Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Πάει για «τριάρα» ο Ριέρα

Με ποινή τριών αγωνιστικών κινδυνεύει ο Άλμπερτ Ριέρα, λόγω της αποβολής του με απευθείας κόκκινη κάρτα κατά τη διάρκεια της αναμετρησης του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο. Ο Ισπανός χαφ, ο οποίος παρουσιάστηκε μετανιωμένος, μετά τη λήξη του ματς, θα απουσιάσει συνολικά από τέσσερις αγώνες των «ερυθρολεύκων», αφού χρωστάει ήδη μία αγωνιστική.«Να προσφύγουμε κι εμείς σε FIFA και UEFA;»

Ο χαφ των Πειραιωτών πήγε να διαμαρτυρηθεί στον βοηθό στο 73’, για τον μη καταλογισμό γκολ σε μια κεφαλιά του Ντουντού και ο Κοντοές τον τράβηξε για να τον απομακρύνει. Ο Ριέρα κυνήγησε τον παίκτη του Πανιωνίου και τον κλώτσησε από πίσω, με αποτέλεσμα να αποβληθεί από τον διαιτητή. Αν τιμωρηθεί με τρεις αγωνιστικές ο Ισπανός, συνυπολογίζοντας και τη μία που έχει ήδη δηλωθεί να εκτίσει με τον Εργοτέλη, θα επιστρέψει την 29η αγωνιστική, στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Η απουσία τους Ριέρα έρχεται να προστεθεί σε εκείνη του Βασίλη Τοροσίδη, ο οποίος έχει άλλες τέσσερις αγωνιστικές ποινή, λόγω της αποβολής του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Στα προβλήματα τιμωριών προστέθηκε και ο τραυματισμός του Ραούλ Μπράβο, ο οποίος τραυματίστηκε στο αριστερό πόδι στον χθεσινό αγώνα με τον Πανιώνιο, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για απουσία 3-4 εβδομάδων, λόγω θλάσης πρώτου βαθμού στον οπίσθιο μηριαίο.

Τα καλά για τον Ερνέστο Βαλβέρδε ήρθαν από τον Μοϊσές Ουρτάδο, ο οποίος πήρε χρόνο συμμετοχής ύστερα από δύο μήνες και οκτώ ημέρες. Τελευταία εμφάνιση του Ισπανού μέσου ήταν στις 19 Δεκεμβρίου 2010, όταν είχε παίξει για 90 λεπτά στο εκτός έδρας ματς με τη Λάρισα.

«Να προσφύγουμε κι εμείς σε FIFA και UEFA;»

Αρνητική επίδραση είχαν στους διαιτητές όλα όσα συνέβησαν όλη την εβδομάδα, έλεγαν από το «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο. Χαρακτηριστικά στάθηκαν στο γκολ του Πανιωνίου που φαίνεται να είναι οφσάιντ, αλλά και σε μία περίπτωση μη καταλογισμού πέναλτι στο ματς του Παναθηναϊκού από τον Γκοβού. «Αυτό που φοβόμασταν όλη την εβδομάδα, τελικά έγινε. Λίγο με τα γκαζάκια στα γραφεία της Λίγκας, λίγο με τις επιθέσεις στην ΕΠΟ, λίγο με τις προσφυγές στην ΟΥΕΦΑ και τη ΦΙΦΑ» τόνιζαν χαρακτηριστικά, συνεχίζοντας: «Χθες (σ.σ.: το Σάββατο) υπήρχε ένα καταφανέστατο πέναλτι στο ΟΑΚΑ που δεν δόθηκε στον Ατρόμητο και σήμερα (σ.σ.: χθες) το γκολ του Πανιωνίου είναι οφσάιντ. Δηλαδή, τι θα πρέπει να κάνουμε; Να προσφύγουμε κι εμείς σε FIFA και UEFA ή να βγούμε κι εμείς στους δρόμους; Και το Σάββατο και σήμερα (σ.σ.: χθες) υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος. Κι αν το δει κανείς συνολικά το πράγμα, είναι 3 βαθμοί αυτά τα δύο παιχνίδια (σ.σ.: δύο που έχασε ο Ολυμπιακός κι έναν που πήρε ο Παναθηναϊκός».

Δεν υπάρχουν σχόλια: