Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Στη Σίτι για τίτλους ο Κλισί

Ο Γκαέλ Κλισί δήλωσε ότι υπέγραψε στην Σίτι, καθώς θέλει να είναι σε μία ομάδα που κατάκτα τρόπαια και όχι μία που απλά τα διεκδικεί, όπως η Άρσεναλ...


Ο Γάλλος αμυντικός αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του, που έφτανε στο τέλος του το καλοκαίρι του 2012, με τους «κανονιέρηδες» και ο Αρσέν Βενγκέρ αναγκάστηκε να τον πουλήσει στην Μάντσεστερ Σίτι έναντι 8 εκατ. ευρώ. Ο Κλισί έδωσε δήλωσε σε συνέντευξή του ότι έφυγε από τους Λονδρέζους, γιατί ήθελε να κατακτά τρόπαια και όχι μόνο να τα διεκδικεί...

«Έπειτα από οχτώ χρόνια παρουσίας στην Άρσεναλ, θα ήταν εύκολο να υπογράψω νέο συμβόλαιο και να μείνω εκεί, καθώς είναι ένας φανταστικός σύλλογος, που πάντα θα διεκδικεί τρόπαια.

Όμως έφτασα σε ένα σημείο, που δεν ήθελα μόνο να διεκδικώ τρόπαια και μετά να απογοητεύομαι στις τελευταίες εβδομάδες της σεζόν. Ήθελα να παίζω σε μία ομάδα που θα τα κατακτά. Υπέγραψα στην Σίτι, επειδή ένιωσα ότι είναι μία ομάδα έτοιμη να κερδίσει σημαντικά τρόπαια τα επόμενα χρόνια.

Κοιτάξτε την τελευταία σεζόν. Στην Άρσεναλ διεκδικούσαμε και τα τέσσερα τρόπαια. Όμως στο τέλος της σεζόν τερματίσαμε στην τέταρτη θέση και χωρίς ούτε ένα τρόπαιο. Η Σίτι τερμάτισε στην τρίτη θέση και κατέκτησε το Κύπελλο. 'Ετσι, συνεχίζω σε μία ομάδα, που κατακτά τρόπαια.

Ξέρω από την εμπειρία μου ότι όταν φτάνεις στο πιο σημαντικό σημείο της σεζόν, δε φτάνει απλά να είσαι μεγάλη ομάδα, αλλά θα πρέπει να έχεις και μεγάλους παίκτες. Είχα εκνευριστεί στην Άρσεναλ. Υπήρξαν στιγμές την περασμένη περίοδο, που παίξαμε φανταστικό ποδόσφαιρο και δείχναμε τόσο καλοί όσο και οι άλλες ομάδες.

Όμως υπήρξαν και στιγμές που οι καλύτεροί μας παίκτες ήταν τραυματίες και δεν μπορούσαμε να ανταγωνιστούμε τους υπόλοιπους. Αν χάναμε τον Φάμπρεγκας ή τον Φαν Πέρσι, η ομάδα πραγματικά υπέφερε. Είμαι στην Σίτι μόλις μία εβδομάδα, όμως κοιτάω γύρω μου και βλέπω ένα πολύ δυνατό ρόστερ», ήταν οι δηλώσεις του Κλισί.





Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: