Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Σχορτσανίτης: «Είμαστε ομάδα»

Απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία του στη Μακάμπι δηλώνει ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, ο οποίος, όπως τονίζει, έχει βοηθηθεί πάρα πολύ από τους συμπαίκτες του για να δείξει το πρόσωπο που παρουσιάζει.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας:

Η Ρεάλ διαθέτει παίκτες , οι οποίοι θα προσπαθήσουν να σε απωθήσουν από το καλάθι. Πως έχεις προετοιμαστεί για αυτό το ενδεχόμενο;

«Υπάρχουν αρκετοί τρόποι αντιμετώπισης. Όταν μία ομάδα έχει πολλά διαφορετικά αμυντικά πλάνα για να τα χρησιμοποιήσει εναντίον σου, τότε πρέπει να κάνεις το καλύτερο παιχνίδι σου και να προσπαθείς να κάνεις, ότι έκανες όλη τη χρονιά. Θα πρέπει να είσαι πιο δυνατός, πιο γρήγορος και να κάνεις το παιχνίδι σου. Τώρα είναι ο ημιτελικός του Final 4 και αυτό που έχει σημασία είναι να κάνουμε αυτά που κάναμε όλη τη χρονιά. Να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου, όπως πιστεύω ότι θα βοηθήσουν εκείνοι και μένα».

Είχες σημαντικό ρόλο στη νέα σου ομάδα, όλη τη σεζόν. Σε ποιο επίπεδο είναι η αυτοπεποίθησή σου, αφού βοήθησες την ομάδα σου να φτάσεις ως εδώ;

«Η αυτοπεποίθησή μου είναι ψηλά, αλλά πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει γιατί είμαι σε αυτή την ομάδα. Με αυτά τα παιδιά είμαστε μία πραγματική ομάδα. Όλοι θέλαμε να πετύχουμε και να πάμε στο Final 4, ενώ όλοι έχουμε μία τεράστια επιθυμία να νικήσουμε. Αυτό το βλέπω μέσα από την προπόνηση, τα παιχνίδια. Ο καθένας κάνει το καλύτερο που μπορεί και προσπαθεί σκληρά. Μαζί με εκείνους είχαμε μία πολύ χρονιά. Είχα την ευκαιρία να τους βοηθήσω και εκείνοι να με βοήθησαν να πετύχω πράγματα σε προσωπικό επίπεδο. Εγώ τους βοήθησα να πετύχουν τους δικούς τους στόχους και γι’ αυτό είμαστε ομάδα. Είμαι αισιόδοξος πως θα τα πάμε καλά στο Final 4».

Δεν υπάρχουν σχόλια: