Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Η ψευδαίσθηση του υπαρκτού ελληνικού αθλητισμού

Στη σημερινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού εναντίον της Σιένα αναφέρεται στο σχόλιό του, στην "Εξέδρα", ο Βασίλης Σαμπράκος...
Η ψευδαίσθηση του υπαρκτού ελληνικού αθλητισμού
Ακόμη μια εξαίρεση στον κανόνα. Ακόμη μια ευκαιρία να παραμυθιαστούμε ωραία οι Ελληνες. Χάρη στην ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, που συντηρεί την ψευδαίσθηση του υπαρκτού ελληνικού αθλητισμού στο επίπεδο του πρωταθλητισμού στη διεθνή σκηνή. Μια ελληνική ομάδα διεκδικεί το Champions League του μπάσκετ. Διεκδικεί σήμερα το εισιτήριο για τον τελικό.

Μια ομάδα από ένα πρωτάθλημα που υπολειτουργεί και ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο. Μια ομάδα από μια χώρα της οποίας η αγορά υπολειτουργεί και αργοπεθαίνει, που αγωνίζεται (;) για να μη βάλει λουκέτο. Στην άκρη όλα για απόψε. Με την ευχή ο more than Mourinho του μπάσκετ, δηλαδή ο Ομπράντοβιτς, μαζί με τον Μέσι του ευρωπαϊκού μπάσκετ, δηλαδή τον Διαμαντίδη, μαζί με όλους τους υπόλοιπους παίκτες να τα καταφέρουν. Να μας ταξιδέψουν. Να μας κάνουν να χάσουμε για λίγο από το κάδρο όλη την μιζέρια και να ζήσουμε με την ψευδαίσθηση ότι όλα εδώ πηγαίνουν καλά όσο καλά πηγαίνει ο μπασκετικός Παναθηναϊκός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: