Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Έχουμε δώσει μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση!!

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης αναφέρθηκε στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την πάταξη της βίας στα γήπεδα και την κατά μέτωπο αντιμετώπισή της.
«Νομίζω ότι το μήνυμα ελήφθη»
«Έχουμε δώσει μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση, απειλώντας ότι θα διακοπεί ολοσχερώς η χρηματοδότηση στο ποδόσφαιρο. Και όταν λέμε ολοσχερώς, εννοούμε από κάθε πηγή, ακόμα και από εταιρίες που ελέγχονται από το κράτος και οι οποίες χρηματοδοτούν ποδοσφαιρικές ομάδες. Νομίζω ότι το μήνυμα ελήφθη, γιατί δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ήδη η Σούπερ Λίγκα εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία δίνει κατευθύνσεις προς τους διαιτητές», είπε ο Νικητιάδης, μιλώντας στον «ΑΘΗΝΑ 9,84».
Σε ερώτηση εάν υπάρχει σκέψη για επαναφορά του ιδιώνυμου στα γήπεδα, απάντησε: «Το ιδιώνυμο είναι έκφραση σχετική. Πιστεύω ότι θα πρέπει να αυστηροποιηθούν οι ποινές και να βρούμε τρόπο, όταν κάποιος καταδικάζεται να οδηγείται στη φυλακή, έστω και για λίγο διάστημα».
Σχετικά με το ενδεχόμενο να χρησιμοποιούνται και στην χώρα μας σκυλιά και έφιππη αστυνομία στην προσπάθεια για πρόληψη της βίας, επεσήμανε: «Ανατριχιάζω μόνο με την ιδέα, να βάζω ένα σκυλί να ορμήσει σε έναν άνθρωπο. Το θεωρώ φασισμό, σκληρότητα, βαρβαρότητα, θα εξαντλήσω όλα τα μέσα, θα αφήσω να πέσει πάνω μου το σκυλί, προκειμένου να μη φτάσουμε στο σημείο να βάζουμε σκυλιά να ορμάνε σε ανθρώπους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: