Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

«Η ΑΕΚ πρέπει να είναι το σκυλί που θα πεθαίνει στο γήπεδο»

Ο Γιάννης Αραμπατζής μιλώντας από την Σλοβενία αναφέρθηκε στην… υπομονή που κάνει τόσα χρόνια για να παίξει στην ΑΕΚ, για τον φετινό «ανταγωνιστή» του, Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, αλλά και για τα στοιχεία που πρέπει να βγάλει η Ένωση μέσα στο γήπεδο για να πετύχει τους στόχους της.

«Η ΑΕΚ πρέπει να είναι το σκυλί που θα πεθαίνει στο γήπεδο»
Αναλυτικά η συνέντευξη:
-Πολλοί λένε ότι αν δεν παίξεις φέτος δεν θα παίξεις ποτέ. Ποια είναι η άποψή σου;
«Αυτό που ξεκινάω να κάνω τώρα είναι να δουλέψω δυνατά. Να δουλέψω με τον Κώστα, να με βοηθήσει να βελτιώσω τις ατέλειές μου και αν όλα πάνε καλά να πάρω ευκαιρίες στην προετοιμασία για να δείξω και εγώ ότι μπορώ να παίξω τη φετινή χρονιά στην ΑΕΚ».
-Για τον εαυτό σου, πιστεύεις ότι είναι η τελευταία χρονιά για να παίξεις σε μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό;
«Μπορεί να είναι αυτό, μπορεί όμως και να μην είναι;. Ήρθα εδώ, να δουλέψω σκληρά, να γίνω πρώτος στην ΑΕΚ και αν όλα πάνε καλά να βοηθήσω την ΑΕΚ, για να αποδείξω και εγώ πως με μία γεμάτη χρονιά μπορώ να κάνω πολλά».
-Δεν είναι και μία αδικία που πέρσι ενώ ήσουν καλός δεν συνεχίστηκε αυτό το αγωνιστικό σερί;
«Αυτή είναι η θέση του τερματοφύλακα. Ήταν και ο Σάχα, είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας. Έκανε πολύ καλά παιχνίδια. Είναι δύσκολο και για τον προπονητή, όταν ο άλλος κάνει καλά παιχνίδια να αλλάξεις τερματοφύλακα. Για αυτό και εγώ δούλεψα σκληρά και κλήθηκα να ανταπεξέλθω στις δυσκολίες. Από κει και πέρα, είναι μία νέα χρονιά και πιστεύω ότι θα κάνω μία καλή σεζόν φέτος».
-Απογοητεύτηκες καθόλου; Σκέφτηκες ποτέ να φύγεις;
«Σίγουρα σε απογοητεύει όταν δεν παίζεις. Είναι δύσκολο να είσαι στον πάγκο και να πιστεύεις ότι μπορείς να παίξεις και εσύ. Δεν σκέφτηκα πέρυσι να φύγω. Είδα ότι η διοίκηση με στηρίζει και θέλω να τους δικαιώσω. Θα είναι μια χρόνια που ίσως είναι κάτι παραπάνω για μένα. Μπορώ να δείξω πολλά και να συνεχίσω να είμαι στην ομάδα».
-Θες να μας πεις δύο λόγια για τους συμπαίκτες σου;
«Ο Ντίμι έχει κάνει καλή χρονιά πέρυσι, έχει παίξει στην Αγγλία, είναι ένας έμπειρος τερματοφύλακας, δεν μπορώ να πω και πολλά και φαίνεται από τις συμμετοχές που έχει κάνει στην Αγγλία αλλά και από την περσινή χρονιά που την είδαμε όλοι. Είναι καλό που ήρθε εδώ και πιστεύω ότι θα έχουμε έναν καλό συναγωνισμό-ανταγωνισμό για το καλό της ομάδας και να γίνει και ο ένας και ο άλλος καλύτερος μέσα από τις προπονήσεις και να δίνουμε το 100% του εαυτού μας. Για τον Θοδωρή, είναι η τρίτη χρονιά που κάνει προετοιμασία μαζί μας. Έχει βελτιωθεί πάρα πολύ, το έλεγαν και ο Σλόμπο και ο Καμπόλης, από εκεί και πέρα και αυτός, θέλει να παίξει κάποια παιχνίδια, που δεν έκανα στην ηλικία του και είναι πάρα πολύ βασικό αυτό και να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο».
-Είσαι από τις… παλιοσειρές. Πως βλέπεις το κλίμα στην ομάδα μετά από την «ελληνοποίηση»;
«Μετά τον Γεωργέα είμαι εγώ. Όταν υπάρχουν πολλοί Έλληνες στην ομάδα, συνεννοείσαι καλύτερα. Δεν υπάρχουν διαφορετικές γλώσσες. Υπάρχουν λίγοι Ισπανοί και κάποιοι άλλοι που μπορείς να μιλάς στα αγγλικά, ενώ όταν έχεις Ισπανούς, λατίνους και δεν μπορείς να συνεννοηθείς, παιδιά που δεν μαθαίνουν εύκολα την ελληνική γλώσσα, πρέπει να μάθεις εσύ τη γλώσσα τους. Αναγκαστικά, αν και είναι κακό για αυτούς, αλλά και για μας. Αυτό το είχαμε το 2004, που βοήθησε πολύ την ομάδα, παρόλο που δεν είχαμε τις φίρμες, αλλά η ομάδα μπήκε δυνατά, έτρεχε και μόνο αυτό χρειάζεται να κάνεις. Αν η ομάδα τα δίνει όλα, μπορείς να πας καλά. Αυτό πρέπει να είναι η ΑΕΚ, το σκυλί που θα πεθαίνει στο γήπεδο».
-Μετάνιωσες που δεν έφυγες δανεικός τόσα χρόνια για να πάρεις περισσότερα παιχνίδια;
«Όταν προσπάθησα να φύγω το 2007 και να πάω στον Ολυμπιακό Βόλου, είχα υπογράψει μάλλον στον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά κάτι έγινε με τις ομάδες, δεν συμφωνήσανε και έτσι γύρισα πίσω. Σίγουρα θα έπρεπε να είχα φύγει νωρίτερα για να κάνω παιχνίδια με κάποια ομάδα, προσπάθησα να φύγω, δυστυχώς η ομάδα με κράτησε πίσω. Δεν ήταν αυτό καλό για μένα. Αλλά όπως έδειξε μετά, ήταν καλό για μένα, γιατί όπως έδειξε και πέρσι με τον Ολυμπιακό, ούτε στα όνειρά μου δεν θα φανταζόμουν ότι θα έμπαινα έτσι και θα κέρδιζα μέσα στο Καραϊσκάκη».
-Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στον Σούιτσα και τον Καμπόλη;
«Δεν μπορώ να πω ότι υπάρχουν διαφορές. Απλά είναι διαφορετικός τρόπος προπόνησης και των δύο.. σίγουρα όλες οι προπονήσεις χρειάζονται στον τερματοφύλακα. Και ο κ. Σούιτσα που δούλεψα πολλά χρόνια και με βελτίωσε πάρα πολύ από τότε που ήρθε. Με βελτίωσε σε πολλά πράγματα και τον ευχαριστώ πολύ. Τώρα έχουμε τον Κώστα τον Καμπόλη και αυτός είναι ένας νέος, δουλεύει σκληρά, μας βοηθάει στις προπονήσεις, είναι σκληρή η προετοιμασία. Δεν υπάρχουν διαφορές, το στυλ είναι το ίδιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: