Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Ψήφο στον Φερέιρα

Την εμπιστοσύνη της διοίκησης, των παικτών, αλλά και του κόσμου του Παναθηναϊκού απολαμβάνει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, αφού επιθυμία όλων είναι να παραμείνει και την επόμενη σεζόν ο Πορτογάλος, ο οποίος ωστόσο ζητά… εγγυήσεις. Μέσα στην εβδομάδα ξεκαθαρίζει το θέμα με την ανανέωση του συμβολαίου του Λουκά Βύντρα, ενώ ακολουθεί η περίπτωση αλλά και τα μεταγραφικά.

Η αγωνιστική άνοδος του Παναθηναϊκού από τη στιγμή που ανέλαβε τα «ηνία» της ομάδας ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είναι αδιαμφισβήτητη. Ο 64χρονος προπονητής έχει καταφέρει στο λίγο χρονικό διάστημα που βρίσκεται στον «πράσινο» πάγκο, να παρουσιάσει ένα πολύ καλό δείγμα της δουλειάς του, το οποίος έχει εκτιμηθεί δεόντως. Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα παρουσιάζεται δουλεμένη, με σύστημα και στόχο στον αγωνιστικό χώρο, στα στημένα, την τακτική, αλλά και την ψυχολογία, ενώ και ατομικά οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» είναι βελτιωμένοι.

Όλα αυτά έχουν οδηγήσει τη διοίκηση του Παναθηναϊκού να ετοιμάζει πρόταση παραμονής στο Φερέιρα, στον οποίον σκέφτονται να προσφέρουν διετές συμβόλαιο. Ο Πορτογάλος προπονητής από την πλευρά του ζητάει μια σταθερή διοίκηση και ένα ξεκάθαρο μπάτζετ από την αρχή, ώστε να ξέρει πως μπορεί να κινηθεί και να δημιουργήσει σταθερές βάσεις για το μέλλον. Τα πάντα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο θα γίνει, όπως όλα δείχνουν, προς τα τέλη Μαρτίου.

Γκοβού και Βύντρα

Εκτός, φυσικά, από το θέμα προπονητή, και φυσικά του προέδρου που προέχει, αναμένεται να συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. και τα μεταγραφικά. Πρώτα απ’ όλα «καίει» το θέμα της παραμονής ή όχι του Σίντνεϊ Γκοβού, ο οποίος αν συνεχίσει να παίζει όπως κόντρα στον Ατρόμητο και βρει τον πραγματικό του εαυτό, θα είναι ουσιαστικά μια νέα μεταγραφή για την επόμενη σεζόν. Η τελική απόφαση φυσικά και ανήκει στον Φερέιρα, ο οποίος από την πλευρά του είναι λογικό να μην έχει καμία αντίρρηση να παραμείνει ο Γάλλος, αν συνεχίσει να κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα απόδοσης.

Στα υπέρ για την παραμονή Γκοβού είναι το συμβόλαιό του, το οποίος έχει γίνει διετές, μετά την αναπροσαρμογή του, με πάγιες ετήσιες αποδοχές μόλις 100.000 ευρώ και 40.000 ευρώ ανά συμμετοχή.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το θέμα του Λουκά Βύντρα, το οποίο αποτελεί προτεραιότητα για τον Παναθηναϊκό, εξελίξεις θα υπάρξουν μέσα στην εβδομάδα. Ο Έλληνας αμυντικός θα ενημερωθεί για το πότε θα γίνει η συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών, ώστε να συζητηθεί η ανανέωση του συμβολαίου του. Στην πρώτη μεταξύ τους επαφή υπήρξε διαφορά στο οικονομικό, η οποία ωστόσο αναμένεται να καλυφθεί και να επέλθει συμφωνία για τριετές, όπως όλα δείχνουν, συμβόλαιο.

«Προσλήψεις και απολύσεις»

Στο μεταγραφικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός έχει βρει τους στόχους του, τουλάχιστον από τον ελληνικό χώρο και θα κινηθεί πάνω σε αυτές τις περιπτώσεις. Στη λίστα των «πρασίνων» βρίσκονται οι Μπλάνκο για την επίθεση, Ντουγκλάο για την άμυνα και Αμπντούν, Καραγκούνης για τη μεσαία γραμμή. Και οι τέσσερις ποδοσφαιριστές είναι σε καλή ηλικία, χωρίς προβληματικό χαρακτήρα κάτι που δίνουν σημασία στο «τριφύλλι», ενώ καλύπτουν και θέσεις που έχει ανάγκη η ομάδα.

Από την άλλη πλευρά σίγουρη θα πρέπει να θωρείται η αποχώρηση του Λουίς Γκαρσία, ο οποίος όχι μόνο δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα, αλλά τον τελευταίο καιρό είναι και τραυματίας και δεν παίρνει καν χρόνο συμμετοχής. Στην ίδια, περίπου, μοίρα βρίσκεται και ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, ο οποίος κάθε άλλο παρά έχει ε

Δεν υπάρχουν σχόλια: