Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Χέρι – χέρι στο Γιουρόπα Λιγκ

Mέχρι να βάλει το γκολ ο Παναθηναϊκός στο Ολυμπιακό Στάδιο, η ΑΕΚ ήθελε οπωσδήποτε την νίκη στο Βόλο για να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες της για τα προκριματικά του Τσάμπιονς λιγκ. Όταν ο Τζιλμπέρτο Σίλβα σκόραρε, της αρκούσε απλώς και μόνο η ισοπαλία. Τελικά δεν κατάφερε να πάρει τίποτε από τα δυο.

Γνώρισε την ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου και πλέον οι δυο ομάδες θα πάνε… χέρι – χέρι στο Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης περιόδου. Βλέπετε, η ΑΕΚ πλέον ακόμα και αν κερδίσει τον Παναθηναϊκό την προσεχή Τετάρτη, θα πρέπει να ελπίζει σε ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό Βόλου για να κυνηγήσει το σεντόνι.

Επομένως μάλλον οι… κιτρινόμαυροι λένε αντίο στο όνειρο. Ένα όνειρο στο οποίο λέει… καλησπέρα ο Βόλος. Και βεβαίως επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου. Αν πάς για να μην χάσεις, το σίγουρο είναι πως θα το… πάθεις. Όταν ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στο ΟΑΚΑ, ο Χιμένεθ έδωσε εντολή για… ισπανική υποχώρηση προκειμένου να κρατήσουν την ισοπαλία.

 Σε μια στιγμή μάλιστα που η ΑΕΚ πίεζε για να φτάσει στο γκολ της νίκης. Ο Ολυμπιακός Βόλου άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο, να πιστεύει ότι μπορεί να σκοράρει και να εκμεταλλεύεται την κούραση της ΑΕΚ. Και τελικά πέτυχε αυτό που ήθελε. Σε μια στημένη φάση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και τους κιτρινόμαυρους στο… καναβάτσο. Προφανώς και στα λεπτά που απέμεναν η ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να αντιδράσει, έστω και αν ο Χιμένεθ έβαλε σέντερ φορ τον… Δέλλα. Ολυμπιακός Βόλου (Μάκης Κατσαβάκης): Γιακούποβιτς, Σανκαρέ, Σέλεζι, Μαρτίν, Ντολεζάι, Μπρέσκα, Αλβάρες, Ζαραδούκας, Ρόκας, Μητρόπουλος και Μόνχε.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Μανωλάς, Δέλλας, Καράμπεςλας, Γεωργές, Ντιοπ, Μίτσελ, Λαγός,  Σκόκο, Γκερεεϊρο και Μπάχα.The Player

Δεν υπάρχουν σχόλια: