Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Γίγα Δαμιανίδη δε γίνονται έτσι οι δουλειές

Ολοι όσοι δηλώνουν ότι αγαπούν το μπάσκετ και το ακολουθούν από τότε που άρχισε να εκτοξεύεται στην Ελλάδα (και δεν είναι φίλοι του ΠΑΟΚ), κάθε χρόνο στρέφουν τον βλέμμα τους, εκτός από την αγαπημένη ομάδα τους ΚΑΙ στον Αρη.
Δημήτρη, εσύ δε θέλεις προπονητή, πρόεδρο χρειάζεσαι
Ουδείς μπορεί να ξεχάσει ότι ο πάλαι ποτέ Αυτοκράτορας έφερε το μπάσκετ στα ελληνικά νοικοκυριά, που ανάγκασε ολόκληρες οικογένειες να ξενυχτούν για να παρακολουθούν τα θαύματα του Νίκου Γκάλη και της παρέας του.
Εδώ και πολλά χρόνια όμως, ο Αρης, το μόνο που κρατάει από εκείνη την περίοδο, είναι η αγάπη του κόσμου του και η αύρα του Παλέ. Αγωνιστικά, κάθε χρόνος που περνάει, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, προστίθεται στην τεράστια λίστα των αποτυχημένων πειραμάτων.
Οι αιτίες μπορεί να είναι πολλές, αλλά αν ρίξουμε μια ματιά στο φινάλε της σεζόν σε όλη την Ευρώπη, τους φίλους του Αρη μπορεί να τους πιάσει μελαγχολία.
Ο Φώτης Κατσικάρης με τη Μπιλμπάο αγωνίζεται στους τελικούς της ACB και ολόκληρη η Ευρώπη μιλάει για το θαύμα των Βάσκων.. Ο Ηλίας Ζούρος επιλέχθηκε να είναι κόουτς της Εθνικής, τα σάρωσε όλα στη Λιθουανία και πέρσι με τον Πανελλήνιο αναδείχθηκε καλύτερος κόουτς του Uleb Cup. Οσο για τον Ντέιβιντ Μπλατ. Τι να πούμε. Τελικός στην Ευρωλίγκα!!! Θυμηθείτε τι κοινό έχουν όλοι αυτοί οι απόλυτα πετυχημένοι προπονητές.
Ολοι έφυγαν ω ς αποτυχημένοι από την ομάδα του Αρη τα τελευταία χρόνια. Πρώτα ο Ζούρος, που άνοιξε το χορό, πριν 5-6 χρόνια, εν συνεχεία ο Κατσικάρης πέρσι και τελευταίος ο Μπλατ.
Μα πως γίνεται σε αυτή την ομάδα του Αρη να μην ταιριάζει ουδείς καλός προπονητής; Πως γίνεται όλοι οι κορυφαίοι που πέρασαν, να φεύγουν νύχτα; Κι αντ'αυτών να παίρνουν το χρίσμα, ο Ματζόν, που έμεινε μάλιστα και πολύ μεγάλο διάστημα, ο Χέρμπερτ, ο Ντρούκερ και άλλα τέτοια φρούτα.
Αποδεικνύεται όμως, ότι και ο πρόεδρος του Αρη, Γιάννης Δαμιανίδης έχει μία εμμονή στους αμφιλεγόμενους κόουτς. Στους Ματζόν, τους Μπάρτον και τους λοιπούς.
Και το πιο τραγικό όμως, είναι ότι μετά το 1991, στον πάγκο του Αρη δεν έχει μείνει κανείς προπονητής δύο ολοκληρωμένες σεζόν, ενώ την τελευταία δεκαετία, είναι λιγοστές οι περιπτώσεις που στη διάρκεια της σεζόν δεν έχει γίνει αλλαγή προπονητή. Από το 1996, δηλαδή, μόνο πέντε χρονιές έχει μείνει κόουτς από την αρχή μέχρι το τέλος της σεζόν
Μα είναι τραγικό! Και γίγα Δαμιανίδη δε γίνονται έτσι οι δουλειές. Για αυτό και μας έρχεται στο μυαλό μία ιστορία που περιγράφει με το δικό του μοναδικό τρόπο ο Στιβ Γιατζόγλου από την ημέρα που πήγε να συναντήσει τον Μανώλη Παπακαλιάτη ώστε να αναλάβει τις τύχες του Ηρακλείου.
Κι αφού μπαίνει στο ραντεβού λοιπόν, ο Στιβ ακούει τον Παπακαλιάτη, που τον κυνήγησε πολύ για να τον κατεβάσει στην Κρήτη, να λέει. «Για τη θέση του πλει μέικερ έχουμε, αυτόν, για το «2» τον άλλον, για το «3», τον τάδε, στο «4» τον δείνα. Οπότε Στιβ μου, μία δύο μεταγραφές χρειάζεσαι στο «5» και στο «1». Για να τον διακόψει ο Στιβ και να του πει. «Μανώλη, εσύ δεν έχεις ανάγκη από προπονητή, .πρόεδρο χρειάζεσαι στην ομάδα». sportdog gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: