Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Ο κύκλος των χαμένων ρυθμίσεων!!

Το «Μ» είχε αναφερθεί στην αμέλεια, που υπήρξε και δεν ρυθμίστηκε ένα χρέος 2,3 εκ. ευρώ, που πλέον «ρυθμίστηκε» από την εφορία για αποπληρωμή σε 13 μόνο δόσεις! Αυτό βάζει μια ακόμη οικονομική θηλεία στην ΠΑΕ, αφού θα πρέπει (σ.σ. επί της ουσίας ο Ρέμος) να πληρώνει σχεδόν 200 χιλιάδες ευρώ μηνιαίως! Και φυσικά όταν λέμε Ρέμος, εννοούμε η ΠΑΕ Ηρακλής.
Σε αντίθεση με όσα αναφέραμε, υπήρξε μια επιστολή από τον Γιάννη Κεσόπουλο, πατέρα του Αλέξη Κεσόπουλου, όπου ούτε λίγο, ούτε πολύ ανέφερε ότι ακολουθήθηκαν οι σωστές διαδικασίες. Φαίνεται όμως, ότι πράγματα δεν είναι έτσι, αφού μπορούσαν να γίνουν πολλά, που δεν έγιναν και έτσι βεβαιώθηκε ολόκληρο το ποσό. Τον Νοέμβριο είχε ενημερώσει η Εφορία για την οφειλή, που υπήρχε και έπρεπε σε 60 μέρες να ζητηθεί ρύθμιση ή να υπάρξει ένας διακανονισμός με πολλές δόσεις. Αυτό δεν έγινε. Έτσι, η εφορία και τα αρμόδια υπουργεία έκαναν τον διακανονισμό σε 12 δόσεις. Τον Μάρτιο, η ΠΑΕ ζήτησε να μπει σε ρύθμιση 48 δόσεων, αλλά η απάντηση, ήρθε στις 23 Μαΐου και ήταν αρνητική.
Μπορεί τα 2,3 εκ. ευρώ να αφορούσαν στο μεγαλύτερο μέρος ΦΠΑ και βεβαιωμένα χρέη, έπρεπε όμως να γίνει ένσταση και προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια. Δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση η καταβολή του 25% των οφειλών μπορούσε να γίνει προσφυγή και στην συνέχεια θα απαλλάσσονταν από αυτό το ποσό ΠΑΕ. Το μόνο που χρειάζονταν είναι να πλήρωναν ένα παράβολο 1.000 ευρώ.
Στην συνέχεια θα κατέθεταν προσφυγή στο διοικητικό Πρωτοδικείο ή στο διοικητικό εφετείο και η υπόθεση θα γίνονταν «εκκρεμής». Επί της ουσίας, θα εκδικάζονταν σε 5-6 χρόνια και το χρέος θα ήταν «παγωμένο».
Ταυτόχρονα, αυτό το ποσό των 2,3 εκ. ευρώ δεν θα φαίνονταν μέσα στην «καθαρή θέση» της ΠΑΕ και θα έδινε καλύτερη λογιστική εικόνα στην ομάδα όπως έγινε και με άλλες ομάδες στην Σούπερ λίγκα. Τέλος, θα ζητούσαν αναστολή της καταβολής του ποσού προκειμένου να μην πληρωθεί το 25% που απαιτούνταν για την ρύθμιση. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο διάστημα των 5-6 χρόνων που το χρέος θα ήταν «παγωμένο» θα υπήρχαν τουλάχιστον τέσσερις περαιώσεις. Έτσι, θα απαλείφονταν ένα μεγάλο μέρος των προσαυξήσεων, αλλά και ένα μέρος του κεφαλαίου!
Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: