Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Μπαράζ διαπραγματεύσεων και παράταση στην αγωνία για Καστίγιο!

Το τελευταίο 48ωρο είχε πολλή… δράση στην υπόθεση του Νέρι Καστίγιο και του Άρη. Μια υπόθεση που περιλαμβάνει ένα μπαράζ διαβουλεύσεων και διαπραγματεύσεων, με προτάσεις και αντιπροτάσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές με την αγωνία να χτυπάει… κόκκινο!

Την ώρα που υπάρχει μια απαραίτητη προϋπόθεση όταν μιλάμε για μια συμφωνία Άρη και Καστίγιο. Ποια είναι αυτή;  Ότι πρέπει πρώτα να επικυρωθεί η ελευθέρας του 27χρονου ποδοσφαιριστή από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Άρης και Καστίγιο τα είπαν σε ουσιαστική πια βάση το βράδυ της Πέμπτης. Η νέα πρόταση που έγινε από την πλευρά της διοίκησης του Άρη μέσω του αδελφού και ατζέντη του Άλεξ, απορρίφθηκε άμεσα από τον 27χρονο ποδοσφαιριστή!

Ο Νέρι ξεκαθάρισε ότι θα μείνει ικανοποιημένος μόνο με τα χρήματα που συμφώνησαν οι δυο πλευρές πριν από 1,5 μήνα για συμβόλαιο δυο χρόνων προκειμένου να συνεχίσει στους κίτρινους, όπως επανειλημμένως έχει πει και δημόσια. Το δέσιμο, άλλωστε, του Καστίγιο με τον Άρη είναι δεδομένο, έστω κι αν μεσολάβησε μικρό χρονικό διάστημα συνεργασίας.

Όπως σας αποκάλυψε από την Πέμπτη το  The Player, ο Άρης στο πλαίσιο της γενικότερης οικονομικής κρίσης, αλλά και του στενού οικονομικού πεδίου που κινείται εκ των πραγμάτων στη νέα περίοδο, ζήτησε από την πλευρά Καστίγιο - στο μέτρο της αμοιβαίας κατανόησης-  να βάλουν τις υπογραφές τους σε ένα διετές συμβόλαιο, με αποδοχές περίπου 20-25% χαμηλότερες από όσα αρχικά είχαν συμφωνήσει σε προφορικό επίπεδο, πριν ο ποδοσφαιριστής φύγει για τις καλοκαιρινές του διακοπές.

Ο Άλεξ Καστίγιο ενημέρωσε άμεσα τον αδελφό του για την νέα πρόταση των κίτρινων, αλλά ο ποδοσφαιριστής επανέλαβε ότι είναι διατεθειμένος να συμφωνήσει με τον Άρη, μόνο με την αρχική πρόταση που του έγινε, θεωρώντας ότι εκείνο το ποσό αποτελεί την «κόκκινη γραμμή» για τον ίδιο. Παράλληλα μπήκε στο τραπέζι των συζητήσεων, η τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων από την εξάμηνη συνεργασίας τους, τακτοποίηση που θα λειτουργούσε σαν ούριος άνεμος στα… πανιά της νέας συνεργασίας.

Πρέπει να σημειωθεί εδώ κάτι επίσης σημαντικό. Για τα δεδομένα του Άρη, αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και η νέα πρόταση του Άρη είναι εξαιρετικά καλή (το παραδέχεται εμμέσως πλην σαφώς και η πλευρά του ποδοσφαιριστή), όμως, η περίπτωση του Καστίγιο έχει αρκετές ιδιομορφίες και μια σημαντική ιδιαιτερότητα.

Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής έχει ένα... μυθικό για τα ελληνικά δεδομένα συμβόλαιο με τη Σαχτάρ (1.800.000 ευρώ) και για να παραιτηθεί από αυτό θα πρέπει να αποζημιωθεί ικανοποιητικά από τους Ουκρανούς και να έχει αναλογικά καλές αποδοχές από τον Άρη. Πρόκειται για έναν συμψηφισμό «κλειδί» για την τελική του απόφαση.
Και όπως φαίνεται εκ των πραγμάτων η νέα μειωμένη πρόταση δεν τον κάλυπτε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του The Player, ο Καστίγιο επικοινώνησε το βράδυ της Παρασκευής με τον Θανάση Αθανασιάδη (αφού προηγήθηκε επαφή του Άλεξ με τον πρόεδρο του Άρη) και του έκανε γνωστή τη θέση του: «συμφωνία στα επίπεδα της πρώτης πρότασης. Από αυτή τη βάση μπορούμε να συμφωνήσουμε και προϋπόθεση το κλείσιμο των όποιων εκκρεμοτήτων». Οι δυο πλευρές επιφυλάχθηκαν να τα ξαναπούν, τονίζοντας ότι λειτουργούν σε επίπεδο αμοιβαίας επιθυμίας για συνεργασία.

Την ίδια ώρα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι στην Αλκμήνης τονίζουν ότι δεν υπάρχει σε επίσημο επίπεδο καμία άλλη πρόταση, παρά μόνο αυτή που συζητήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, αλλά σε κάθε περίπτωση, εφόσον οι δυο πλευρές βάλουν νερό στο κρασί τους, θα ανοίξει ο δρόμος για μια διετή συνεργασία.

Από κει πέρα ακολουθεί το επόμενο καθοριστικό στάδιο των διαπραγματεύσεων με τη Σαχτάρ για την ελευθέρας του παίκτη. Μια ελευθερία που θα ανοίξει το δρόμο για τις οριστικές εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: