Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Έπαιξε ρόλο η έλλειψη Ελλήνων;

Ο... αφελληνισμός της ΑΕΛ μία από τις κυριότερες αιτίες για την κατάρρευσή της…
Έπαιξε ρόλο η έλλειψη Ελλήνων;
Σήμερα η ΑΕΛ είναι και πάλι στην επικαιρότητα εξαιτίας της κρίσιμης κατάστασης στην οποία βρίσκεται απόρροια της κάκιστης φετινής πορείας. Δυστυχώς, έξι αγωνιστικές προ της λήξης του πρωταθλήματος, η ομάδα του κάμπου, πλην συγκλονιστικού απροόπτου έχει υποβιβαστεί στη Football League.
Ποιές είναι λοιπόν οι αιτίες που την έχουν φέρει σε αυτή τη δύσκολη θέση; Τον ποδοσφαιρικό πύργο της Βαβέλ, χτίζουν οι ελληνικές ομάδες στην Superleague, μεταξύ των οποίων και η ΑΕΛ. Συγκεκριμένα και παίρνοντας σαν αναφορά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2010-11, μετά και τις τελευταίες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ των βυσσινί υπάρχουν, τριάντα δύο ποδοσφαιριστές εκ των οποίων οι 14 Έλληνες και 18 ξένοι. Στο ματς ενάντια στον Άρη στην αρχική σύνθεση με την οποία ξεκίνησε ο αγώνας, υπήρχαν 8 αλλοδαποί και μόνο τρεις Έλληνες ποδοσφαιριστές, όπως συμβαίνει από την αρχή της σεζόν στους Θεσσαλούς.
Πολλοί θα αναρωτιούνται πως επηρεάζει ο αφελληνισμός για την άκρως απογοητευτική πορεία;
Παίζει το δικό του σημαντικό ρόλο. Διαφορετικά βλέπουν το οριακό σημείο που έχει περιέλθει η ομάδα, οι ξένοι παίκτες και εντελώς διαφορετικά οι Έλληνες. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό αν δούμε τη κατάθεση ψυχής που επέδειξαν οι τρεις βασικοί Έλληνες ποδοσφαιριστές Βενετίδης, Ταυλαρίδης και Μελίσσης στο χθεσινό αγώνα με τους Θεσσαλονικείς.
Επίσης η AEΛ τις μεγάλες πρόσφατες επιτυχίες της όπως κατάκτηση Κυπέλλου στην Ελλάδα το 2007, τη σημείωσε τη σεζόν 2006-07 και την πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη την διέπρεψε το 2007-08, οπότε το ποσοστό των Eλλήνων ξεπερνούσε το 60%, σε αντίθεση με τη φετινή σεζόν που αγγίζει το 43.75%.
ΠΗΓΗ: aeloleblogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: