Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Μίλαν-Νάπολι3-0

Mπορεί να απομένουν έντεκα ολόκληρες αγωνιστικές, μπορεί στο ποδόσφαιρο να μην πρέπει να λες «ποτέ», αλλά η Μίλαν με τη φετινή της απόδοση και με το +5 δεν μπορεί παρά να νιώθει σίγουρη. Οι «ροσονέρι» επικράτησαν εμφατικά με 3-0 της Νάπολι στο «ντέρμπι τίτλου» όπως είχε χαρακτηριστεί και πλέον επικεντρώνεται στο Τσάμπιονς Λιγκ…

Όλη η Ιταλία ανέμενε με αγωνία το εν λόγω ματς. Η εντυπωσιακή Νάπολι έδειχνε ικανή για την έκπληξη μέσα στο «Σαν Σίρο», αλλά η γηπεδούχος Μίλαν δεν θα μπορούσε να ρισκάρει το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από επτά ολόκληρα χρόνια!

Το πρώτο ημίχρονο πήγε μεν στα «σκουπίδια», αλλά οι γηπεδούχοι με την απόδοση τους έδειχναν πως έχουν το πάνω χέρι και στην επανάληψη το απέδειξαν με εμφατικό τρόπο. Στο 49ο λεπτό ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς από το σημείο του πέναλτι έκανε το 1-0 (τραβηγμένο σφύριγμα ) και από εκείνο το λεπτό η Νάπολι τα έχασε.

Ο Πάτο έκανε πράγματα και θαύματα, αναγκάζοντας όλο το γήπεδο να φωνάξει το όνομα του. Θα μπορούσαμε να πούμε πως… πήρε μόνος του τους «παρτενοπέι». Μπορεί πολλές φάσεις να μην του «βγήκαν» ελέω Ντε Σάνκτις, αλλά η ασίστ-έτοιμο γκολ στον Μπόατενγκ για το 2-0 στο 77’ και το εκπληκτικό του τέρμα με τεχνικό σουτ εκτός περιοχής δύο λεπτά αργότερα αποκατέστησαν την τάξη.

Το τελευταίο δεκάλεπτο (συν τέσσερα λεπτά καθυστερήσεων) ήταν διαδικαστικό. Ο Μασιμιλιάνο Αλέκγρι έκανε αλλαγές, και ήταν φανερό πως η πρωτοπόρος κατέβασε ταχύτητα. «Όλε» σε κάθε πάσα από το κοινό και το κλίμα γιορτινό. Κανέναν δεν ενδιέφερε να πανηγυρίσει κι άλλο γκολ. με το τελικό σφύριγμα το μισό Μιλάνο πανηγύριζε και πλέον με το +5 οδηγό πρέπει να κάνει… τα αυτονόητα για να φορέσει τα γιορτινά του σε περίπου δύο μήνες…

Δεν υπάρχουν σχόλια: