Κυριακή 22 Μαΐου 2011

O Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 του ΠΑΟΚ

Από τα πόδια του τιμώμενου προσώπου της βραδιάς, του Ζιλμπέρτο Σίλβα, έμελλε να έρθει το γκολ με το οποίο ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 του ΠΑΟΚ και πήρε κεφάλι στην ειδική βαθμολογία των πλέι οφ. Στο τελευταίο του ματς μπροστά στους φίλους της ομάδας, ο Βραζιλιάνος ανταπόδωσε το χειροκρότημα με το τέρμα που πέτυχε στο 74’, το οποίο πλέον, κάνει τους «πράσινους» απόλυτο φαβορί για τα προκριματικά του Champions League!

Θα ‘λεγε κανείς ότι έτσι έπρεπε να γίνει για να φτιαχτεί μια ακόμη ωραία ποδοσφαιρική ιστορία, όσο κι αν αυτό πληγώνει τον Μάκη Χάβο και τους παίκτες του, που έπαιξαν με αποκλειστικό στόχο να αποφύγουν την ήττα και τελικά έφυγαν για μια ακόμη φορά με άδεια χέρια από το ΟΑΚΑ.

Βραχυκυκλωμένοι από την αμυντική τακτική των φιλοξενούμενων οι γηπεδούχοι, δεν δημιούργησαν πολλές καλές στιγμές, όμως πιο κεφάτοι στο δεύτερο μέρος, πήραν τη νίκη που ενδέχεται να αποδειχτεί χρυσή στη συνέχεια. Ο Παναθηναϊκός την Τετάρτη με νίκη απέναντι στην ΑΕΚ στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ, θα είναι οριστικά πρώτος, ενώ αυτό μπορεί να γίνει και με ισοπαλία, αρκεί την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ να μην επικρατήσει του Ολυμπιακού Βόλου. Μία και μοναδική στιγμή ανέβηκαν οι παλμοί στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ευτυχώς –για τον ίδιο αλλά και για όλους μας- ο Κάκος αντιλήφθηκε πολύ γρήγορα ότι έσφαλε στην απόφασή του να υποδείξει πέναλτι στο 25’ για χέρι του Τσιρίλο. Το πήρε πίσω λοιπόν, μεταφέροντας την γκρίνια και τις διαμαρτυρίες από την πλευρά του ΠΑΟΚ σε εκείνη του Παναθηναϊκού και κάπου εκεί… σχόλασε ο γάμος!

Μετά το πρώτο (κάπως) φουριόζικο τέταρτο, διάστημα στο οποίο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να επιβάλουν το ρυθμό τους, τα φώτα έσβησαν. Το βάρος δώδεκα χρόνων χωρίς νίκη εκτός έδρας με τον Παναθηναϊκό ήταν φανερό στις ενέργειες των ποδοσφαιριστών του «Δικεφάλου του Βορρά». Οι Βιτόλο και Τσουκαλάς στο κέντρο και η χρησιμοποίηση των Σαλπιγγίδη, Βιεϊρίνια ως … μπακ μπροστά από τα… μπακ, επέτρεπε στους φιλοξενούμενους να κόψουν τον Παναθηναϊκό στα δύο. Απομόνωσαν τον Σισέ και περιόρισαν στο ελάχιστο τις ορέξεις των Λέτο, Νίνη και Γκαρσία, από τη μία πλευρά και δεν έδειχναν ιδιαίτερη ζέση στο να βγουν μπροστά, αφού γνώριζαν πως και η ισοπαλία για αυτούς έμοιαζε με νίκη.

Στο δεύτερο δεν κρατήθηκαν ούτε τα προσχήματα. Με το ρητό «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» ως ευαγγέλιο, οι Θεσσαλονικείς αμύνθηκαν σωστά και μεθοδικά, προσπαθώντας να κρατήσουν το 0-0, που τους βόλευε αφάνταστα, ειδικά από τη στιγμή που το ίδιο αποτέλεσμα υπήρχε στο Βόλο. Οι ιδέες των «πρασίνων» προκειμένου να ξεκλειδώσουν την άμυνα του ΠΑΟΚ, εξαντλούνταν στα σόλα του δραστήριου Λέτο, όμως ένας Αργεντινός ήταν δύσκολο να φέρει την άνοιξη.

Το γκολ που έφερε τον Παναθηναϊκό σε θέση ισχύος σε ότι αφορά τα πλέι οφ και να δώσει τελικά τη νίκη στο «τριφύλλι» έμελλε να έρθει από τα πόδια του τιμώμενου προσώπου της βραδιάς. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού είπαν με το δικό τους τρόπο «αντίο» σε αυτόν τον τεράστιο ποδοσφαιριστή πριν την έναρξη του αγώνα κι εκείνος περίπου ένα τέταρτο πριν το τέλος, ντύθηκε λυτρωτής στέλνοντας με απλό τρόπο την μπάλα στο πλεχτό και τους «πράσινους» στην πρώτη θέση της ειδικής βαθμολογίας των πλέι οφ. ΠΑΟ: Τζόρβας, Σαριέγκι, Καντέ, Βύντρα, Σπυρόπουλος (68' Μαρίνος), Σιμάο, Ζιλμπέρτο, Νίνης (68' Καραγκούνης), Λουίς Γκαρσία (46' Χριστοδουλόπουλος), Λέτο, Σισέ.

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Μπουμσόνγκ, Πλεσί, Πετρόπουλος.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Έτο (69' Σνάουτσνερ), Λίνο, Βιτόλο, Τσουκαλάς, Φωτάκης (84’ Μουσλίμοβιτς), Σαλπιγγίδης (76’ Ελ Ζαρ), Βιερίνια, Αθανασιάδης.

Στον πάγκο: Κρέσιτς, Μπαλαφας, Μουσλίμοβιτς, Μαλεζάς, Αρίας.

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας). Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου), Γούκος (Ηπείρου) Novasport fm

Δεν υπάρχουν σχόλια: