Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Γιώργος Ορφανός: «Απαραίτητο στοιχείο του αθλητισμού ο Ηρακλής»

Ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Metropolis με αφορμή όλες τις τελευταίες εξελίξεις που συμβαίνουν στο στρατόπεδο του Ηρακλή, αλλά και γενικά για τα συνεχή κρούσματα βίας στον χώρο του Αθλητισμού:
«Μόνο η ισοτιμία στην απονομή της δικαιοσύνης μπορεί να βοηθήσει το ποδόσφαιρο. Όσον αφορά συγκεκριμένα το θέμα του Ηρακλή, είναι σαν να βρήκαν ένα θύμα. Δεν ξέρουμε τι λέει ο φάκελος και αν έπρεπε ή όχι να ληφθούν αυτές οι ακραίες αποφάσεις. Προσωπικά είμαι υπέρ της κάθαρσης στο χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά αυτό να γίνει με δικαιοσύνη. Δηλαδή αυτό που για μένα θα ήταν σωστό ήταν να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι και αν όντως ο Ηρακλής ήταν λάθος να υποστεί τις κυρώσεις. Έτσι όμως όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε αν για το ίδιο αδίκημα υπήρχε η ίδια ποινή σε όλες τις ομάδες».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε τι μπορεί να κάνει αυτή τη στιγμή ο Ηρακλής: «Ο Ηρακλής από την πλευρά του αυτό που μπορεί να κάνει τώρα είναι να εξετάσει τα νομικά στοιχεία, να δει τη νομική βάση των αποφάσεων και την νομιμότητα των κριτών για να καταλήξουν σε μια τόσο μεγάλη απόφαση. Πραγματικά είναι κρίμα για έναν τόσο ιστορικό σύλλογο. Ο Ηρακλής θεωρείται απαραίτητο στοιχείο του ελληνικού αθλητισμού. Πρέπει όλοι να σταθούν στο πλευρό του και να τον βοηθήσουν να σηκωθεί ξανά όρθιος είτε αγωνιστικά είτε νομικά.
Τέλος, όσον αφορά τους πολιτικούς έχουν υποχρέωσ

Δεν υπάρχουν σχόλια: