Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Οι Μάβερικς απειλούν άμεσα με αποκλεισμό τους Λέικερς (videos)

Oι Μάβερικς πέτυχαν και δεύτερη νίκη μέσα στο Staples Center του Λος Αντζελες και χρειάζονται άλλες δύο, ως γηπεδούχοι, για να αποκλείσουν τους πρωταθλητές Λέικερς στην ημιτελική φάση των playoff της Δύσης. Σε εορταστικό κλίμα για την ανάδειξη του Ντέρικ Ρόουζ σε MVP της σεζόν, οι Σικάγο Μπουλς νίκησαν τους Χοκς και έφεραν τη σειρά στο 1-1.
Το βλέμμα απόγνωσης του Κόμπε Μπράιαντ (φώτο) τα λέει όλα. Οι Ντάλας Μάβερικς, χωρίς πολύ θόρυβο, κατάφεραν να σπάσουν για δεύτερη φορά την έδρα των Λέικερς και πλέον, έχουν γίνει το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στους τελικούς της Δύσης. Οι Μαβς κρατάνε στα χέρια τους ένα ισχυρό προβάδισμα με 2-0 και το κυριότερο, έχουν τους επόμενους δύο αγώνες (ξημερώματα Σαββάτου (07/05) και Δευτέρας (09/05) στο Ντάλας.
Στον δεύτερο αγώνα "μίλησε" και πάλι η κλάση και η προσωπικότητα του Τζέισον Κιντ και του Ντιρκ Νοβίτσκι που οδήγησε τους φιλοξενούμενους εκ του ασφαλούς σε άλλη μία σπουδαία επικράτηση (81-93). Το ματς ουσιαστικά κρίθηκε στην τέταρτη περίοδο όπου οι Μαβς "έτρεξαν" ένα σερί 9-0 και δημιούργησαν διαφορά ασφαλείας απέναντι στους Λέικερς οι οποίοι αστόχησαν στα πρώτα 15 σουτ τριών πόντων (!) και τελείωσαν τον αγώνα με 2/20!
Ο Νοβίτσκι πέτυχε 24 πόντους αλλά ο... μαέστρος της συναυλίας ήταν και πάλι ο Κιντ με 10 πόντους και 6 ασίστ. Ο Σον Μάριον τους ακολούθησε με 14 πόντους και 9 ριμπάουντ. Για τους Λέικερς 23 πόντους πέτυχε ο Κόμπε Μπράιαντ (με 9/20 εντός πεδιάς) και κορυφαίος ήταν ο Αντριου Μπάινουμ με 18 πόντους και 13 ριμπάουντ.
Ο Ντέρικ Ρόουζ ήταν το κεντρικό πρόσωπο του δεύτερου αγώνα μεταξύ των Μπουλς και των Χοκς. Πριν το τζάμπολ ο άσος της ομάδας του Σικάγο γνώρισε την αποθέωση καθώς παρέλαβε το βραβείο του MVP της σεζόν και ανταπέδωσε την αγάπη του κόσμου πετυχαίνοντας 25 πόντους στη νίκη της ομάδας του με 86-73.
Οι Μπουλς ισοφάρισαν σε 1-1 τη σειρά και εξασφάλισαν το γεγονός ότι θα επιστρέψουν στο Σικάγο, ακόμη κι αν ηττηθούν στους επόμενους δύο αγώνες στην Ατλάντα (ξημερώματα Σαββάτου (07/05) και Δευτέρας (09/05). Αξιος συμπαραστάτης του Ρόουζ στάθηκε ο Γιοακίμ Νοά με 19 πόντους και 14 ριμπάουντ ενώ ο Τζο Τζόνσον από τους 34 πόντους του πρώτου αγώνα περιορίστηκε στους 16 για λογαριασμό των Χοκς οι οποίοι είχαν ως πρώτο σκόρερ τον Τζεφ Τιγκ με 21.
Τα αποτελέσματα της ημέρας:
Λ.Α. Λέικερς - Ντάλας Μάβερικς 81-93 (0-2)
Δείτε το video του αγώνα εδώ

Σικάγο Μπουλς - Ατλάντα Χοκς 86-73 (1-1)
Δείτε το video του αγώνα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: