Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Χιμένεθ: "Ο Ολυμπιακός είναι πολύ μπροστά"

Ο Μανόλο Χιμένεθ χαρακτήρισε πλασματικό το 3-1 με το οποίο νίκησε ο Παναθηναϊκός την ΑΕΚ, ενώ ζήτησε από τους παίκτες του να είναι πιο δυνατοί ψυχολογικά για να μη δέχονται αστεία γκολ. Παράλληλα είπε ότι ο Ολυμπιακός είναι πολύ μπροστά και ο Παναθηναϊκός δύσκολα θα τον φτάσει!
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Ισπανός προπονητής.
Για το τελικό αποτέλεσμα: "Κάνοντας μια ανάλυση, στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε τον έλεγχο, ο Παναθηναϊκός κυρίαρχησε. Προσπαθήσαμε να έχουμε την κατοχή, αλλά συνέβη το αντίθετο. Εμείς ήμασταν καλύτεροι στο δεύτερο, είχαμε πολλές και καθαρές ευκαιρίες. Μετά το 2-1, κάναμε ευκαιρίες για το 2-2. Βεβαίως, διεκδικώντας την ισοφάρish.
Είμαι απογοητευμένος από το αποτέλεσμα και τον τρόπο που δεχτήκαμε το γκολ. Έγιναν ατομικά λάθη και αν εμείς θέλουμε να γίνουμε πιο σημαντική ομάδα, δεν μπορούμε να δίνουμε γκολ με τέτοια ευκολία. Είμαι ευχαριστημένος από τη συμπεριφορα, τή διάθεση, να κυνηγήσουν το γκολ απέναντι σε μία καλή ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Να είμαστε πιο δυνατοί ψυχολογικά, για μην δεχόμαστε αστεία γκολ".

Για τη μη χρησιμοποίηση του Σκόκο στην ενδεκάδα: "Οτιδήποτε κάνουν οι παίκτες είναι εντολές μου. Στο πρώτο ημίχρονο θέλαμε να παίξουμε ένα 4-4-2 όπου οι δύο πλάγιοι χαφ θα έπαιζαν στον άξονα, όπως ο Λαγός και ο Μίτσελ, για να δώσουμε χώρους στον Λυμπερόπουλο και στον Μπάχα. Από τον Σκόκο ζήτησα να πάρει την ευθύνη πάνω του".

Υποφέρει ο Σκόκο όταν πρέπει να καλύψει χωρους αμυντικά, ειδικά όταν έχει επιθετικά μπακ. Όταν δεν χρειάστηκε να μαρκάρει, λόγω της κόπωσης των αντιπάλων, ήταν πιο ουσιαστικός. Είναι λάθος να κοιτάτε την ενδεκάδα. Εγώ στηρίζομαι σε 18 ποδοσφαιριστές και όχι μόνο στην ενδεκάδα. Αυτή είναι η δουλειά μου και άλλη η δική σας".

Για τη θέση της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα: "Ίσως είναι η πρώτη φορά, αλλά είναι η πραγματικότητα. Προσπαθώ να είμαι ρεαλιστής και να γνωρίζω την ομάδα. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ μπροστά από τους υπολοίπους, ο Παναθηναϊκός κυνηγάει αλλά δεν μπορεί να φτάσει. Το πρόβλημα είναι ότι οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ παίζουν με το βάρος της φανέλας, αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές ότι είμαστε στο ίδιο επίπεδο με άλλες ομάδες.

Η ιστορία δεν παίζει μπάλα. Είμαι περήφανος γιατί στα περισσότερα παιχνίδια προσπαθούμε. Πρέπει να έχουμε φιλοδοξίες για να βάλουμε την ΑΕΚ εκεί που της αξίζει. Πρέπει να βελτιωθούμε για να διεκδικήσουμε πράγματα. Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν ευθύνεται κανείς. Ούτε όσο ήρθαν τώρα, ούτε όσοι έφυγαν".

Για τη μεταγραφή του Ντρπιτς: "Για το μέλλον θέλουμε να κάνουμε έναν σχεδιασμό για να βοηθηθούμε. Προσπαθώ να απλοποιήσω την κατάσταση. Για μένα σήμερα ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στο ματς, το λέω αντικειμενικά, ήταν ο Καράμπελας. Με διαφορά από τους υπόλοιπους. Αυτό είναι αποτέλεσμα δουλειάς. Ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος ίσως να μην τον ήθελε κανείς, έφτασε εκεί που είναι. Αλλά αυτό είναι το επίπεδο.

Ο Ντρπιτς έρχεται χωρίς λεφτά για να κάνει προπονήσεις. Εάν κερδίσει τη θέση του, θα παίξει. Εάν αποδείξει ότι αξίζει θα μείνει. Είναι μία μεταγραφή χωρίς κόστος. Το μέλλον της ΑΕΚ αξίζει ενα άλλο σχέδιο. Πολύς κόσμος δουλεύει σκληρά. Όταν κάποιος δεν πάει καλά, πρέπει να είμαστε δίπλα του και να τον στηρίξουμε. Να είμαστε σίγουροι ότι θα δρέψουμε το αποτελεσμα της δουλειάς μας".

Για τον Μπλάνκο και τον Μπάχα: "Σίγουρα πάντα μας λείπει όποιος δεν παιζει. Θεωρώ ότι ο Μπάχα έκανε εκπληκτικό ματς. είναι διαφορετικός από τον Μπλάνκο. Παίζοντας με πλάτη έπαιξε πολύ καλά. Αυτός είναι ο Μπάχα. Να κατεβάζει τη μπάλα στα άκρα και να βρίσκεται στο τελείωμα είναι πολύ δύσκολο. Ακόμα δεν βρίσκεται στο επίπεδο που θέλουμε. Είμαι ευχαριστημένος και με τον Μπλάνκο.

Παρότι δεν παίζει εκεί, έχει μάθει πολλά, να κινείται δεξιά και αριστερά. Έχει μάθει να κινείται εκτός περιοχής και βρέθηκε σε ένα τετ α τετ , που κακώς κόπηκε οφσάιντ. Ήταν ένα ανθρώπινο λάθος, που όμως του στέρησε την ευκαιρία να σκοράρει. Έχουμε τρεις διαφορετικούς επιθετικούς, με διαφορετικά στοιχεία και ανάλογα με τις ανάγκες του αγώνα, θα χρησιμοποιούμε τον κατάλληλο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: