Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Αντίο με δάκρυα και αποκαλύψεις από Ρονάλντο!

Με βουρκωμένα μάτια, χωρίς σε αρκετές περιπτώσεις να μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του κι έχοντας στο πλευρό του τους δυο γιους του, Άλεξ και Ρόναλντ, ο Ρονάλντο ανακοίνωσε την οριστική αποχώρησή του από την ενεργό δράση.

«Αποφάσισα να τελειώσω την επαγγελματική μου καριέρα. Και μπορώ να πω ότι η σταδιοδρομία μου στα γήπεδα ήταν πολύ όμορφη και συναρπαστική. Έζησα πολλές νίκες, πολλές ήττες, έκανα πολλούς φίλους… Δεν θυμάμαι να έχω κάποιον εχθρό», δήλωσε ο 34χρονος πλέον παλαίμαχος επιθετικός, που πριν την αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου πέρασε από το προπονητικό κέντρο της Κορίνθιανς για να αποχαιρετήσει τους συμπαίκτες του, οι οποίοι τον χειροκρότησαν θερμά.

Παράλληλα αποκάλυψε την αιτία που τα τελευταία χρόνια είχε πάρει βάρος, με αποτέλεσμα να δέχεται σκληρή κριτική αλλά και ειρωνικά σχόλια. «Πριν από τέσσερα χρόνια, όταν αγωνιζόμουν στη Μίλαν, διαπιστώθηκε πως πάσχω από υποθυρεοειδισμό, κάτι που είχε σαν συνέπεια ο μεταβολισμός του να μη λειτουργεί καλά και να αυξάνεται εύκολα το βάρος του. Για να καταπολεμήσω το πρόβλημα θα μπορούσα να έπαιρνα κάποια χάπια, αλλά επρόκειτο για ουσίες που στο χώρο του ποδοσφαίρου είναι απαγορευμένες. Ίσως κάποιοι από αυτούς που κορόιδευαν το βάρος μου και το σχολίαζαν αρνητικά να έχουν μετανιώσει τώρα που μαθαίνουν αυτό το πράγμα. Δεν πειράζει, εγώ δεν κρατώ κακία. Επιτρέψτε μου όμως να κάνω αυτή την αποκάλυψη στο φινάλε της καριέρας μου».

Ο Ρονάλντο δεν ξέχασε κανέναν στον αποχαιρετιστήριο λόγο του. «Όλοι ξέρουν το ιστορικό μου με σοβαρούς τραυματισμούς. Τα τελευταία δύο χρόνια είχα συνέχεια μυϊκά προβλήματα και έφτασα σε σημείο να ανυπομονώ για το τέλος της καριέρας μου. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκα, όλους τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές και τους φιλάθλους. Ευχαριστώ επίσης την οικογένειά μου κι όσους μου άσκησαν κριτική βοηθώντας με αυτή. Ιδιαίτερα όσους φιλάθλους με επευφημούσαν, ευχήθηκαν κι έκλαψαν για μένα όταν τραυματίστηκα», ανέφερε.

Όσο για το μέλλον του, είπε πως «... θα αφοσιωθώ στο γραφείο μάνατζερ που θα δημιουργήσω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: