Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Με στόχο την άλωση της πόλης!!

Ο μαγικός κόσμος της Formula 1 έρχεται επιτέλους στην Ευρώπη για το Grand Prix Τουρκίας. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έχει και ευχάριστες αλλά και δυσάρεστες αναμνήσεις από την Κωνσταντινούπολη.
Με στόχο την άλωση της πόλης
«Συνήθως έχει αρκετή ζέστη σε αυτό τον αγώνα αν και φέτος οι καιρικές συνθήκες για το αγωνιστικό τριήμερο αναμένονται διαφορετικές. Μου αρέσει αυτός ο προορισμός καθώς εκεί οδήγησα για πρώτη φορά μονοθέσιο της Formula 1. Αναμένουμε να είμαστε ισχυροί σε αυτό τον αγώνα αλλά όπως πάντα, πρέπει να σεβόμαστε τους αντιπάλους μας και να μη παίρνουμε τίποτα ως δεδομένο. Όλοι στην ομάδα δουλεύουν σκληρά για να παραμείνουμε στην κορυφή», σχολίασε ο 23χρονος Γερμανός.
Ο κάτοχος του τίτλου έχει στο ενεργητικό του μετά από τρεις αγώνες, ισάριθμες pole position, δύο νίκες και μία δεύτερη θέση. Οι επιδόσεις αυτές, του έχουν χαρίσει και βαθμολογικό προβάδισμα 21 πόντων.
Κατά ένα πόντο μικρότερη είναι η διαφορά που απολαμβάνει η Red Bull Racing από τον ανταγωνισμό, μετά τη διπλή παρουσία στο βάθρο του προηγούμενου αγώνα. Με την αγωνιστική ανάκαμψη του Μαρκ Γουέμπερ να αποτελεί παράγοντα κλειδί στη κυριαρχία στους κατασκευαστές.
«Μου αρέσει η πίστα της Κωνσταντινούπολης. Έχει πολλές υψομετρικές διαφορές, πράγμα που την κάνει πιο ενδιαφέρουσα. Παράλληλα αποτελεί και πρόκληση, κυρίως η στροφή 8 που είναι παρατεταμένη, με πολλές κορυφές και περνάμε από εκεί με υψηλή ταχύτητα, πράγμα που καταπονεί ιδιαίτερα τα ελαστικά αλλά και τον αυχένα μας. Είναι όμως και μία στροφή που επιβραβεύει την ακρίβεια της αγωνιστικής γραμμής που ακολουθεί ο οδηγός. Δυστυχώς το εισιτήριο του αγώνα είναι πολύ ακριβό για τους ντόπιους, πράγμα που σημαίνει πως η ατμόσφαιρα συνήθως δεν είναι όπως θα θέλαμε. Είναι κρίμα γιατί πρόκειται για μία πίστα που οι οδηγοί θέλουμε να πηγαίνουμε – τουλάχιστον εγώ», τόνισε ο 34χρονος Αυστραλός.
Ενδιαφέροντα στοιχεία για το Grand Prix Τουρκίας:
- Αυτό είναι το 7ο Grand Prix της Formula 1 που διεξάγεται στην πίστα της Κωνσταντινούπολης
- Η φορά της διαδρομής είναι αντίθετη των δεικτών του ρολογιού, πράγμα που ανάγκασε τους οδηγούς να ακολουθήσουν διαφορετικό πρόγραμμα εκγύμνασης του αυχένα
- Πέρυσι ο Μαρκ Γουέμπερ εκκίνησε από την pole position και ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 3η θέση
- Οι γόμες ελαστικών της Pirelli που θα έχουν στη διάθεση τους οι ομάδες είναι η μαλακή και η σκληρή.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: