Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Όταν ο «Σβούρας» κουβάλησε τις... αμαρτίες

Ο Σταύρος Κόλκας αρθρογραφεί για τις βαρείς ευθύνες που έχει φορτωθεί στον ΠΑΟΚ ο Παντελής Κωνσταντινίδης…
Όταν ο «Σβούρας» κουβάλησε τις... αμαρτίες
Η ζωή τα έφερε έτσι, ώστε ο Παντελής Κωνσταντινίδης να έχει πάρει πάνω του όλες τις… αμαρτίες των κολλητών του. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης παραδέχεται πως ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσει πιο τεχνοκρατικά την καθημερινότητα του ΠΑΟΚ. Είχε μία λογική μέχρι πρότινος να κυνηγήσει την υπέρβαση -λέγε με πρωτάθλημα- μέσα από μία πιο συναισθηματική προσέγγιση της καθημερινότητας της ΠΑΕ. Απέτυχε κυρίως λόγω προπονητή και η ΠΑΕ έχει να αντιμετωπίσει ένα άνοιγμα.
Το άνοιγμα δημιουργήθηκε και επί Βρύζα. Ήταν και αυτός στο στήσιμο της προηγούμενης σεζόν, αν και ο βασικός λόγος που ο ΠΑΟΚ είναι οικονομικά εγκλωβισμένος είναι η αδυναμία του να βρει εναλλακτικές πηγές εσόδων.
Η αλήθεια είναι πως ο «Σβούρας» πήρε πάνω του μία κατάσταση πάρα πολύ δύσκολη.
Η επιλογή του προπονητή, οι πωλήσεις που θα σβήσουν το άνοιγμα, οι μεταγραφές που θα βελτιώσουν την ομάδα. Και όλα αυτά μέσα σε διάστημα ενός μήνα, αφού μέχρι το τέλος των πλέι οφ δεν είχε τη δυνατότητα να κινηθεί.
Ο Κωνσταντινίδης κέρδισε τους πρώτους πόντους του, αρκετούς μάλιστα, κλείνοντας προπονητή και μάλιστα την πρώτη του επιλογή. Ο Λάζλο Μπόλονι είχε μπει στο μάτι του εδώ και καιρό και δεν έχασε την ευκαιρία να τον φέρει στον ΠΑΟΚ.
Τώρα έρχονται τα δύσκολα. Οι πωλήσεις που θα επαναφέρουν την ΠΑΕ σε οικονομική σταθερότητα. Και σε αυτό το θέμα έχει προχωρήσει αρκετά, οι επαφές του δεν θα αργήσουν να του φέρουν προτάσεις και απλώς θα φανεί κατά πόσο είναι σε θέση να φέρει τα χρήματα που λείπουν από τον ΠΑΟΚ. Μία διαδικασία που έχει φθορά για τον ίδιο, αλλά ουσιαστικά η ΠΑΕ είναι αυτή που τον έφερε προ τετελεσμένων γεγονότων.
Μετά τις πωλήσεις, έρχεται η ενίσχυση και εκεί δεν πρέπει να έρθει μόνο ποιότητα, αλλά και δυνατότητα δημιουργίας υπεραξίας σε κάποιες περιπτώσεις παικτών που θα έρθουν.
Αν ο «Σβούρας» καταφέρει να φέρει εις πέρας το τόσο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει και μάλιστα μόνος, θα πρόκειται για ένα μικρό θαύμα και επί της ουσίας θα μπει πολύ ψηλά στη λίστα των ικανών.
ΠΗΓΗ: exedra.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: