Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Η εξόντωση των νοικοκυριών

Ταφόπλακα στα όνειρα των Ελλήνων βάζει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, βάσει του οποίου ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας θα πληρώσει επιπλέον φόρους, ενώ πολλοί είναι σίγουρο πως θα χάσουν τις δουλειές τους. Τα νοικοκυριά είναι δεδομένο πως θα εξοντωθούν, αφού ο οικογενειακός προϋπολογισμός θα συρρικνωθεί όσο ποτέ.
Η εξόντωση των νοικοκυριών
Όλα αυτά έρχονται την ώρα που ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή, λέει πως δεν εύχεται ούτε στον χειρότερο εχθρό του να περάσει όσα περνά. Μήπως όμως θα ήταν καλό ο Γ. Παπανδρέου να κατανοήσει για μια στιγμή μόνο, τι θα περάσει ο ελληνικός λαός με το δικής του και του επιτελείου του έμπνευσης Μεσοπρόθεσμο;
Το πακέτο μέτρων που μας "σέρβιρε" ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, όμως, εκτός από τις... αναμενόμενες πλέον σε κάθε πακέτο έκτακτες εισφορές, "χαράτσια" που λέει και ο λαός από την εποχή της... τουρκοκρατίας, περιέχει και μερικές καλά κρυμμένες παγίδες. Το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται ότι ξεμένει από "κρυψώνες" για νέους φόρους και περικοπές και πλέον τα στριμώχνει ακόμα και στους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ.
Διαβάστε το υπόλοιπο ρεπορτάζ στο newstoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: