Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

«Πάρτε μέτρα για τα στημένα»!

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τις ιταλικές ποδοσφαιρικές αρχές έστειλε ο εκτελεστικός διευθυντής του «Sky Italia». Σε άρθρο του στην «Corriere della Sera», ο Τομ Μόκριτζ ουσιαστικά προανήγγειλε πως σε περίπτωση που δεν διαλευκανθεί το νέο σκάνδαλο (δεύτερο μέσα σε λίγα χρόνια) με στημένα παιχνίδια, λεφτά… γιοκ!

«Εκείνοι που κρατούν στα χέρια τους το παρόν και το μέλλον του αθλήματος οφείλουν να στείλουν ένα σοβαρό και ξεκάθαρο σήμα πως προτίθενται να αφήσουν οριστικά πίσω τους όσα συνέβησαν στο παρελθόν. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος ώστε ένας χορηγός και συνεργάτης, όπως ο Sky Italia, να συνεχίσει να εγγυάται στους τηλεθεατές καθαρά ποδοσφαιρικά παιχνίδια. Άλλωστε η αυθεντικότητα των συναισθημάτων που δημιουργούνται στους αγώνες ήταν αυτή που μας οδήγησε να επενδύσουμε δισεκατομμύρια ευρώ τα τελευταία χρόνια», έγραψε χαρακτηριστικά ο Μόκριτζ.

Λίγα χρόνια μετά το περίφημο Calciopoli, το ιταλικό ποδόσφαιρο έχει ξαναβρεθεί στη δίνη ενός τεράστιου σκανδάλου. Οι καταγγελίες για προκαθορισμένα αποτελέσματα σε δεύτερη και τρίτη κατηγορία, με συμμετοχή γνωστών ονομάτων όπως ο Μπέπε Σινιόρι, έχει οδηγήσει σε 16 συλλήψεις. Παράλληλα, υπάρχουν ενδείξεις πως η διαφορά είχε επεκταθεί ακόμη και σε ματς της Serie A και έφτασε μέχρι και σε παιχνίδια που έκριναν τον φετινό τίτλο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: