Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Το ξέσπασμα του Χιμένεθ

Μπορεί να ήταν αυτός που όχι μόνο δεν αποδοκιμάστηκε το Σάββατο από τους οπαδούς της ΑΕΚ, αλλά ήταν ανάμεσα στα μέλη της κιτρινόμαυρης αποστολής που κατ’ εξαίρεση αποθεώθηκαν. Ωστόσο η αλήθεια είναι πως ο Μανόλο Χιμένεθ ένιωθε τεράστια πίεση για το ματς με τον Εργοτέλη.

Διότι ο Ισπανός τεχνικός ήξερε ίσως καλύτερα από τον καθένα, πως η νίκη ήταν ζωτικής σημασίας. Και για το μέλλον της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, αλλά ακόμα και για την ψυχολογία ενόψει του ματς της χρονιάς με τον ΠΑΟΚ. Η πίεση που ένιωθε ο Χιμένεθ ήταν τεράστια. Και γι αυτό και το ξέσπασμα του στο φινάλε ήταν σχεδόν πρωτόγνωρο.

Αμέσως μετά το γκολ του Γεωργέα με το οποίο σφραγίστηκε η νίκη, ο Ισπανός τεχνικός «πήδηξε» στην αγκαλιά του μεταφραστή και στενού του συνεργάτη και πανηγύρισε φωνάζοντας. Ενώ και μετά την λήξη του αγώνα, έβγαζε στα αποδυτήρια την τεράστια ένταση που είχε κατά την διάρκεια του ματς. Ο Χιμένεθ δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια στους παίκτες του και για το αποτέλεσμα, αλλά και για τον χαρακτήρα που έδειξαν

Σε κακή ψυχολογική κατάσταση

Το αποτέλεσμα που πήρε η ΑΕΚ στο Ηράκλειο ήταν ευεργετικό για το κλίμα μέσα στην ομάδα. Κάτι το οποίο φάνηκε και κατά την επιστροφή στην Αθήνα. Εκείνος όμως που έδειχνε να έχει επηρεαστεί αρνητικά απ’ όσα έγιναν στο Παγκρήτιο, ήταν ο Κώστας Μανωλάς.

Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός δεν μπορούσε να πιστέψει πόσο στραβά πήγαν τα πράγματα στην φάση της αποβολής και του πέναλτι. Πάντως ο Μανωλάς επέμενε πως δεν είχε καμία πρόθεση να αποκρούσει με το χέρι και πως πάνω στην κίνηση κτύπησε η μπάλα στο χέρι. Όμως δεν ήταν και στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση, καθώς θεωρούσε πως έβαλε σε κίνδυνο την νίκη της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: