Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Χαμηλά λιπαρά και οξέα, αλλά αξιόπιστος!!!

Κόλλημα με τα δικά του τα παιδιά έχει ο Βαλβέρδε. Οι Ισπανοί λένε πως φέρνει στον Ολυμπιακό κι άλλον πρώην παίκτη του μετά τους Ριέρα, Ουρτάδο, Φουστέρ. Ποιος είναι αυτός ο Νταβίντ Γκαρσία;
Χαμηλά λιπαρά και οξέα, αλλά αξιόπιστος! (ΒΙΝΤΕΟ)
Μια ζωή Εσπανιόλ ρε!
Ο Νταβίντ Γκαρσία ντε λα Κρουζ, όπως είναι το πλήρες όνομα του, είναι από τις περιπτώσεις των ποδοσφαιριστών που δένονται με τους συλλόγους τους και το δεν το… κουνάνε ρούπι!
Γέννημα-θρέμμα Καταλανός, ο 30χρονος (16/01/81) Νταβίντ μεγάλωσε στη Μανρέσα, μ ια πόλη έξω από τη Βαρκελώνη, και αφού για λόγους που δεν ξέρουμε δεν… πήγε στην Μπαρτσελόνα, κατέληξε στα «τσικό» της Εσπανιόλ.
Τη σεζόν 1999-00 ο νεαρός τότε αριστερός μπακ έκανε 31 συμμετοχές με την Εσπανιόλ Β και το καλοκαίρι του 2000 προήχθη στη «μεγάλη» ομάδα υπό τις ευλογίες του τότε τεχνικού των Καταλανών, Πάκο Φλόρες.
«Έφαγε» πάγκο…
Ταλέντο… ξε-ταλέντο, ο Γκαρσία τον πρώτο χρόνο στην Εσπανιόλ έκανε μόλις 1 συμμετοχή και ξεπετάχτηκε την επόμενη σεζόν, όπου είχε 16 συμμετοχές στο πρωτάθλημα.
… αλλά καθιερώθηκε!
Με τα πολλά, την περίοδο 2002-03 μπορεί η Εσπανιόλ να άλλαξε τρεις προπονητές (Μόγια, Χουάντε Ράμος και Χαβιέ Κλεμέντε), αλλά ο Γκαρσία είχε 30 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και μάλιστα πέτυχε και το μοναδικό του γκολ στην καριέρα του!!
Ήταν εκεί στη «χρυσή εποχή»
Μιλώντας για «χρυσή εποχή» της Εσπανιόλ, μη φανταστείτε τίποτα κατακτήσεις τίτλων με το… τσουβάλι, αλλά τηρουμένων των αναλογιών για τον σύλλογο την τριετία 2004-07 με τους Μιγκέλ Άνχελ Λοτίνα και τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο κατέκτησε το Κύπελλο Ισπανίας το 2006, έπαιξε δυο φορές στο Κύπελλο UEFA και το 2007 πήγε στον τελικό, όπου έχασε το τρόπαιο κόντρα στη Σεβίλλη.
Ο Γκαρσία ήταν παρών σε όλες αυτές τις στιγμές, αν και τη σεζόν 2006-07 είχε μόλις 8 συμμετοχές…
Αυτός ο Ταμούδο και ο «μικρός Βούδας»
Με την αποχώρηση του Ραούλ Ταμούδο πέρσι το καλοκαίρι, ο Γκαρσία έγινε ο παλιότερος παίκτης της ομάδας και «υπαρχηγός» πίσω από τον Ιβάν ντε λα Πένια, όπου πρόσφατα ανακοίνωσε την απόσυρση του από την ενεργό δράση.
Ο Γκαρσία το 2009 είχε ανανεώσει το συμβόλαιο του για άλλα δύο χρόνια (δηλαδή είναι ελεύθερος το καλοκαίρι) και τότε είχε δηλώσει ότι θέλει να «κρεμάσει τα παπούτσια» του στην Εσπανιόλ…
Η «ετυμηγορία»
Παίκτης που αγωνίζεται μια δεκαετία σχεδόν βασικός στην Primera Division, αποκλείεται να μην είναι ποιοτικός.
Από `κει και πέρα, είναι παίκτης… «χαμηλά οξέα, χαμηλά λιπαρά». Ας πούμε, σε αντίθεση με τον Ραούλ Μπράβο που υποτίθεται ότι θα αντικαταστήσει, ουδέποτε αγωνίστηκε σε πολύ υψηλό επίπεδο, ούτε ποτέ του στην Εθνική Ισπανίας.
Κλασικός «παίκτης προπονητή», ταίριαξε με τον Βαλβέρδε στην Εσπανιόλ, γι` αυτό άλλωστε και ο τεχνικός του Ολυμπιακού μετά τον Ουρτάδο δεν είναι απίθανο να θέλει να φέρει και αυτόν στο λιμάνι. Αρκεί να μη βγει κι αυτός Ουρτάδο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: