Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Προτιμώ Κοντρέρας από Γκαρσία…!!

Ο Γιάννης Κυφωνίδης μέσα από το blog του γράφει για τους… Πάμπλο του ΠΑΟΚ. Τον «σκληρό» Πάμπλο Γκαρσία και τον μαχητικό Πάμπλο Κοντρέρας.
Προτιμώ Κοντρέρας από Γκαρσία…
Διάβαζα σήμερα το πρωί ότι στο ματς με τον Παναθηναϊκό ο Πάμπλο Κοντρέρας συμπληρώνει 100 αγώνες με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Λίγο πιο πάνω με 104 είναι ο Πάμπλο Γκαρσία.
Δύο παίκτες που φόρεσαν την φανέλα της ομάδας της Θεσσαλονίκης την ίδια περίοδο και που το όνομά τους συνδέθηκε με την αναγέννηση του «Δικεφάλου» του βορρά. Ο Φερνάντο Σάντος είχε την συνταγή και το είχε αποδείξει και στην ΑΕΚ, αλλά χρειαζόταν και τα υλικά. «Κοντοχωριανοί» οι δύο Πάμπλο, Ουρουγουάη ο Γκαρσία, Χιλή ο Κοντρέρας, στα χρόνια που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα έχουν καταφέρει να... κλέψουν πολλά δημοσιεύματα για τα κατορθώματά τους. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ο Γκαρσία ήταν στην κορυφαία ομάδα της σεζόν -στα βραβεία Nova/Superleague- την περσινή αγωνιστική περίοδο και ο Κοντρέρας την φετινή.  «Μαχητές» και οι δύο στους αγωνιστικούς χώρους, δίνουν τα πάντα για νικάει η ομάδα τους. Σκληροί, ανυπότακτοι, πεισματάρηδες. Με μία βασική διαφορά όμως.
Ο Πάμπλο Γκαρσία θέλει να επιδεικνύει αυτή την σκληρότητα με κάθε τρόπο και ανεξαρτήτως κόστους. Ο Πάμπλο Κοντρέρας τα εξαντλεί όλα παίζοντας ποδόσφαιρο. Μπορεί να συμμετέχει σε μία σκληρή φάση, όπως αυτή που τραυμάτισε τον Δέλλα, αλλά θα είναι μία αγωνιστική υπερβολή. Που θα κάνει μεν τον αντίπαλό του να ματώσει αλλά δεν θα θέλει να ανταποδώσει. Ενώ ο Ουρουγουανός θα παίξει σκληρά, θα ζητήσει και τα ρέστα. Θα μοιράσει μπουνιές και θα πει: «Δεν τον σκότωσα κιόλας». Κι η Τούμπα θα τον αποθεώνει. Θα τον θεωρεί επαναστάτη και θα ζητοκραυγάζει την ώρα που επιτίθεται εναντίον των αντιπάλων του. Οποιονδήποτε αντιπάλων του. Του προκλητικού Ντιόγκο ή του αγαθού γίγαντα Ντιοπ. Θα με συγχωρέσετε λοιπόν, αλλά εγώ θα ψηφίσω χωρίς καν δεύτερη σκέψη- τον Πάμπλο Κοντρέρας.
Τον άνθρωπο που καταλαβαίνει που σταματάει το ποδόσφαιρο κι αρχίζει η ζωή. Τον παίκτη που θέλει να κυριαρχήσει επί της αθλητικής προσωπικότητας του αντιπάλου, αλλά μέχρι εκεί. Δεν ξεφεύγει τόσο που να προσβάλλει τον άνθρωπο που έχει αντίπαλό του. Είναι πραγματικά ο ποδοσφαιριστής που πρεσβεύει την ποδοσφαιρική φράση κλισέ: «Είμαστε αντίπαλοι μόνο στον αγώνα». Την ώρα που ο Γκαρσία κάθε τι που δεν φοράει ασπρόμαυρα το θεωρεί απειλή κατά της ζωής. Πάμπλο Κοντρέρας...  δαγκωτό λοιπόν!
Πηγή: Novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: