Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

"Αναβολή ή κεκλεισμένων των θυρών"

Αυτή είναι η εντολή από τον ίδιο τον πρωθυπουργό αν δε δώσουν εγγυήσεις η αρμόδια Ομοσπονδία και η αστυνομία για τη διεξαγωγή αγώνων χωρίς επεισόδια. Όλες οι αποφάσεις για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου.
"Αναβολή ή κεκλεισμένων των θυρών"
Κατευθύνσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου με συγκεκριμένες αποφάσεις και χρονοδιάγραμμα ενεργειών ήταν το αποτέλεσμα της συνάντησης που έγινε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τα επόμενα βήματα που αφορούν όλους τους εμπλεκόμενους φορείς», σχολίασε ο Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος ανέλυσε τις λεπτομέρειες…
Ποιες είναι αυτές…
Οι επόμενες κινήσεις την κυβέρνησης θα γίνουν εντός του πλαισίου της UEFA με αυστηρό χρονοδιάγραμμα. Εάν αυτές δεν οδηγήσουν σε συγκεκριμένα αποτελέσματα, τότε, θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση άμεσα τον Ιούνιο.
Πρώτος στόχος
Βραχυπρόθεσμος στόχος είναι να ολοκληρωθεί η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος χωρίς άλλα φαινόμενα βίας. Ο Πρωθυπουργός ζήτησε να μεταφερθούν οι απαραίτητες εντολές ώστε αν δεν μπορεί η αρμόδια Ομοσπονδία και η Αστυνομία να εγγυηθεί την ασφάλεια των φιλάθλων και των ποδοσφαιριστών, τότε, θα ληφθεί η απόφαση της αναβολής των αγώνων ή τη διεξαγωγή τους κεκλεισμένων των θυρών…
Η νέα αγωνιστική σεζόν
Ως μεσοπρόθεσμος στόχος είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο να απαλλαγεί από τις παθογένειες του πριν την έναρξη της νέας αγωνιστικής σεζόν. Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα νέο νομικό πλαίσιο για τον αθλητισμό, με αυστηρότερες ποινές.
Παράλληλα, υπάρχει διάθεση να επιταχυνθεί η έρευνα για τις υποθέσεις διαφθοράς, φοροδιαφυγής και διακίνησης «μαύρου χρήματος» από τον χώρο του ποδοσφαίρου.
«Η ΕΠΟ οφείλει να υιοθετήσει άμεσα ένα απόλυτο και αυστηρό πειθαρχικό δίκαιο ευθυγραμμιζόμενο απόλυτα με την ευρωπαϊκή θεσμική και διοικητική πρακτική σχετικά με τα κρούσματα βίας στο ποδόσφαιρο», τόνισε ο κ. Πεταλωτής.
«Δεν μπορούμε να ανεχθούμε πλέον τέτοια κρούσματα. Επαναλαμβάνω είναι η πρώτη φορά που λαμβάνονται αποφάσεις με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα», πρόσθεσε.
Σε αντίθεση περίπτωση ο κ. Πεταλωτής ξεκαθάρισε ότι θα σταματήσει κάθε μορφή χρηματοδότησης και υποστήριξης προς το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Δηλαδή, στο νέο πρωτάθλημα δεν θα υπάρξουν χρήματα που θα προέρχονται από το δημόσιο, ενώ θα σταματήσουν οι όποιες παροχές, έστω και ως άδειας χρήσης των γηπέδων τα οποία ανήκουν στο δημόσιο..
«Η χρηματοδότηση του ΟΠΑΠ προς την ΕΠΟ θα διακοπεί και θα καταγγελθούν όλες οι συμβάσεις της εταιρείας με τις ποδοσφαιρικές ομάδες, ενώ η ΕΡΤ θα σταματήσει τη μετάδοση κάθε αγώνα εάν σε αυτόν παρατηρηθούν φαινόμενα βίας», τόνισε.
Το χρονοδιάγραμμα
Οι αποφάσεις που θα λάβει η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ στις 3 Ιουνίου θα αξιολογηθούν μέχρι τις 8 Ιουνίου και το υπουργείο θα εισηγηθεί τις άλλες ενέργειες που θα λάβει η πολιτεία.
«Στις 15 Ιουνίου θα δημοσιοποιηθεί πλήρης απολογισμός όλων των κινήσεων, οι οποίες ζητήθηκαν από τον Πρωθυπουργό», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενημερώνοντας για τα πλάνα της κυβέρνησης με στόχο την εξυγίανση του χώρου του ποδοσφαίρου.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: