Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

"Εθνική αποτυχία", γράφουν οι Αργεντινοί

"Εθνική αποτυχία" χαρακτηρίζουν τον αποκλεισμό στους "8" του Κόπα Αμέρικα τα αργεντίνικα ΜΜΕ, την ώρα που οι Ουρουγουανοί συγκρίνουν αυτή την πρόκριση με την κατάκτηση του Μουντιάλ του 1950 πριν από σχεδόν 61 χρόνια!



Μπορεί ο Σέρχιο Μπατίστα να προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός ότι η ομάδα του έμεινε εκτός συνέχειας Κόπα Αμέρικα, άρα και μακριά από τον τίτλο για 18 χρόνια, όμως για τους Αργεντινούς ο αποκλεισμός από την Ουρουγουάη σήμανε μία από τις θλιβερές βραδιές στην ιστορία του αντιπροσωπευτικού συγκρότηματος.

"Το όνειρο της Αργεντινής πέθανε στα πέναλτι", τιτλοφορείται η εφημερίδα "Clarin", ενώ η "Olè" είναι ακόμα πιο σκληρή, κάνοντας λόγο για "εθνική αποτυχία" και θυμίζοντας τα 16 παιχνίδια που έχει να σκοράρει ο Μέσι με τη γαλάζια φανέλα.

"Έτσι δεν πας πουθενά: χωρίς καρδιά, χωρίς άμυνα και χωρίς τακτικό πλάνο. Φτάνει με τους αυτοσχεδιασμούς. Άλλη μία απογοήτευση", συμπληρώνει το ίδιο μέσο.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, το κλίμα είναι εντελώς διαφορετικό στην Ουρουγουάη, με χιλιάδες οπαδούς να βγαίνουν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν την ιστορική πρόκριση, και τον Τύπο της χώρας να αποθεώνει τους παίκτες του Όσκαρ Ταμπάρες.

"Mόνο Ουρουγουάη", είναι ο τίτλος που επέλεξε η "El Pais", ενώ η "El Observador" φιλοξενεί στην πρώτη σελίδα της φωτογραφία του Κάσερες (σκόρερ του τελευταίου νικητήριου πέναλτι), τον οποίο χαρακτηρίζει "Τιτανικό".

Από την πλευρά της, η εφημερίδα "L'Espectador" είναι ακόμα πιο ενθουσιώδης, συγκρίνοντας το επίτευγμα της "σελέστε" με τον άθλο του 1950: όταν δηλαδή νικούσε την θεωρητικά ανίκητη Βραζιλία μέσα στο Μαρακανά και έπαιρνε το Μουντιάλ.

Ποιά η στάση των Βραζιλιάνων; Περιμένουν μεν με αγωνία το αποτέλεσμα της "σελεσάο" στον αποψινό προημιτελικό της κόντρα στην Παραγουάη, όμως δεν θα μπορούσαν να μην "πειράξουν" την άσπονδη εχθρό Αργεντινή.

Έτσι γίνεται δηκτική αναφορά στο γεγονός ότι το Αργεντινή-Ουρουγουάη έλαβε χώρα σε ένα... κοιμητήριο (""Cementerio de Los Elefantes"), ενώ υπενθυμίζεται από τους Βραζιλιάνους ότι οι απόγονοι του Μαραντόνα δεν έχουν τίτλο στη συλλογή τους από το 1993 και μετά, με εξαίρεση τα δύο χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και του Πεκίνου.


Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: