Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Οι προτάσεις Μαρινάκη στην ΕΠΟ για τη βία!!

Δέσμη μέτρων για την καταπολέμηση της βίας κατέθεσε τη Δευτέρα στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Βαγγέλης Μαρινάκης. Μεταξύ άλλων αναφέρεται στις διατάξεις της UEFA, στις αρμοδιότητες των σεκιούριτι και στο ρόλο της αστυνομίας.

Αναλυτικά:

1/ Πλήρης και κατά γράμμα εφαρμογή των κανονισμών και των διατάξεων της UEFA σε ό,τι αφορά σε θέματα πρόληψης και καταστολής βίας.

2/ Κατόπιν ειδικής νομοθετικής ρύθμισης, να δοθεί στους άνδρες της ιδιωτικής ασφάλειας (security) η δυνατότητα σωματικού ελέγχου των φιλάθλων, κατά την είσοδό τους στο γήπεδο.

3/ Εκτός από το σωματικό έλεγχο για τον εντοπισμό παράνομου υλικού (βεγγαλικά, κ.λπ.) να υπάρχει η δυνατότητα συλλήψεων από το προσωπικό ασφαλείας, κατόπιν τροποποίησης του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, όσων κατέχουν επικίνδυνα αντικείμενα για τη σωματική ακεραιότητα των φιλάθλων αλλά και εκείνων που εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

4/ Δυνατότητα παρέμβασης της ΕΛ.ΑΣ. σε κρίσιμους αγώνες, έτσι ώστε να επιμερίζεται η ευθύνη αστυνόμευσης και να διασφαλίζεται υψηλό επίπεδο ασφαλείας για αθλητές και φιλάθλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: