Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Η «μάχη» των «καταραμένων»

Ο τίτλος του φετινού πρωταθλητή της Superleague ουσιαστικά έχει κριθεί, με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται 10 βαθμούς μπροστά από τον «αιώνιο» αντίπαλο, Παναθηναϊκό. Έτσι, η «μάχη» της «ουράς» είναι αυτή που αναμένεται να κλέψει την παράσταση στις τελευταίες αγωνιστικές της σεζόν και πέντε ομάδες νιώθουν την «καυτή» ανάσα του υποβιβασμού.

Φυσικά, αναφερόμαστε στους Ατρόμητο, Πανιώνιο, Αστέρα Τρίπολης, ΑΕΛ και Πανσερραϊκό, με τους δύο τελευταίους να βρίσκονται στην χειρότερη δυνατή θέση και να χρειάζονται πλέον ένα μικρό θαύμα προκειμένου να παραμείνουν στην κατηγορία. Παρόλα αυτά, βαθμολογικές ελπίδες υπάρχουν για άλλους, με τις τελευταίες έξι αγωνιστικές της κανονικής περιόδου να κρίνουν το μέλλον.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Η ομάδα του Περιστερίου βρίσκεται στην καλύτερη βαθμολογική θέση, καθώς έχει ήδη συγκεντρώσει 28 πόντους, δύο πάνω από τον Πανιώνιο. Το πρόγραμμα της ομάδας του Γιώργου Δώνη, μόνο εύκολα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, παρά το γεγονός πως θα δώσει 4 αγώνες εντός έδρας. Παρόλα αυτά, την 25η υποδέχεται τον Πανιώνιο, με την συγκεκριμένη αναμέτρηση να έχει χαρακτήρα «ο θάνατος σου, η ζωή μου». Οι «κυανόλευκοι» υποδέχονται επίσης ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Καβάλα, ενώ έχουν να αγωνιστούν μακριά από το σπίτι τους, κόντρα σε Εργοτέλη και ΑΕΚ.

25η   Πανιώνιος   
26η   Εργοτέλης (εκτός)
27η    ΠΑΟΚ
28η     ΑΕΚ (εκτός)
29η      ΟΣΦΠ
30η    Καβάλα

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Ο βαθμός κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν «χρυσάφι» για τον Πανιώνιο, ο οποίος έτσι έφτασε τους 26 βαθμούς και έχει σε απόσταση βολής τον επόμενο αντίπαλο του, Ατρόμητο. Οι «κυανέρυθροι» ξεπέρασαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον «σκόπελο» των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΟΣΦΠ και πλέον το πρόγραμμα του είναι κόντρα στους κύριους αντιπάλους του, όπου καλείται να δείξει χαρακτήρα και να πάρει τους βαθμούς που χρειάζεται. Η ομάδα του Τάκη Λεμονή αντιμετωπίζει εκτός έδρας Ατρόμητο, Ηρακλή, Κέρκυρα και Αστέρα Τρίπολης, αλλά υποδέχεται ΑΕΛ και Πανσερραϊκό. Έτσι με δύο νίκες εντός έδρας, λογικά θα καταφέρει να φτάσει στην σωτηρία.

25η  Ατρόμητος (εκτός)
26η   ΑΕΛ
27η    Ηρακλής (εκτός)
28η    Κέρκυρα (εκτός)
29η    Πανσερραϊκός
30η   Αστέρας Τρίπολης (εκτός)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΠΟΛΗΣ

Μετά το σημαντικό διπλό στις Σέρρες, ο Αστέρας βρίσκεται στους 25 βαθμούς και παλεύει για την παραμονή του. Το πρόγραμμα του είναι το πιο βατό από τους υπόλοιπους διεκδικητές, αλλά όλα θα κριθούν όπως όλα δείχνουν την τελευταία αγωνιστική, όταν η ομάδα της Τρίπολης θα υποδεχθεί τον Πανιώνιο. Επίσης, από την Τρίπολη θα περάσουν οι Ολυμπιακός Βόλου, και Άρης, ενώ θα κοντράρει μακριά από το σπίτι του τις Καβάλα, Ξάνθη και Παναθηναϊκό.

25η Καβάλα (εκτός)
26η Ολυμπιακός Βόλου
27η Ξάνθη (εκτός)
28η Άρης
29η ΠΑΟ (εκτός)
30η Πανιώνιος

ΑΕΛ

Η ισοπαλία με τον Άρη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και καταστροφική για την ΑΕΛ, η οποία βρίσκεται στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, με 20 βαθμούς, 5 πίσω από τον Αστέρα και 6 πίσω από τον Πανιώνιο. Η Λάρισα αν και αποδίδει καλύτερο ποδόσφαιρο τις τελευταίες αγωνιστικές, πλέον έχει έναν «Γολγοθά» να ανεβεί. Η ομάδα της Θεσσαλίας έχει να αγωνιστεί με Παναθηναϊκό, Πανιώνιο (εκτός), Εργοτέλη, ΠΑΟΚ (εκτός), ΑΕΚ και Ολυμπιακό εκτός έδρας και εύκολα καταλαβαίνει κανείς, πως το έργο των παικτών του Νίκου Κωστένογλου είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο.

25η ΠΑΟ
26η Πανιώνιος (εκτός)
27η Εργοτέλης
28η ΠΑΟΚ (εκτός)
29η ΑΕΚ
30η ΟΣΦΠ (εκτός)

ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ

Αν και έχει ακόμα βαθμολογικές ελπίδες, η εικόνα της ομάδα τις τελευταίες αγωνιστικές είναι απογοητευτική. Αυτό που βγαίνει πάντως προς τα έξω είναι, πως ακόμα και οι ίδιοι παίκτες του Πανσερραϊκού πλέον έχουν αποδεχτεί την μοίρα τους. Οι Σερραίοι ψάχνουν ένα «θαύμα» και πολύ δύσκολα θα το βρουν, καθώς εκτός από ήττες των άλλων διεκδικητών της παραμονής, θέλουν να πάρουν βαθμούς κόντρα σε Ολ. Βόλου, Ξάνθη, Άρη, Παναθηναϊκό, Πανιώνιο και Εργοτέλη.

25η Ολυμπιακός Βόλου (εκτός)
26η Ξάνθη
27η Άρης (εκτός)
28η ΠΑΟ
29η Πανιώνιος (εκτός)
30η Εργοτέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: