Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Επιτέλους... ξαναρχίζει

Το Champions League επιστρέφει στις ζωές μας και έρχεται για να γεμίσει ξανά τα βράδια της Τρίτης και της Τετάρτης με όμορφο θέαμα. Οκτώ δυνατά ζευγάρια ρίχνονται σε... δόσεις στη μάχη των «16», αρχής γενομένης από την Τρίτη, όταν η Μίλαν φιλοξενεί την Τότεναμ και η Βαλένθια τη Σάλκε.

Μίλαν-Τότεναμ

Η Μίλαν υποδέχεται την Τότεναμ θέλοντας να αποφύγει τον τρίτο αποκλεισμό από αγγλική ομάδα στους «16» του Champions League την τελευταία τετραετία.

Οι «ροσονέρι», πρωτοπόροι στη Serie A και προερχόμενοι από επιβλητική νίκη με 4-0 επί της Πάρμα, στοχεύουν ψηλά και στην Ευρώπη φέτος. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αντιμετωπίζει αρκετά αγωνιστικά προβλήματα, καθώς τα χειμερινά αποκτήματα Κασάνο, Φαν Μπόμελ και Εμάνουελσον δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής, ενώ τραυματίες είναι οι Πίρλο, Αμπροζίνι, Λεγκροτάλιε.

Στον αντίποδα, η Τότεναμ προέρχεται από εκτός έδρας νίκη επί της Σάντερλαντ (2-1) και πασχίζει για μία θέση στην τετράδα της Premiership. Οι «πετεινοί», που τα πήγαν περίφημα κόντρα στην άλλη ομάδα του Μιλάνου στη φάση των ομίλων (ήττα 4-3 και νίκη 3-1), δεν υπολογίζουν στον τιμωρημένο Τζίνας, ενώ τραυματίες είναι οι Μπέιλ, Καμπούλ, Κινγκ, Χάντλστοουν και αμφίβολος ο Μόντριτς που υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης σκωληκοειδίτιδας την περασμένη εβδομάδα.

Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA το 1972, με την Τότεναμ να παίρνει την πρόκριση με νίκη 2-1 στην Αγγλία και ισοπαλία 1-1 στην Ιταλία. Ως γηπεδούχος απέναντι σε αγγλικές ομάδες, η Μίλαν μετρά 7 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες. Η Τότεναμ σε τρεις επισκέψεις στην Ιταλία έχει δύο ήττες και μία ισοπαλία.

Στο όριο των καρτών για τη Μίλαν βρίσκονται οι Τζαμπρότα, Αντονίνι, Μπόατενγκ και Γκατούζο, ενώ η Τότεναμ δεν έχει κανέναν παίκτη σε αντίστοιχο κίνδυνο.

Γήπεδο: «Σαν Σίρο»
Διαιτητής: Στεφάν Λανόι (Γαλλία)

Βαλένθια-Σάλκε

Για κάποιους πρόκειται για το λιγότερο δυνατό ζευγάρι των «16». Ίσως όμως αυτό κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσες τις μονομαχίες της Βαλένθια και της Σάλκε.

Οι «νυχτερίδες» προέρχονται από σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Ατλέτικο με 2-1 και βρίσκονται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Ο Ουνάι Εμερί δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Αλμπέλδα, ενώ τραυματίες είναι οι Μάτα και Ματιέ. Η Σάλκε προέρχεται από νίκη επί της Φράιμπουργκ με 1-0, αλλά βρίσκεται μόλις στη δέκατη θέση και πολύ μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στο επόμενο Champions League. Ο Ραούλ, πρώτος σκόρερ στο Champions League με 68 γκολ, είναι το κεντρικό πρόσωπο του αγώνα, καθώς επιστρέφει στην Ισπανία για πρώτη φορά μετά την αποχώρησή του από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι δύο ομάδες αναμετρώνται για τρίτη σεζόν στην Ευρώπη. Το 1998 στα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA η Σάλκε είχε πάρει την πρόκριση με νίκη 2-0 στη Γερμανία και ισοπαλία 1-1 στην Ισπανία, ενώ δέκα χρόνια μετά συναντήθηκαν στη φάση των ομίλων του Champions League, η αναμέτρηση στο «Μεστάγια» είχε λήξει ισόπαλη 0-0, αλλά στο Γκελζενκίρχεν οι «νυχτερίδες» είχαν επικρατήσει με 1-0. Ως γηπεδούχος κόντρα σε γερμανικές ομάδες η Βαλένθια έχει 4 νίκες, 9 ισοπαλίες και 8 ήττες, ενώ επί ισπανικού εδάφους η Σάλκε έχει 6 νίκες, 5 ισοπαλίες και 8 ήττες.

Στο όριο των καρτών για τη Βαλένθια βρίσκεται ο Αντούριθ και για τη Σάλκε ο Χούντελαρ.

Γήπεδο: «Μεστάγια»
Διαιτητής: Αλεξέι Νικολάεφ (Ρωσία)

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τρίτη 15/2

Μίλαν-Τότεναμ 21:45
Βαλένθια-Σάλκε 21:45

Τετάρτη 16/2

Ρόμα-Σαχτάρ Ντόνετσκ 21:45
Άρσεναλ-Μπαρτσελόνα 21:45

Τρίτη 22/2

Κοπεγχάγη-Τσέλσι 21:45
Λιόν-Ρεάλ Μαδρίτης 21:45

Τετάρτη 23/2

Μαρσέιγ-Μαν. Γιουνάιτεντ 21:45
Ίντερ-Μπάγερν Μονάχου 21:45

Δεν υπάρχουν σχόλια: