Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Η σοφή επιλογή Γεωργιάδη και η νίκη επί της ΑΕΚ

Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, απέκτησε τον Γιώργο Γεωργιάδη, για τον οποίον η ΑΕΚ ενδιαφερόταν ένα τρίμηνο και βάλε. Αν το δούμε λίγο πρακτικά, η κίνηση είναι σίγουρη. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.


Ο ΠΑΟΚ σπατάλησε λίγο λιγότερα χρήματα από αυτά που γλίτωσε από την παραχώρηση του Βασίλη Κουτσιανικούλη στον Εργοτέλη, για να αποκτήσει έναν παίκτη καλύτερο από αυτόν, σχεδόν στην ίδια ηλικία και διεθνή με την Εθνική Ανδρών.

Και, ενώ έχει διατηρήσει τα δικαιώματα του «μισού» Κουτσιανικούλη, βάζει στη μηχανή του έναν παίκτη που δεν αποκλείεται να αποκτήσει σεβαστή υπεραξία στο άμεσο μέλλον, εφόσον ο ΠΑΟΚ τον προσαρμόσει στο πλάνο του.
Επίσης, ο Δικέφαλος καλύπτει ένα αγωνιστικό κενό κάτι παραπάνω από εμφανές, έχοντας πλέον τρεις «καθαρούς» ακραίους μεσοεπιθετικούς (Βιεϊρίνια, Ρομπέρ, οι άλλοι δύο), αλλά και τον «πασπαρτού» Σαλπιγγίδη.
Με αυτήν την κίνηση ο ΠΑΟΚ στέλνει τον «Σάλπι» στη φυσική θέση του, τουλάχιστον μέχρις ότου δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις απόκτησης επιθετικού κορυφής. Μετά την εικόνα των φιλικών, άλλωστε, ο Μπόλονι έκανε σαφές ότι ο νταλκάς του είναι στα χαφ.
Και εκεί χρειάζεται έναν πολύ ποιοτικό ανασταλτικό μέσο για να κοιμάται ήσυχος. Τον φορ ο ΠΑΟΚ θα τον πάρει μάλλον εφόσον «κλειδώσει» σε κάποιο ποσοστό την παρουσία του στους ομίλους του Europa League. Δηλαδή, αφού περάσει τη Βαλερένγκα (εφόσον συμβεί κάτι τέτοιο) και αγωνιστεί στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ. Ουσιαστικά δηλαδή, στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.
Τότε, λογικά, θα έχουν δημιουργηθεί καλύτερες προϋποθέσεις στην αγορά, αφού κάποιοι καλοί παίκτες θα πιέζονται να βρουν ομάδα. Η λογική των μεταγραφικών περιόδων, με βάση την εμπειρία των προηγούμενων ετών, αυτό ορίζει.
Ωστόσο, δύο είναι οι πιθανοί λόγοι που ο ΠΑΟΚ μπορεί να χαράξει άλλη γραμμή. Πρώτον να μπουν λεφτά στην ομάδα και δεύτερον να προκύψει κάτι πολύ καλό στα... πέριξ.
Το ευχάριστο για τον ΠΑΟΚ σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία είναι πως έχει τον Μπόλονι που δείχνει πως θα το παλέψει όπως και να 'χει. Ακόμη ένα στοιχείο αισιοδοξίας στην ομάδα, παρά τα προβλήματα, είναι η επιστροφή του Βρύζα, ενός ανθρώπου που έπαιξε καταλυτικό ρόλο για να φορέσει τα ασπρόμαυρα ο Γεωργιάδης.
Ο Βρύζας δεν συμμετείχε στον προγραμματισμό που έγινε μέχρι πρότινος, αλλά συμμετέχει τώρα σε αυτόν. Οτι έχει χαθεί χρόνος είναι δεδομένο, αλλά πλέον υπάρχουν άνθρωποι που θα προσπαθήσουν να τον... πάρουν πίσω. Ηταν άδικο για τον Κωνσταντινίδη αυτό που βίωνε.
Αυτό το καλοκαίρι χρειάζεται ψυχραιμία και σωστή «ανάγνωση» της κατάστασης που επικρατεί. Δεν μοιάζει με κανένα προηγούμενο, τα λουριά έχουν σφίξει για τα καλά και πλέον η ζωή των ΠΑΕ είναι δύσκολη. Αν ανατρέξει κανείς στο «μέγεθος» των ξένων παικτών που έρχονται στην Ελλάδα, θα το καταλάβει για τα καλά.
Τέλος, υπάρχει και μία επικοινωνιακή νίκη του ΠΑΟΚ. Αυτή εναντίον της ΑΕΚ, η οποία, αφού τον είδε δύο φορές σερί μπροστά της στη βαθμολογία, διαπιστώνει ότι ένας παίκτης τον οποίο κυνηγούσε επί τρεις μήνες προτίμησε τους Θεσσαλονικείς που ασχολήθηκαν μαζί του τρεις ημέρες. Ηταν άλλη μία «φάπα» που, αν δεν διαβαστεί σωστά από τον Αδαμίδη και την παρέα του, μάλλον θα την ακολουθήσουν κι άλλες...

Πηγή: exedrasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: