Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

«Άλλο ο Άρης, άλλο ο Ολυμπιακός»

Αν και βρίσκεται μόλις λίγες εβδομάδες στις προπονήσεις του Ολυμπιακού, ο Χαβίτο έχει καταλάβει την διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στους πρωταθλητές και την προηγούμενη ομάδα του τον Άρη. Ο Ισπανός μίλησε για το σπουδαίο βήμα της καριέρας του αλλά και για τις πρώτες εντυπώσεις του από τους «ερυθρόλευκους». 
Αναλυτικά τα όσα είπε: 


Οι πρώτες σου εμπειρίες ποιες είναι από τον Ολυμπιακό; Τι διαφορές έχεις εντοπίσει σε σχέση με τον Άρη; 

«Βλέπω αρκετές διαφορές. Το πρώτο που βλέπω είναι στο επίπεδο και στην κατοχή της μπάλας, το οποίο εδώ είναι ψηλότερο. Στον Άρη δίναμε βάρος περισσότερο στη φυσική κατάσταση. Εδώ στον Ολυμπιακό υπάρχουν, όμως, καλύτεροι παίκτες που κάνουν τη δουλειά μου πιο δύσκολη και δεν μπορώ να κάνω τα πράγματα που μπορούσα να κάνω στον Άρη». 

Πώς πέρασε ο χρόνος στην Ισπανία; Σε έφερε πίσω αυτή η ιστορία; 

«Σίγουρα ήμουν πολύ ευτυχισμένος, ήθελα να δουλέψω πολύ, αλλά προέκυψε αυτό το πρόβλημα με τα χαρτιά και δεν κατάφερα να παίξω στη Λα Κορούνια. Εκεί με είχαν παραδεχτεί όλοι, αν και έχασα λίγο τον ρυθμό μου. Σιγά σιγά όμως τον βρίσκω». 

Η μεταγραφή σου στον Ολυμπιακό πώς προέκυψε; 

«Τον Γενάρη συζητήσαμε. Έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για εμένα και εγώ φυσικά ενδιαφερόμουν από την πλευρά μου». 

Τι σκέφτηκες για να πάρεις την απόφαση να έρθεις στον Ολυμπιακό, από τη στιγμή που υπήρχε έντονος ανταγωνισμός στη θέση σου; 

«Δεν έχει σημασία για εμένα, γιατί σε όλες τις ομάδες που έπαιξα πάντα υπήρχε ανταγωνισμός, αλλά με τη δουλειά μου βρήκα τη θέση μου στην ενδεκάδα. Θα δουλέψω για να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις». 

Είναι ρίσκο για έναν ποδοσφαιριστή να υπογράφει έξι μήνες προτού λήξει το συμβόλαιό του; 

«Κάποιες φορές είναι καλό, κάποιες άλλες όχι. Εγώ σίγουρα είχα υπογράψει με μεγάλη ομάδα και το μέλλον μου πιστεύω ότι θα είναι καλό». 

Μίλησες με τον κόουτς; Τι ακριβώς θέλει από εσένα; 

«Είχαμε μιλήσει δύο φορές στο τηλέφωνο όταν ήμουν στην Κορούνια και με ρώτησε πώς ήμουν και πώς έχουν εκεί τα πράγματα. Για αγωνιστικά μιλάμε τώρα και μου λέει τι θέλει από εμένα». 

Τι σου ζητεί δηλαδή ακριβώς να κάνεις; 

«Το πώς θέλει να πρεσάρουμε και κάποιες κινήσεις για την κυκλοφορία. Σίγουρα η δουλειά στη φυσική κατάσταση είναι σχεδόν ίδια σε όλες τις ομάδες. Ο κόουτς τώρα προσπαθεί να μας περάσει τη φιλοσοφία του, το στυλ που θέλει να έχει ο Ολυμπιακός». 

Τι στυλ ποδοσφαιριστής είναι ο Χαβίτο; 

«Είμαι ένας παίκτης που δουλεύει πολύ, είμαι γρήγορος, ήμουν καλός στο ένας εναντίον ενός, ελπίζω να μη σβήσει αυτό. Είμαι ένας παίκτης που το πρώτο για μένα είναι η ομάδα. Αν ξεχωρίσω, θα ήταν το ιδανικό σενάριο για μένα». 

Φανταζόμαστε ότι είναι πιο εύκολη η προσαρμογή σου από τη στιγμή που υπάρχει Ισπανός προπονητής και πολλοί συμπατριώτες σου. 

«Είναι πιο εύκολο αν ο προπονητής και κάποιος παίκτης είναι Ισπανός. Η προσαρμογή μου είναι εύκολη, γιατί είμαι πολλά χρόνια μακριά από την πατρίδα μου και έχω μείνει στα αποδυτήρια με πολλούς παίκτες που μιλούσαν διάφορες γλώσσες». 

Διαφορές Βαλβέρδε-Κούπερ 

«Υπάρχει μία διαφορά, αλλά έγκειται στο ότι ο Κούπερ δούλευε στον Άρη. Τεχνικά δεν ήταν καλός ο Άρης και γι' αυτόν τον λόγο ποντάραμε στη φυσική κατάσταση. Ο Κούπερ ήθελε να παίζουμε πιο δυνατά στην άμυνα, ενώ τώρα τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Στόχος μας είναι να παίζουμε πιο επιθετικά». 

Τσάμπιονς Λιγκ. Όταν ακούς αυτές τις δύο λέξεις τι σου έρχεται στο μυαλό; 

«Το πρώτο που μου θυμίζει είναι το ντεμπούτο μου με τον Ράικαρντ. Οταν ένας προπονητής σού λέει να παίξεις, είναι κάτι που θέλουν όλα τα παιδιά. Μου έρχεται στο μυαλό αυτή η σκηνή και σίγουρα θα είναι ένα όνειρο να ξαναπαίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ». 

Έχοντας την εμπειρία του Γιουρόπα Λιγκ, για μία ελληνική ομάδα είναι πιο ρεαλιστικός ο στόχος να φτάσει μακριά στο Γιουρόπα Λιγκ παρά στο Τσάμπιονς Λιγκ; 

«Δεν έχει να κάνει, γιατί το ποδόσφαιρο είναι περίεργο. Πριν από μερικά χρόνια έφτασαν στον τελικό Μονακό και Πόρτο, που κανείς δεν το περίμενε». 

Έβαλες ένα εκπληκτικό γκολ με την Ατλέτικο. Ονειρεύεσαι... Μπαρτσελόνα; 

«Μακάρι. Αν και ακόμα δεν ξέρουμε ποιες ομάδες θα αντιμετωπίσουμε στην κλήρωση. Θα το ξαναέκανα με μία μεγαλύτερη ομάδα, γιατί για εμένα θα ήταν ένα όνειρο». 

Σε ποιο γήπεδο θα γούσταρες να παίξεις; 

«Μακάρι να παίξω στο "Καμπ Νόου", "Μπερναμπέου", "Ολντ Τράφορντ", αλλά οποιοδήποτε γήπεδο του Τσάμπιονς Λιγκ και να παίξω θα είναι καλό». 

Από τους παίκτες του Ολυμπιακού ποιους είχες ξεχωρίσει; 

«Ο Κέβιν έπαιξε πολύ καλά. Πάντα ξεχωρίζω τον Ιμπαγάσα γιατί είναι ο κινητήριος μοχλός της ομάδας και στην άμυνα ο Αβραάμ, που είναι… σπέσιαλ παίκτης. Και πολύ καλός φίλος». 

Οι μονομαχίες σου με τον Μαρκάνο πώς σου φαίνονται; 

«Δύσκολες. Και με τον Μαρκάνο και με τον Χολέμπας. Βασικά με όλους τους παίκτες γιατί υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Όταν υπάρχει ένας τόσο καλός παίκτης, εγώ πρέπει να κάνω το κάτι παραπάνω και ο προπονητής μου θα ζητεί περισσότερα». 

Όταν αντιμετώπιζες τον Ολυμπιακό με τη φανέλα του Άρη τι σκεφτόσουν; 

«Σκεφτόμουν μόνο τους τρεις βαθμούς, γιατί ήταν σημαντικοί για εμάς. Σκεφτόμουν ότι παίζαμε με τον πρωταθλητή και ότι πάντοτε σε τέτοια παιχνίδια πρέπει να παίζεις καλά». 

Ο τελικός του 2008 σου έχει μείνει στο μυαλό; 

«Είναι κάτι που ακόμα πονάει, γιατί ήταν στην έδρα μας. Όλοι περίμεναν ότι θα το πάρουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Το ξεπερνάω πάντως». 

Την επιστροφή σου στο «Κλ. Βικελίδης» την έχεις σκεφτεί; 

«Την έχω σκεφτεί αυτή τη στιγμή. Θα ήθελα να μου πουν ένα "καλωσόρισες". Άφησα φίλους, όλοι μου έδειξαν την αγάπη τους. Έχω παίξει σε πολλά γήπεδα που μου έχουν... πετάξει πολλά»!




Πηγή: theplayer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: