Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

«Κυνηγά ανεμόμυλους ο Πηλαδάκης!»

Για την πρόθεση της Λάρισας να προσφύγει στο CAS για το θέμα της αδειοδότησης του Πανιωνίου μίλησε μεταξύ άλλων, ο δικηγόρος των «κυανέρυθρων», Πέτρος Καϊμακάκης. «Ο κ. Πηλαδάκης νομίζω ότι κυνηγά ανεμόμυλους», τόνισε χαρακτηριστικά.
«Κυνηγά ανεμόμυλους ο Πηλαδάκης!»
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πέτρου Καϊμακάκη στον Sentra 103,3:
 
Για την πρόθεση της ΠΑΕ Λάρισας να προσφύγει στο CAS για το θέμα της αδειδότησης του Πανιωνίου:
 
«Προφανώς ο κ. Πηλαδάκης θέλει να διατηρήσει το δικαίωμα προσδοκίας για τους οπαδούς της ομάδας του. Λογικό είναι. Αλλά έχει ακολουθήσει λάθος δρόμο, δεδομένου ότι ο Πανιώνιος πληρούσε όλες τις τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις για να αδειοδοτηθεί σε πρώτο βαθμό. Από εκεί και πέρα έκρινε η δευτεροβάθμια επιτροπή ότι κακώς δεν είχε χορηγηθεί άδεια. Ο κ. Πηλαδάκης νομίζω ότι κυνηγά ανεμόμυλους».
 
Για το αν έγιναν διορθωτικές κινήσεις από πλευράς Πανιωνίου στο φάκελό του για την αδειοδότηση, από την πρωτοβάθμια στη δευτεροβάθμια επιτροπή:
 
«Δεν έγινε καμία διορθωτική κίνηση. Διευκρινιστικές κινήσεις έγιναν στο φάκελο. Κατά την άποψή μας διά της καταθέσεως της τράπεζας των αναφερομένων ποσών στους τρεις ποδοσφαιριστές, είχε υλοποιηθεί η επιταγή της διάταξης και του νόμου. Επιπλέον προσκομίστηκαν και οι βεβαιώσεις των τριών ποδοσφαιριστών, οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους,από ότι ελέχθη και από ότι κατατέθηκε, ο ένας ήδη την είχε δώσει στον προηγούμενο ορκωτό λογιστή, ο οποίος παραιτήθηκε και οι άλλοι δύο δεν γνώριζαν το περιεχόμενο της δήλωσης. Όταν διευκρινίστηκε επιβεβαιώθηκε αυτό που λέγαμε. Ο φάκελος του Πανιωνίου ήταν άψογα συντεταγμένος από τον πρώτο βαθμό».
 
Για την δική του νομική υποστήριξη που προσέφερε στον Πανιώνιο:
 
«Εγώ ανέδειξα τα λάθη της πρωτοβάθμιας επιτροπής στο δεύτερο δικαστήριο και ότι κατά την άποψή μου δεν χρειάζονται οι περίφημες βεβαιώσεις των ποδοσφαιριστών. Είναι ξεκάθαρος ο νόμος και το άρθρο 424 του αστικού κώδικα, διευκολύνει αυτή την ιστορία. Πιστεύω ότι αυτές οι διατάξεις έχουν τεθεί κυρίως για να βασανίζουν τις ομάδες και να είναι έρμαιες στις διαθέσεις κάθε μανδαρίνου υπαλλήλου της ΕΠΟ. Η εισήγηση ήταν απορριπτική διότι δήθεν δεν είχε προσκομιστεί το καταστατικό για παράδειγμα το κωδικοποιημένο του Πανιωνίου. Όταν αυτό είναι κατατεθειμένο σε διπλανό γραφείο. Και η διάταξη η οποία καλύπτει τον τρόπο προσκομίσεως των δικαιολογητικών αυτών, σαφέστατα αναφέρει ότι ο κύριος αυτός, πρέπει να επικοινωνήσει με την οποιαδήποτε ΠΑΕ, να επισημάνει τις τυχόν ελλείψεις και να συμπληρωθούν. Ακόμη και ο πρόεδρος της επιτροπής θα έπρεπε κατά τη διαδικασία του πρώτου βαθμού, εάν διαπίστωνε τέτοιες ελλείψεις εκείνη τη στιγμή να απευθυνθεί στους αντιπροσώπους των ΠΑΕ. Η νομιμοποίηση της ΠΑΕ είναι δεδομένο ότι υπήρχε. Ο ρόλος μου ήταν σημαντικός γιατί έπρεπε να αναδείξω τα λάθη όσων είχαν εμπλακεί στην ιστορία προηγουμένως».
 
Για το εάν υπάρχει ρήτρα εμπιστευτικότητας από την Σούπερλιγκ κατά τη διαδικασία αδειοδότησης των ΠΑΕ:
 
«Υπάρχει ρήτρα εμπιστευτικότητας, αλλά πιστεύω ότι ο Πανιώνιος, γιατί έχω μιλήσει και με τον πρόεδρο και με τον κ.Τσολακάκη που είναι υπεύθυνος για αυτά τα θέματα, δεν θα φέρει καμία αντίρρηση στο ν' ανοίξει ο φάκελος της υπόθεσης. Τουναντίον πιστεύω πως έχει να φοβηθεί νομικά κάποιος, ο οποίος προσπαθεί να αναδείξει δήθεν ελλείψεις ενός φακέλου που δεν υπάρχουν και με αυτό τον τρόπο συκοφαντήσει ή προσπαθεί να εκβιάσει αυτούς, οι οποίοι απονέμουν τη δικαιοσύνη χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα».
 
Για τους άξονες που πρέπει να τηρούνται:
 
«Θεωρώ ότι πρέπει ν' αλλάξει ο τρόπος αδειοδοτήσεως. Έτσι όπως είναι συντεταγμένες οι διατάξεις περιέχουν και ανούσιες και εν πολλοίς τυπικές διαδικασίες. Δύο είναι οι άξονες οι οποίοι θα πρέπει να εντοπίζονται. Η βιωσιμότητα μιας ΠΑΕ και η ύπαρξη ή μη οφειλών προς ποδοσφαιριστές. Αν τηρούνται αυτά τα δύο βασικά κριτήρια, πιστεύω πως τα υπόλοιπα μπαίνουν άνευ αντικειμένου. Πρέπει να αλλάξει αμέσως. Οι εργαζόμενοι να παίρνουν τα χρήματα που τους ανήκουν. Κανείς δεν αμφισβητεί αυτό το δικαίωμα τους. Αυτοί είναι οι πόλοι που πρέπει να κινηθεί η πορεία της αδειοδότησης. Τώρα το αν καθυστερεί μια μέρα την κατάθεση των εγγράφων, δεν θεωρώ ότι πρέπει να διαλυθεί μια ΠΑΕ από μια τυπική έλλειψη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: