Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Αυτός είναι «κίτρινος» Μάριο!!

O Μάριο Ρούι είναι πολύ κοντά στο να φορέσει την φανέλα του Άρη.
Αυτός είναι «κίτρινος» Μάριο!
Ο 20χρονος (γεννημένος στις 27 Μαΐου 1991) Πορτογάλος αριστερός μπακ με ύψος 1.68 και βάρος 63 κιλά, συμφώνησε με το σύλλογο της Θεσσαλονίκης και θα υπογράψει συμβόλαιο δυο ετών.
Ο Μάριο Ρουί Σίλβα Ντουάρτε όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στην πόλη Sines και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε παιδική ηλικία παίζοντας στην τοπική Vasco da Gama Athletic Club. Μάλιστα η πρώτη του θέση ήταν στην επίθεση λόγω ταχύτητας και τεχνικής. Μετά από 3 χρόνια, πήρε μεταγραφή για την Σπόρτινγκ Λισ. όπου από την επίθεση μετατοπίστηκε στο χώρο του κέντρου.
Η μετακόμιση μακριά από το σπίτι του στην ηλικία των 12 ετών τού έφερε δυσκολίες στην προσαρμογή κάτι που ανάγκασε τη μητέρα του να αποκτήσει δίπλωμα οδήγησης, σε ηλικία 36 ετών, για να μπορεί να τον βλέπει στη Λισσαβόνα ταξιδεύοντας τα Σαββατοκύριακα, μιας και ο πατέρας του εργαζόταν στο εξωτερικό.
Η ενσωμάτωση του στην Σπόρτινγκ γινόταν σταδιακά, αλλά ο νεαρός παίκτης έδειχνε το πλούσιο ταλέντο του και σταθεροποιούσε τη θέση του στην εφηβική ομάδα.
Την περίοδο 2004-2005 είναι μέλος της ομάδας που θα κατακτήσει το πρωτάθλημα των μικρών ηλικιών, με προπονητή τον Νούνο Λουρένκο και την επόμενη χρονιά θα βρεθεί στη φουρνιά παικτών όπως ο Νούνο Ρέις, Ζέσους Τζανουάριο, Ρενάτο Σάντος, Ρομπέν Ρουίς όπου υπό την τεχνική καθοδήγηση του Λουίς Γκιονσάλβεςθα κατακτήσει εκ νέου το πρωτάθλημα.
Στις αρχές του 2008, θα κάνει το μεγάλο βήμα και σε ηλικία 17 ετών θα μετακομίσει στην Ισπανία και τη φημισμένη Βαλένθια. Στη γειτονική χώρα, θα ‘χει ν’ αντιμετωπίσει, όμως, νέα δεδομένα, καθώς θα βρίσκεται και μακριά από την οικογένεια του με την οποία είναι δεμένος, αλλά και με τις διαφορές στον τρόπο παιχνιδιού, σε σχέση με την Πορτογαλία.
Η μεγαλύτερη ταχύτητα, σε συνδυασμό με τον πιο «επιθετικό» τρόπο παιχνιδιού στην Ισπανία, καθώς και στον τρόπο ζωής και στη γλώσσα τον οδηγούν σε επιστροφή στην χώρα του.
Νέος σταθμός η Μπενφίκα. Ωριμότερος, πια, και υπό τις οδηγίες του Joao Alves κατακτά το εφηβικό πρωτάθλημα και ελπίζει ότι θα του δοθεί η δυνατότητα να «ανεβεί» στην ανδρική
ομάδα. Αυτό δε θα συμβεί, αλλά η Μπενφίκα θα τον παραχωρήσει δανεικό στην Φατίμα όπου αγωνίστηκε την αγωνιστική περίοδο που έληξε έχοντας 25 συμμετοχές (24 ως βασικός) σκοράροντας ένα γκολ.
Ο Μάριο Ρούι έχει περάσει απ’ όλες τις εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας (U15, U17, U19)
Μάλιστα, ήταν συμπαίκτης του Ντανίλο Περέιρα, στην εθνική ομάδα της Πορτογαλίας U19,
και αγωνίστηκε στο Euro που διεξήχθη στη Γαλλία, πέρσι το καλοκαίρι, ως βασικό αριστερό μπακ και στους 3 αγώνες του ομίλου.
Ο Άρης επενδύει στο ταλέντο του νεαρού Πορτογάλου, καθώς οι συστάσεις που τον ακολουθούν είναι εξαιρετικές και δίνει την ευκαιρία στον Μάριο Ρούι να τις επιβεβαιώσει και
ν’ αποδείξει ότι πρόκειται για έναν πολύ καλό παίκτη.
Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές αναμένεται να ολοκληρωθεί και τυπικά τις επόμενες μέρες...

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: