Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Η Nike παρουσιάζει τη νέα φανέλα της ManUnited!!


Nike_Man_Utd_Home_Roone3


Αυτή τη σαιζόν, η Manchester United θα παίζει με μια νέα εμφάνιση αγώνων εντός έδρας, η οποία είναι εμπνευσμένη από τα παραδοσιακά χρώματα της ομάδας – κόκκινο, λευκό και μαύρο – σε συνδυασμό με ένα χαρακτηριστικό μοτίβο, ξεχωριστό στην ιστορία της ομάδας.
Ο κορμός της φανέλας έχει το παραδοσιακό κόκκινο χρώμα με λευκή λαιμόκοψη με γιακά και μια κεντρική μαύρη ρίγα ώστε να θυμίζει το σχέδιο του ξεχωριστού ριγωτού κασκόλ της ομάδας – το σχέδιο αυτό είχε χρησιμοποιηθεί παλαιότερα στις φανέλες των θρυλικών συνθέσεων της Manchester United του παρελθόντος, περιλαμβανομένων εκείνων που είχαν κατακτήσει το Κύπελλο Αγγλίας το 1977 και το 1985, ενώ υπήρχε επίσης στην πλάτη της φανέλας της ομάδας όταν κέρδισε το 2008 τον τίτλο στο Champions League και στην Barclays Premier League.
Το ρετρό ριγωτό κασκόλ έχει ένα άμεσα αναγνωρίσιμο μοτίβο που παραπέμπει στη Manchester United και υψώνεται από τους φιλάθλους και τους παίκτες τόσο σε στιγμές πανηγυρισμού όσο και σε στιγμές ανάμνησης.
Εσωτερικά, στην εμπρός πλευρά της φανέλας, πίσω από το έμβλημα της ομάδας, υπάρχει η λέξη «Relentless» (Αμείλικτοι), η οποία απαθανατίζει τέλεια την αναζήτηση της επιτυχίας και τη συνεχή παρόρμηση της ομάδας για την κατάκτηση των σπουδαιότερων τίτλων στο ποδόσφαιρο.
Στην πλάτη της φανέλας, κάτω από τον αυχένα, υπάρχει ένας μικρός διάβολος από το έμβλημα της ομάδας, ενώ στο εσωτερικό, στην περιοχή του αυχένα, υπάρχουν οι λέξεις «Manchester United».
Ενώ η ιστορία και η παράδοση της ομάδας είναι ενσωματωμένες στο σχέδιο της φανέλας, η νέα εμφάνιση αγώνων εντός έδρας είναι κατασκευασμένη από το επαναστατικό ανακυκλωμένο πολυεστερικό υλικό της Nike – για πρώτη φορά, το υλικό αυτό έχει χρησιμοποιηθεί τόσο στη φανέλα όσο και στο σορτς.
Για την κατασκευή κάθε πλήρους εμφάνισης έχουν χρησιμοποιηθεί έως και δεκατρείς ανακυκλωμένες πλαστικές φιάλες νερού. Αυτή η νέα διαδικασία παραγωγής μειώνει την κατανάλωση ενέργειας έως και κατά 30% έναντι της παραδοσιακής διαδικασίας παραγωγής πολυεστέρα και διασώζει σχεδόν 100 εκατομμύρια πλαστικές φιάλες νερού αποτρέποντας την απόρριψή τους σε χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων.
Το σορτς αγώνων εντός έδρας αυτή τη σαιζόν είναι εντελώς λευκό εκτός από μια μικρή ετικέτα στο στρίφωμα, η οποία περιλαμβάνει επίσης τη λευκή και μαύρη ρίγα από το κασκόλ της Manchester United.
Και οι κάλτσες της νέας εμφάνισης αγώνων εντός έδρας είναι μαύρες με έναν μικρό διάβολο από το έμβλημα της ομάδας στη γάμπα και μια λωρίδα με κόκκινες, λευκές και μαύρες ρίγες στο πάνω άκρο.
Οι ελαφρές εμφανίσεις (13% ελαφρύτερες από τις προηγούμενες εκδόσεις) ρυθμίζουν ενεργά τη θερμοκρασία του σώματος των παικτών μέσα στο γήπεδο, βοηθώντας τους να παραμένουν πάντοτε στεγνοί και δροσεροί χάρη στη χρήση της τεχνολογίας Nike Dri-FIT. Αυτή η τεχνολογία εξασφαλίζει την απομάκρυνση και την εξάτμιση του ιδρώτα από το σώμα του παίκτη διαμέσου του υφάσματος.
Για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας βοηθούν οι ζώνες αερισμού, οι οποίες αποτελούνται από εκατοντάδες οπές ανοιγμένες με laser από τις μασχάλες έως την περιοχή της μέσης. Οι οπές αυτές επιτρέπουν την κυκλοφορία του αέρα ώστε οι παίκτες να παραμένουν στεγνοί, δροσεροί και άνετοι.
Για πρώτη φορά, το έμβλημα της ομάδας στην εμπρός πλευρά της φανέλας είναι θερμοκολλητό, επιτρέποντας στη φανέλα να είναι ακόμα πιο ελαφριά και, κυρίως, εξασφαλίζοντας τον αερισμό αυτής της περιοχής του σώματος.
Η φανέλα έχει νέα αεροδυναμική εφαρμογή. Είναι λεπτότερη, πιο αθλητική και κατά 17% πιο ελαστική από τη φανέλα που χρησιμοποιούσε η Manchester United πριν από δύο χρόνια. Επίσης, το συγκολλητό στρίφωμα χαρίζει μοντέρνα όψη και μειώνει τους ερεθισμούς του δέρματος από την τριβή.
Συμπληρώνοντας τη νέα εμφάνιση για την ημέρα του αγώνα, η Nike παρουσίασε μια μοναδική σειρά ενδυμάτων προπόνησης και lifestyle με την υπογραφή της Manchester United για τους παίκτες και τους φιλάθλους, τα οποία μπορούν να φορεθούν τόσο μέσα στο γήπεδο όσο και έξω από αυτό.
Η εμφάνιση και η συνοδευτική σειρά ενδυμάτων είναι διαθέσιμες για προπαραγγελία από τις 24 Μαΐου και θα αρχίσουν να διατίθενται από τα καταστήματα από τα μέσα Αυγούστου. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες nikefootball.com και nikemedia.com, όπου μπορείτε να βρείτε και φωτογραφίες της φανέλας και των παικτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: