Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Στροφή σε ΠΑΟΚ

Με ανεβασμένη ψυχολογία, μετά τη νίκη της με σκορ 3-2 επί του Εργοτέλη θα αρχίσει από σήμερα κιόλας την προετοιμασία της για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου ΟΠΑΠ κόντρα στον ΠΑΟΚ η ΑΕΚ.

Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του Κώστα Μανωλά για το ματς της Τετάρτης, μετά τη χθεσινή αποβολή του Έλληνα αμυντικού, αλλά βασίζεται στο «φονικό» ένστικτο του Ίσμαελ Μπλάνκο, ο οποίος για άλλη μία εβδομάδα θα περιμένει την πρόταση της διοίκησης.

Δύο ματς μια χρονιά είναι ουσιαστικά οι αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο για την ΑΕΚ. Η «Ένωση» έχει την ευκαιρία να κατακτήσει έναν τίτλο αν αποκλείσει τον έτερο «Δικέφαλο» του ελληνικού πρωταθλήματος, αφού όποιος εκ των Ατρομήτου ή Ολυμπιακού Βόλου φτάσει στον τελικό δεν αποτελεί φόβητρο. Άπαντες στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο το έχουν αντιληφθεί αυτό και έχουν στρέψει αποκλειστικά την προσοχή τους στο παιχνίδι της Τετάρτης.

Ο Μανόλο Χιμένεθ, ωστόσο, άρχισε ήδη να μετρά απουσίες αφού η αποβολή του Κώστα Μανωλά στο ματς με τον Εργοτέλη του στέρησε αυτόματα και τη συμμετοχή του στον πρώτη ημιτελικό. Εκτός του Έλληνα αμυντικού, ο τεχνικός της «Ένωσης» δεν υπολογίζει τους τραυματίες Γιάχιτς και Γκέντσογλου. Αντίθετα κανονικά στη διάθεση του Ισπανού αναμένεται να είναι οι Μάκος και Σκόκο, οι οποίοι εξέτισαν τις ποινές λόγω καρτών που είχαν, αλλά και οι Δέλλας και Λυμπερόπουλος, οι οποίοι είχαν μείνει εκτός αποστολής για την αναμέτρηση στο Παγκρήτιο για να πάρουν ανάσες.

Ο προπονητής του «Δικεφάλου» βασίζει πολλά στον Ίσμαελ Μπλάνκο, ο οποίο δείχνει ότι σκοράρει σε κάθε ευκαιρία που παίρνει, παρά το γεγονός ότι η διοίκηση της ομάδας τον… κακομεταχειρίζεται. Ο Αργεντινός επιθετικός είναι ο πρώτος σκόρε της «Ένωσης» φέτος, με εννιά γκολ στο πρωτάθλημα και 15 συνολικά, αλλά για ανανέωση ούτε κουβέντα. Από τη διοίκηση της ομάδας προκύπτει, όπως και κάθε εβδομάδα άλλωστε, ότι θα γίνει βελτιωμένη πρόταση (600.000 ευρώ) στον παίκτη. Ίδωμεν…

Επιστρέφει φορτωμένος ο Γκρέταρσον

Με γεμάτη από ονόματα παικτών λίστα επιστρέφει από την Ισπανία ο Άρναρ Γκρέταρσον. Ο Ισλανδός βρέθηκε στον αγώνα της Σεβίλλης Β' με τη Σαν Ρόκε και στην αναμέτρηση Μπέτις – Αλμπαθέτε για να παρακολουθήσει υποψήφιους μεταγραφικού στόχους για την ΑΕΚ, αλλά και να αναπτύξει σχέσεις με Ισπανούς μάνατζερ. Από πλευράς παικτών, «στόχοι» ήταν οι Χοσέ Μπερνάρντο, Ούγκο Ροντρίγκεθ, Χουάν Κάλα και Χοσέ Κάρλος, τους οποίος γνωρίζει ο Χιμένεθ. Σκοπός του ταξιδιού του ήταν κυρίως η ανάπτυξη σχέσεων με Ισπανούς μάνατζερ, μια και τους συγκεκριμένους παίκτες τούς γνωρίζει ο Χιμένεθ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: