Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Από Δευτέρα τα νεότερα!!!

Απολογήθηκαν η ΑΕΚ και ο Γιώργος Δώνης για τα γεγονότα στον τελικό του Κυπέλλου και η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ αναμένεται να βγει τη Δευτέρα.
Το πιο πιθανό για την ΑΕΚ είναι να τιμωρηθεί με τρεις αγωνιστικές, κάτι που σημαίνει ότι θα της μείνει και ποινή για τη νέα σεζόν, καθώς εντός έδρας στα πλέι οφ έχει τα ματς με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό κατά σειρά, που θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών εάν δεν αλλάξει κάτι, καθώς η ΑΕΚ είναι υποτροπή. Η «Ένωση» κατέθεσε ένσταση σχετικά για την υποτροπή υποστηρίζοντας ότι αυτή δεν υφίσταται, καθώς ο τελικός του Κυπέλλου διεξήχθη εκτός της αγωνιστικής περιόδου. Παράλληλα, κατέθεσε το δεδικασμένο της τιμωρίας του ΠΑΟΚ, ο οποίος παρά το γεγονός ότι ήταν υπότροπος τιμωρήθηκε μόνο με μία αγωνιστική.
Για την ΑΕΚ κατέθεσε ο γενικός διευθυντής Γιώργος Κωνσταντινίδης: «Δεν ήρθαμε εδώ να κάνουμε το άσπρο μαύρο. Κάναμε το καλύτερο δυνατό για έναν αγώνα που τον διοργάνωσε η ΕΠΟ και όχι η ΑΕΚ. Εμείς συμμετείχαμε στον τελικό, δεν τον διοργανώσαμε. Δεν έγινε κανένας έλεγχος από κανέναν και σε καμία θύρα. Όλα τα εισιτήρια ήταν άκοπα (σ.σ. Προσκόμισε δέκα εισιτήρια που δεν είχαν κοπεί). Αυτό δεν ήταν αστυνόμευση, δεν ήταν διοργάνωση. Η εταιρία σεκιούριτι ήταν της ΕΠΟ, ενώ στη σύσκεψη που είχε γίνει δεν έγινε δεκτό το αίτημά μας να έχουμε και τους δικούς μας σεκιούριτι στις θύρες μας», ενώ ο δικηγόρος της, Χάρης Γρηγορίου, είπε: «Κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα γινόταν στο παιχνίδι. Τι άλλο μπορούσε να κάνει η ΑΕΚ; Ποια μέτρα πρόληψης μπορούσαμε να πάρουμε και δεν τα πήραμε; Μας απαγορεύτηκε να φέρουμε ακόμα και δικούς μας σεκιούριτι. Δεν θα πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα της αστυνομίας. Ποιος άφησε να περάσουν βεγγαλικά και πιστόλια; Ποιος έπρεπε να κάνει σωματικό έλεγχο; Η αστυνομία φοβάται και απέχει συστηματικά από τα καθήκοντά της. Τους σεκιούριτι ποιος τους επέλεξε; Η διοργάνωση απέτυχε. Ο συντονισμός απέτυχε. Δεν είναι κακό, ας το παραδεχτούνε στην ΕΠΟ. Και η αστυνομία είναι αναξιόπιστη και ανεπαρκής. Θα επωμιστούμε εμείς όλα τα δεινά του ελληνικού ποδοσφαίρου από εποχής μεσοπολέμου; Η πλειονότητα αυτών που μπήκαν μέσα δεν ανήκουν στον συνδεσμιακό χώρο της ΑΕΚ. Κι αυτό πρέπει να προκαλέσει προβληματισμό στην πολιτική ηγεσία».
Η απολογία του Δώνη

Ο Δώνης που απολογήθηκε για δυσφήμηση του αθλήματος για τη λέξη «μπουρδέλο» που επανέλαβε, είπε: «Η διοργανώτρια ήξερε από πριν τι θα γίνει σε αυτό το παιχνίδι. Όλοι ήξεραν τους κινδύνους και έπρεπε να προετοιμαστούν κατάλληλα. Εγώ είπα στον Κάκο να μην το ξεκινήσει το ματς, γιατί έτσι μας είχε πει ότι θα κάνει. Κι εκείνος μου έλεγε τι να κάνω τώρα… Ο Δημητριάδης χειροδίκησε εναντίον μου και εναντίον του τεχνικού μας διευθυντή. Η εταιρία σεκιούριτι πρέπει να ελεγχθεί από την ΕΠΟ. Ήταν κάτι τύποι με μεγάλα κεφάλια και τεράστιες πλάτες, οι οποίοι μας επιτέθηκαν στα αποδυτήρια. Πήγαμε σαν πρόβατα στην σφαγή. Πρέπει να τιμωρηθεί κι ο διαιτητής γιατί δεν έκανε τίποτα. Το ματς δεν το έληξε ποτέ. Χρησιμοποίησα τη λέξη μπουρδέλο σαν τρόπο έκφρασης. Τη λέει όλη η Ελλάδα αυτή τη λέξη. Δεν δυσφήμησα εγώ το ποδόσφαιρο». Ο δικηγόρος του Ατρομήτου, Αργύρης Λίβας, ανέφερε:

«Ο Κάκος δεν έπρεπε να βγει με κίτρινη φανέλα. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Ούτε στο δικηγορικό πρωτάθλημα δεν γίνεται αυτό. Πήγε παντελώς ανέτοιμος να διαιτητεύσει. Πρέπει να του πάρουν την σφυρίχτρα μόνο για αυτό. Ο Ατρόμητος κι ο πρόεδρός του δεν ήθελαν να πάρουν το Κύπελλο στα χαρτιά. Αν και μπορούσαν να το πάρουν γιατί ο διαιτητής δεν σφύριξε ποτέ τη λήξη. Εμείς αρνούμαστε τις κατηγορίες. Ποτέ οι δικοί μας φίλαθλοι δεν επιτέθηκαν στην αστυνομία. Αποδεχόμαστε μονάχα τις ρήψεις και τα υβριστικά συνθήματα. Ζητάμε επίσης την επιείκειά σας για τον Γιώργος Δώνη».
Μετά το τέλος της εκδίκασης της υπόθεσης, ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, μίλησε στις κάμερες τονίζοντας τα εξής: «Μας προσκάλεσαν στην γιορτή του ποδοσφαίρου και φάγαμε και ξύλο. Όλη η ευθύνη ανήκει στον οικοδεσπότη. Αυτόν που μας κάλεσε...»

Δεν υπάρχουν σχόλια: