Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Η κρίση οδηγεί στις... χαβούζες της Αττικής!!

Συμπολίτες μας κάνουν μπάνιο σε παραλίες της Αττικής όπου τα νερά θεωρούνται ακατάλληλα για κολύμβηση. Να που οδήγησαν τα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης.
Η κρίση οδηγεί στις... χαβούζες της Αττικής
Ο υδράργυρος έχει «χτυπήσει κόκκινο» και οι κάτοικοι της πρωτεύουσας αναζητούν στιγμές δροσιάς στις κοντινές παραλίες της Αττικής. Ποια είναι όμως η κατάσταση που επικρατεί στις παραλίες; Θολά νερά γεμάτα απόβλητα, σκουπίδια και άκρως επικίνδυνα μικρόβια θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.
Σύμφωνα με της Espresso πολλοί συμπολίτες μας κάνουν το μπάνιο τους στριμωγμένοι σε βράχια και δίπλα σε σωρούς από σκουπίδια, σε κοντινή απόσταση από τις προειδοποιητικές πινακίδες τους υπουργείου Υγείας, με το μήνυμα, «απαγορεύεται η κολύμβηση». Παρά τις προειδοποιήσεις και λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τους Έλληνες, κάποιοι επιμένουν να κολυμπούν ακόμη και με τα ανήλικα παιδιά τους μέσα σε θάλασσες που μοιάζουν με βούρκο.
Στην Παραλία του Περάματος σε κοντινή απόσταση από την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, οι λουόμενοι δεν δείχνουν να επηρεάζονται από την υπό κατάρρευση πινακίδα η οποία προειδοποιεί για την ακαταλληλότητα των υδάτων. Μάλιστα παιδιά παίζουν στην άμμο, κάνουν βουτιές και κολυμπούν υπό το βλέμμα των γονιών τους που αγνοούν τους κινδύνους της μόλυνσης.
Κάτω από την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, πάνω στα μαυρισμένα από τα απόβλητα βράχια και με «μαγευτική» θέα τους γερανούς και τα διυλιστήρια Σκαραμαγκά, δεκάδες λουόμενοι απολαμβάνουν το μπάνιο τους την ώρα που κάποιοι άλλοι ψαρεύουν.
Στην παραλία του Ασπροπύργου και παρά τη σήμανση για την ακαταλληλότητα των νερών, η ακτή έχει λουόμενους. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στο σημείο κάνει μπάνιο και ο κ. Φάνης με την 6χρονη εγγονή του, η οποία παίζει ανέμελα στο νερό. «Δυστυχώς δεν έχω χρήματα για να πάρω ταξί και να πάω σε πιο καθαρή παραλία» λέει ο άνδρας και συμπληρώνει, «Πάντως, δεν νομίζω ότι η θάλασσα είναι πολύ βρόμικη και γι’ αυτό έρχομαι εδώ με την εγγονή μου. Εντάξει, ίσως να μην είναι και η πιο καθαρή του κόσμου, αλλά δεν γίνεται να κόψουμε και το μπάνιο» .
Σε κοντινή απόσταση όπου και βρίσκεται το λιμάνι της Ελευσίνας, η εικόνα σοκάρει. Μπροστά από τα δεκάδες σκουριασμένα πλοία, ανάμεσα στα σκουπίδια και σε μια πλαζ που δε διαθέτει ούτε ντουζιέρα, πολίτες και ανήλικα παιδιά κολυμπούν σε νερά γεμάτα από επικίνδυνα απόβλητα, κολοβακτηρίδια και εντερόκοκκους, χωρίς να έχουν μάλλον συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο.
Σοκ προκαλούν τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων που πραγματοποίησε στις παραλίες της Δυτικής Αττικής το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ), καθώς το ποσοστό ακαταλληλότητας φτάνει το 61,70%!
1. Πέραμα: Ανιχνεύτηκε πολύ μεγάλο ποσοστό εντερόκοκκων (136 ανά 100ml νερού, ενώ τα επιτρεπόμενο όριο είναι 100 ανά 100ml νερού).
2. Ασπρόπυργος: Τόσο ο αριθμός των κολοβακτηριδίων όσο και των εντερόκοκκων υπερβαίνει τα επιτρεπόμενα όρια. Συγκεκριμένα, ανιχνεύτηκαν 360 κολοβακτηρίδια ανά 100ml νερού (επιτρεπόμενο όριο 250/100ml νερού) και 285 εντερόκοκκοι ανά 100ml νερού (επιτρεπόμενο όριο 100/100ml νερού).
3. Ελευσίνα: Τραγική είναι η κατάσταση στην Ελευσίνα, καθώς τα κολοβακτηρίδια αγγίζουν τα 350 ανά 100ml νερού (επιτρεπόμενο όριο 250/100ml νερού), ενώ ο αριθμός των εντερόκοκκων είναι… απροσδιόριστος.

Πηγή: Newstoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: