Γήπεδο:  "Κλεάνθης Βικελίδης"

Δικαίωμα συμμετοχής απέκτησε το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Αρη, Κριστιάν Πορτίγια που θα είναι στα πλάνα του Εκτορ Ραούλ Κούπερ, ο οποίος υπολογίζει κανονικά και τον Φρανσίσκο Χαβίτο. "Οσο δείχνει την ίδια διάθεση και την ίδια προσπάθεια, εγώ θα τον υπολογίζω" τόνισε ο Αργεντίνος τεχνικός για τον Ισπανό μεσοεπιθετικό που φέρεται να είναι στόχος του Ολυμπιακού. Για την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο, ο προπονητής του Αρη μπορεί να έχει αρκετές απουσίες ωστόσο υπολογίζει και πάλι στις υπηρεσίες των Φατί, Μενδρινού και Τσέζαρεκ που επιστρέφουν για να δώσουν λύσεις στην μεσαία και επιθετική γραμμή των "κιτρινόμαυρων".

Με βασικό "όπλο" τον νεοαποκτηθέντα Κώστα Μήτρογλου ο Πανιώνιος καλείται να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στο "καυτό" όπως θα αναμένεται "Κλεάνθης Βικελίδης". Οι παίκτες του Τάκη Λεμονή μετά την εντός έδρας ήττα από την Ξάνθη καλούνται να δώσουν τον υπερπάντων αγώνα τους στην συνέχεια για να βγάλουν την ομάδα από το αγωνιστικό τέλμα που είναι και την έχει φέρει στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. "Οπλο" των "κυανέρυθρων" η καλή παράδοση στην Θεσσαλονίκη απέναντι στον Αρη, αφού στα τέσσερα τελευταία ματς έχει τρεις ισοπαλίες και μια ήττα.

Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 17:15, Novasports2
Διαιτητής: Τάσος Κάκος (Κέρκυρας)
Γήπεδο: Αστέρα Τρίπολης

Μετά την πρώτη εντός έδρας νίκη στην Τρίπολη, η "όρεξη" άνοιξε για τους Αρκάδες που μετά την θετική εικόνα στην Τούμπα (που δεν στέφθηκε με καλό αποτέλεσμα) θέλουν να δείξουν καλό πρόσωπο και με την ΑΕΚ σε μια δύσκολη συνάντηση. "Είμαστε πανέτοιμοι για μία ακόμα μεγάλη μάχη και στόχος της ομάδας είναι η νίκη. Οι δυσκολίες του αγώνα είναι γνωστές, λόγω του ονόματος, της ταυτότητας και των ποδοσφαιριστών που διαθέτει η ΑΕΚ. Η ομάδα είναι σε καταπληκτική κατάσταση και εύχομαι σε ένα συνδυασμό καλής απόδοσης και νίκης" τόνισε ο Βαγγέλης Βλάχος που δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα.

Οι διοικητικές αναταραχές συνεχίζονται στην ΑΕΚ, με τον Ντέμη Νικολαϊδη να εκδίδει δήλωση απαντώντας σε γεγονότα που διοικούσε την εποχή του. "Εχουν μικρύνει πολύ την ΑΕΚ" τόνισε ο συμπαίκτης του και παλαίμαχος άσος, Μιχάλης Κασάπης τονίζοντας με την καλύτερη ατάκα πως έχουν καταντήσει την ομάδα όση εμπλέκονται στα υψηλά κλιμάκια. Αγωνιστικά, πριν το μεγάλο ματς για το Κύπελλο με τον Παναθηναϊκό, ο Μανόλο Χιμένεθ μετά τις Σέρρες ξέρει πως η ομάδα του θα έχει δύσκολο έργο και στην Τρίπολη, με τον στόχο ωστόσο να είναι η κατάκτηση των τριών βαθμών και μόνο.

Σκόντα Ξάνθη-Εργοτέλης 19:30, ΝΕΤ
Διαιτητής: Πέτρος Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
Γήπεδο: ΑΚ Σκόντα Ξάνθης Πηγάδια

Την πέμπτη θέση της βαθμολογίας μαζί με την Καβάλα μοιράζεται η Σκόντα Ξάνθη που πανηγύρισε ένα ακόμα "διπλό" σε μια δύσκολη έδρα όπως αυτή της Νέας Σμύρνης. Οι Ακρίτες που έκαναν και μεσοβδόμαδα αγιασμό ενόψει της νέας χρονιάς, δεν σκέφτονται που μπορεί να φτάσουν καθώς διοίκηση και τεχνική ηγεσία ζήτησαν από τους παίκτες να είναι προσγειωμένοι στους στόχους. Ο προπονητής της Σκόντα, Νίκος Παπαδόπουλος ενόψει του ματς με τον Εργοτέλη, δεν μπορεί να υπολογίζει στον Σάντος Γκλέισον, με τον Βραζιλιάνο αμυντικό να μην έχει ξεπεράσει ακόμα το πρόβλημα θλάσης στην γάμπα.

Μια νίκη, μία ισοπαλία και δύο ήττες έχει στην Ξάνθη, ο Εργοτέλης που αναζητά για το 2011 την πρώτη του νίκη. Μετά την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης εκτός και την ισοπαλία στο Παγκρήτιο με τον Ολυμπιακό Βόλου, οι Κρητικοί έπεσαν στην 10η θέση της βαθμολογίας και θα αναζητήσουν στα Πηγάδια την αναρρίχησή τους. Ο Νίκος Καραγεωργίου ξέρει ότι το ματς αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο και θέλει από τους παίκτες του συγκέντρωση και στα 90 λεπτά του ματς. Μοναδικά προβλήματα για τον Καβαλιώτη τεχνικό, οι απουσίες των τιμωρημένων Ολίσε και Ρουμπάκη.

Παναθηναϊκός-Καβάλα 19:30, Novasports1
Διαιτητής:  Χρήστος Μήτσιος (Ηπείρου)
Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Ακέφαλος διοικητικά, χωρίς οπαδούς, χωρίς μεταγραφική ενίσχυση και με τα σενάρια από Γαλλία και Βραζιλία να θέλουν πίσω τους δύο αστέρες της ομάδας, Τζιμπρίλ Σισέ και Ζιλμπέρτο Σίλβα, το "τριφύλλι" καλείται να συνεχίσει προσηλωμένο αγωνιστικά το "κυνήγι" της κορυφής. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στο ματς με την επικίνδυνη Καβάλα δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ και Ζιλμπέρτο Σίλβα αλλά και τον τιμωρημένο Σεμπαστιάν Λέτο. Σιμάο, Λουίς Γκαρθία και Καραγκούνης διεκδικούν δύο θέσεις για το αρχικό σχήμα.

Μετά το εκπληκτικό γκολ κόντρα στην ΑΕΛ, ο Σερζ Ντιέ δεν κρύφτηκε και μέσω δηλώσεών του οριοθέτησε τους αρχικούς στόχους της φετινής Καβάλας, που είναι στην 5η θέση της βαθμολογίας. "Με αυτήν τη νίκη μένουμε κοντά στο στόχο μας που είναι να βγούμε στην Ευρώπη" υποστήριξε ο άσος των "Αργοναυτών" που τόνισε πως βήμα-βήμα η ομάδα θα προχωράει για να τα καταφέρει. Ο Ιβοριανός μέσος και αρχηγός της ομάδας όμως όπως και οι Ντουγκλάο Φερέιρα και Ιγκόρ Τόμασιτς θα είναι οι μεγάλοι απόντες για τους φιλοξενούμενους που θα συνοδεύονται στο ΟΑΚΑ, από τον Μάκη Ψωμιάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: