Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Βαλβέρδε: Τώρα είμαι καλός προπονητής

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε μίλησε κατά την αναχώρηση της ομάδας από το αεροδρόμιο Μακεδονία και εμφανώς χαρούμενος από τη νίκη και την εμφάνιση τόνισε ότι ο Ολυμπιακος είναι καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό.
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν εμφανώς σε καλή κατάσταση μετά τη νίκη επί του Άρη και αυτό φάνηκε και από αυτά που μοιράστηκε με τους δημοσιογράφους. Μεταξύ άλλων έβγαλε πικρία για αυτούς που τον αμφισβήτησαν τις τελευταίες μέρες.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
Για το παιχνίδι με τον Άρη:
«Είμαι σε έκσταση αυτή τη στιγμή, αισθάνομαι υπέροχα. Όντως κόντρα στον Άρη παίξαμε και με καρδιά. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό το παιχνίδι. Και σε άλλα έχουμε παίξει με καρδιά, καλύτερο ποδόσφαιρο από τον αντίπαλο μα, αλλά και πάλι δεν τα είχαμε καταφέρει. Το ίδιο είχε συμβεί και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, στον πρώτο γύρο. Στη μεγαλύτερη διάρκεια ήμασταν πολύ καλύτεροι, αλλά δεν τα καταφέραμε. Όλα έχουν να κάνουν με το αποτέλεσμα».
Για το αν ήταν αυτό το καλύτερο παιχνίδι του Ολυμπιακού:
«Δεν ξέρω αν είναι το καλύτερο μας παιχνίδι. Προσπαθώ να σκεφτώ τι κάναμε τώρα και τι κόντρα στον Παναθηναϊκό και νομίζω ότι δεν μπορώ να βρω πολλές διαφορές. Είναι πιθανό όμως, να είναι καλύτερο. Η τουλάχιστον στο ίδιο επίπεδο. Συνολικά είναι ίσως το καλύτερο παιχνίδι που έχουμε κάνει εκτός έδρας φέτος. Εντάξει στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαμε τόσο καλή απόδοση όσο στο πρώτο, ωστόσο πήραμε τη νίκη, δείχνοντας ότι είχαμε τον έλεγχο σε κάθε σημείο του αγώνα. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Καλό δεύτερο ημίχρονο είχαμε κάνει και στο Ηράκλειο με τον Εργοτέλη».
Για τον στόχο του πρωταθλήματος:
«Από την αρχή της χρονιάς στόχος μας ήταν το πρωτάθλημα. Πλέον είναι στο χέρι μας να το κατακτήσουμε. Εάν δούμε συνολικά το φετινό πρωτάθλημα, νομίζω ότι θα φανεί ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα. Έχουμε παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο, το καλύτερο από κάθε άλλον στην Ελλάδα και νομίζω ότι αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς».
Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό:
«Αφήστε με να το χαρώ αυτό το αποτέλεσμα για λίγο και μετά θα δούμε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Έχουμε τη διαφορά που θέλαμε, είμαστε καλά και θέλουμε να την αυξήσουμε, για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Άλλωστε τι θέλετε να σας πω για αυτό; Σε τέτοια παιχνίδια δεν χρειάζεται να λες τι πρέπει να κάνεις ή τι θέλεις».
Για το παράπονο του:
«Τώρα προφανώς είμαι καλός προπονητής. Όταν κερδίζουμε είμαστε όλοι καλοί. Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Στα περισσότερα παιχνίδια από αυτά που έχουμε χάσει είμαστε καλύτεροι από τους αντιπάλους μας, παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά δεν είχαμε αποτέλεσμα. Όπως έγινε και με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ».
Για το πέναλτι του Ριέρα:
«Μόλις είδα τη φάση, δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί δεν έδωσε πέναλτι. Ήταν πολύ ξεκάθαρη η φάση. Δεν καταλαβαίνω πως δεν το είδε. Είναι από αυτά τα πέναλτι που δεν γίνεται να μην δώσεις. Είναι ορισμός του πέναλτι. Τον τραβάει συνεχώς, ώσπου τον ρίχνει κάτω. Είναι απλοί κανονισμοί. Επίσης νομίζω ότι και στη φάση του Μοντέστο υπήρξε πέναλτι. Αλλά αυτά δεν έχουν σημασία από την στιγμή που κερδίσαμε».
Για τις διαμαρτυρίες του Άρη:
«Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι το γεγονός ότι θεωρούν ότι τους αδίκησε ο διαιτητής. Δεν μπορώ να το καταλάβω. Στη συνέντευξη τύπου με ρωτούν μόνο για την διαιτησία. Αν ήταν πέναλτι, αν ήταν κόκκινη, αν ήταν οφσάιντ. Δεν το έχω συναντήσει πουθενά αλλού αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: