Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Τάκης: «Φτάσαμε εδώ γιατί θέλανε να μην υπάρχουμε»

Σε έντονο κλίμα διεξήχθη η συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η ΠΑΕ Ηρακλής και ο ΓΣ. Καταρχάς μίλησε ο πρόεδρος του ερασιτέχνη, Κωνσταντίνος Γωγάκος, ενώ στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Τάκης. Επίσης μίλησε ακόμα ο υπεύθυνος οικονομικών της ΠΑΕ, Αλέξης Κεσόπουλος, αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας.
Πάντως υπήρχε μεγάλη ένταση και αγανάκτηση από φίλους του Ηρακλή για την απουσία του Δημάρχουν Γιάννη Μπουτάρη καθώς και αρκετοί βουλευτές της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι βρίσκονται, όπως οι ίδιοι είπαν, στην Αθήνα. Αντίθετα, παραβρέθηκαν, εκτός φυσικά του προέδρου της ΠΑΕ, Γιάννη Τάκη, του ομολόγου του Ερασιτέχνη, Κώνσταντίνου Γωγάκου και αρκετά μέλη από τα Ερασιτεχνικά τμήματα του συλλόγου.
Στην αρχή τον λόγο πήρε ο Κωνσταντίνος Γωγάκος που τόνισε: «Ζητάμε συμπαράσταση από όλους τους πολιτικούς στη Μακεδονία και τη Θράκη, από όλους τους φορείς, στο δίκαιο αγώνα μας. Εχω ψήφισμα συμπαράστασης. Δυστυχώς, σε αυτή την ομάδα, που έχει συνδέσει την ιστορία της με την πόλη, έρχεται για δεύτερη φορά η ελληνική Πολιτεία να εφαρμόσει τους νόμους και ο Ηρακλής να είναι το εξιλαστήριο θύμα μετά το 1980. Αυτήν τη φορά δε θα περάσει. Μπορεί και το ‘80 να μας υποβιβάσανε, αλλά συνεχίσαμε τον αγώνα. Ο Ηρακλής είναι ιδέα, θα παραμείνει στον αιώνα τον άπαντα. Ενας υποβιβασμός δε σημαίνει τίποτα. Πιστεύουμε στην ιδέα του Ηρακλή και θα την υπηρετήσουμε πάντα. Δε δέχομαι σαν Ελληνας πολίτης το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ να είναι πάνω από νόμους. Ζητάω από τον πρωθυπουργό να συσταθεί επιτροπή από βουλευτές και να ανοίξουν οι φάκελοι. Ακούμε τόσα και πρέπει να δοθεί λύση στη διαφάνεια των φακέλων της ΕΠΟ».
«Σαν Ηρακλής πρέπει ενωμένοι να πάρουμε αποφάσεις για το αύριο, εφόσον δεν επιτύχουμε τη δικαίωση του αγώνα μας φέτος. Πρέπει να πιέσουμε σε κάθε κατεύθυνση για να δικαιωθούμε. Μας αντιμετωπίζουν σαν επιχείρηση μη βιώσιμη, που δεν είναι έτσι. Μια μη βιώσιμη επιχείρηση μπορεί να πάει σε άλλο κράτος, τι θέλουν να κάνουμε, να το κάνουμε αυτό; Θέλουμε υγιές ποδόσφαιρο ή αυτό που ζούμε τώρα; Έχουμε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο για να αποφασίσουμε για το μέλλον του Ηρακλή. Ολη η οικογένεια του Ηρακλή πρέπει να είμαστε ενωμένοι.»
Τάκης: «Δέκα χρόνια τώρα βάζαμε τη σκόνη κάτω από το χαλί»
Εν συνεχεία μίλησε ο Γιάννης Τάκης που δήλωσε: «Σήμερα είναι μια δύσκολη μέρα και έτσι θα είναι από εδώ και στο εξής. Το βάρος της ευθύνης αυτής της ανόητης απόφασης έχει πέσει στις πλάτες της διοίκησης Πρωτοδικείου. Μας φέρανε σε κατάσταση δύσκολη. Αυτό που μάλλον ήτανε λάθος ήταν η υγιής προσπάθεια που ξεκίνησε πέρυσι το Μάιο. Ο Ηρακλής δεν μπήκε σε καμιά ομπρέλα, σε κανένα άρμα, σε καμιά παρέα. Δεν ενεπλάκη σε καμία υπόθεση κασέτας, στοιχημάτων. Θα είχαμε τύψεις αν είχαμε ελλείψεις ή κενά στο φάκελο. Σαν Ηρακλής δε θα μας ενοχλούσε η εφαρμογή των νόμων, μας ενοχλεί η επιλεκτική εφαρμογή των νόμων. Σε κανέναν δεν αρέσει να τρέχει σε άλλη χώρα να παίζει, αν φτάσουμε εκεί, θα το δούμε. Είχαμε επιλέξει τακτική μετριοπάθειας. Δέκα χρόνια τώρα βάζαμε τη σκόνη κάτω από το χαλί, η οποία δεν έγινε απλά βουνό, αλλά ολόκληρο Εβερεστ. Οι μεγαλομέτοχοι δεν ασχολήθηκαν σοβαρά με αυτό που είχαν στην κατοχή τους. Τώρα ίσως να είναι αργά, καταλαβαίνω την πίκρα, την τσατίλα, το θυμό.»
«Καταλαβαίνω ότι ήρθε η ώρα να πούμε τι έγινε. Ο Ηρακλής ήταν σωματείο της κλοπής, της ρεμούλας, των απλήρωτων οτιδήποτε. Ο κ. Πολύκαρπος και ο κ. Ρέμος απλά αδιαφόρησαν. Ξέρανε τα προβλήματα και δεν κάνανε τίποτα. Από το Νοέμβριο του 2009 ως Μάιο του 2010 τα πάντα ήταν απλήρωτα. Από το Μάιο και μετά ξεκινήσαμε μια προσπάθεια με ατέλειες και λάθη. Εκείνο που σίγουρα δεν κάναμε ήταν να μην προσπαθήσουμε να παλέψουμε για τα προβλήματα. Ο Ηρακλής φέτος λειτούργησε. Το πράγμα ρολάρισε. Τον Ιούλιο του 2010 κάναμε συνάντηση με τον Ρέμο για να του εξηγήσουμε την κατάσταση, γιατί υποτίθεται ότι δεν ήξερε, για να του δείξουμε ότι υπάρχει ρεμούλα, πρόβλημα. Υποσχέθηκε πράγματα τα οποία δεν έκανε, με εξαίρεση κάποιες δόσεις που πλήρωσε. Με χίλια ζόρια πήραμε λεφτά. Κάναμε προσπάθεια να μιλήσουμε και με κ. Μυτιληναίο, κάποιες ήταν επιτυχημένες, κάποιες όχι. Τον Ιανουάριο ήρθαμε σε επαφή λέγοντας την αλήθεια, διαχειριστικά και ουσιαστικά. Μετά από ενάμισι μήνα προσπάθειας, μας είπε ότι δε με ενδιαφέρει ο Ηρακλής, δεν ασχολούμαι».
«Η επιλογή να μας ρίξουνε για μας είναι βαθιά πολιτική απόφαση, δε μας γουστάρουν. Δε ξέρουμε, βέβαια, ακόμη γιατί πέφτουμε, γιατί δε μας εξήγησαν. Ο Ηρακλής είναι μια ομάδα φιλάθλων που δεν έχει μέτοχο, παρεάκια. Φτάσαμε εδώ γιατί έτσι ήθελε ο Ρέμος, γιατί πιθανόν να ήθελε ο Μυτιληναίος. Φτάσαμε εδώ γιατί θέλανε να μην υπάρχουμε. Προφανώς οι παραιτήσεις μας είναι στη διάθεση του ΓΣ, γιατί θεωρούμε ότι έχουμε μια ευθύνη. Ισως είναι ευκαιρία να φτιάξουμε ομάδα έτσι όπως της αξίζει μακριά από την παρέα που κρατά όμηρο τον Ηρακλή 10 χρόνια. Ο Ρέμος ήθελε να ρίξει τον Ηρακλή και ο Ρέμος το κατάφερε. Ουσιαστικά είμαστε μόνοι μας. Στη Β’ εθνική τα χρέη μας ακολουθούν σε μεγάλο βαθμό. Πρέπει να δούμε το σκεπτικό της απόφασης και να δούμε πως θα αντιδράσουμε. Η κατάσταση είναι δύσκολη. Μας έφεραν εκεί που θέλανε, στη γωνία.»
Κεσόπουλος: «Έχουμε φτάσει στο χειρότερο σημείο»
Ο υπεύθυνος οικονομικών της ΠΑΕ Ηρακλής, Αλέξης Κεσόπουλος, μεταξύ άλλων, επισήμανε : «Κρατήσαμε μια στάση μετριοπάθειας. Εχουμε φτάσει στο χειρότερο σημείο. Εχουν γίνει χοντρά πράγματα στην ομάδα. Το πρώτο εξάμηνο του 2010 είχαμε βελτίωση. Επρεπε να ισχύει η καθαρή θέση μόνο για τον Ηρακλή. Για μια θεωρία πέφτει σήμερα ο Ηρακλής. Θα κυνηγήσουμε με οποιοδήποτε μέσο τους υπεύθυνους, θα κυνηγηθούν όλοι οι μεγαλομέτοχοι. Οτιδήποτε υπάρχει θα κυνηγηθεί. Η απόφαση της ΕΠΟ πάρθηκε σε μια θεωρία».
Τζιτζικώστας: «Είμαι δίπλα σας»
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, ανέφερε: «Αυτό που έχει γίνει είναι απαράδεκτο. Να ξέρετε ότι είμαστε δίπλα σας, όπως ήμασταν και στα καλά. Δε θα πρέπει εξαιτίας των γεγονότων, όμως, να την πληρώσει η Θεσσαλονίκη, τα καταστήματα, οι συμπολίτες μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: