Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Μίσελ Γκαρμπίνι: «Φέτος θα καταφέρουμε πολλά…»

Η περίοδος «προσαρμογής» πέρασε ανεπιστρεπτί για τον Μίσελ Γκαρμπίνι την περσινή αγωνιστική περίοδο και όπως αποδείχθηκε, δεν του χρειάστηκε και πολύ, καθώς ο Βραζιλιάνος ξεχώρισε με τη συνέπεια και την παρουσία του στο αριστερό άκρο της άμυνας. Τα ερωτηματικά για την απόκτηση του δεν έλειπαν, αλλά απέδειξε περίτρανα πως μπορεί να καταφέρει εξαιρετικά και να καλύψει τη θέση με απόλυτη επιτυχία, προσφέροντας πολύτιμες λύσεις τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι.
Φέτος, μοιάζει πιο αποφασισμένος από ποτέ να βοηθήσει ακόμη περισσότερο τον Άρη και δικαιολογεί απόλυτα τον χαρακτηρισμό «βιονικός» που του έχει αποδοθεί από συμπαίκτες, τεχνικό τιμ, φιλάθλους με την παρουσία του στις προπονήσεις, αλλά και στο πρώτο φιλικό παιχνίδι. Εμφανίζεται μάλιστα πεισμωμένος να προσφέρει ακόμη περισσότερα φέτος και βλέπει το μέλλον του με τη φανέλα του Άρη, παρότι στο τέλος της χρονιάς, ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του με τους «κίτρινους».
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ:
Γιώργο Στράντζαλη

-Μίσελ, μετά από μια εβδομάδα προετοιμασίας σας στο Καρπενήσι πως βλέπει να κυλάει η ομάδα;
«Ξεκινάμε μία εντελώς διαφορετική χρονιά με πάρα πολύ αισιοδοξία και πιστεύω ότι μπορούμε να καταφέρουμε σπουδαία πράγματα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έχουμε ένα καινούργιο προπονητή ο οποίος τους περισσότερους μας γνωρίζει. Έχει ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο δουλειάς, μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία. Από εκεί και πέρα όμως, θεωρούμε ότι η ομάδα θα πρέπει να ξεκινήσει δυνατά. Δεν κλείσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη χρονιά και πρέπει να ανακτήσουμε τη θέση μας στα πλέι οφ. Βλέποντας πως κυλάει η σεζόν θα διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, αλλά σίγουρα να επιστρέψουμε στην Ευρώπη».
-Πρώτο φιλικό με τον Ατρόμητο, ποιά είναι τα συμπεράσματα που μπορούμε να πούμε ότι βγήκαν;
«Ικανοποιημένοι σίγουρα δεν είμαστε, αλλά ήταν το πρώτο φιλικό και γι΄αυτό υπήρξαν αρκετά λάθη από άποψη τεχνικής και τακτικής. Η ομάδα βρίσκεται στο πρώτο στάδιο προετοιμασίας της, ακόμα είναι βαριά τα πόδια ωστόσο όμως υπάρχει αρκετός χρόνος μπροστά μας ώστε να διορθωθούν τα όποια λάθη. Να δει ο προπονητής σε τι χρειάζεται δουλιεά η ομάδα με ποιους παίκτες θα στήσει την ομάδα και υπάρχει αρκετός καιρός για να χτίσουμε ένα συμπαγές σύνολο, που τη νέα χρονιά θα πρωταγωνιστήσει».
«Παίζω… οπουδήποτε, εφόσον χρειαστεί»
-Σε είδαμε να παίζεις μέχρι και σέντερ μπακ…
«Ήταν η πρώτη φορά που αγωνιζόμουν σε αυτή τη θέση. Έγινε και μια συζήτηση με τον προπονητή για το αν είναι μία θέση που τη νιώθω κοντά μου και αν τον αναγκάσουν οι καταστάσεις να με φέρουν πιο μέσα στην άμυνα. Εγώ απάντησα πως θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά ώστε να ανταποκριθώ σε οποιαδήποτε κατάσταση και αν προκύψει».
-Βαδίζεις πλέον στον δεύτερο χρόνο σου στον Άρη. Από τη μέχρι τώρα παρουσία σου στην ομάδα είσαι ευχαριστημένος ή έχεις να δώσεις κι’ άλλα;
«Θέλω να βελτιωθώ κι άλλο, να προσφέρω περισσότερα. Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος από την εικόνα μου, αλλά δεν γίνεται να μείνεις στάσιμος. Είχα μία γεμάτη χρονιά με αρκετές συμμετοχές και όσες έχασα πέρυσι θα κοιτάξω να μη τις χάσω και να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ».
-Οι εντολές που παίρνετε από τον προπονητή σας ποιές είναι;
«Στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας έχουμε επικεντρωθεί στην φυσική κατάσταση. Υπάρχει αρκετό τρέξιμο και βελτίωση στην τεχνική Δουλεύουμε πολύ στην αφομοίωση των συστημάτων που θα παίξουμε. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτές τις προπονήσεις γιατί όποιος ψάχνει περισσότερα πράγματα για τον εαυτό και κερδίσει πολλά πράγματα από αυτές τις προπονήσεις θα καταφέρει να γίνει μέλος ενός συλλόγου που έχει υψηλές απαιτήσεις και θέλει να πρωταγωνιστήσει σε όλα τα επίπεδα».
-Η περσινή χρονιά δεν έκλεισε ιδανικά για τον Άρη. Ζήσατε ωστόσο σημαντικές ευρωπαϊκές στιγμές. Φέτος, αυτή την περιόδου όπου χτίζεται η καινούργια ομάδα, έχετε στην άκρη του μυαλού σας το ότι πρέπει να επιστρέψει τον Άρη στην Ευρώπη;
«Έχει παραμείνει ο κορμός και σε σχέση με πέρυσι έχουν έρθει λίγοι ποδοσφαιριστές. Όλοι πεισμώσαμε και θέλουμε να ξαναζήσουμε τις ευρωπαϊκές στιγμές. Θέλουμε να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Όσο το κάνουμε αυτό θα έρχονται τα αποτελέσματα και θα μεγαλώνει η εμπιστοσύνη στην ομάδα για να πετύχουμε σπουδαία πράγματα στον αγωνιστικό χώρο και να έχουμε επιτυχία, τόσο σε πρωτάθλημα όσο και στο κύπελλο, μία διοργάνωση από την οποία αποκλειστήκαμε άδοξα πέρυσι και ανάλογες στιγμές δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε».
«Πρώτη μου σκέψη για το μέλλον ο Άρης»
-Η φετινή χρονιά έχει για σένα και ένα επιπλέον κίνητρο, να δείξεις ότι αξίζεις να μείνεις στο ρόστερ του Άρη, διότι το συμβόλαιό σου λήγει το καλοκαίρι…
«Θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν κατάφερνα να ανανεώσω το συμβόλαιό μου, καθώς νιώθω πολύ καλά. Θα ήταν λάθος να σκεφτόμουν όμως μόνο ατομικά την απόδοσή μου γιατί θα έχανα την προσήλωση μου στον ομαδικό στόχο, καθώς μέσα από τη σωστή λειτουργία της ομάδας θα φανούν και οι δικές μου εμφανίσεις. Ελπίζω να πάω καλά και να πείσω τη διοίκηση και τον προπονητή, οι οποίοι θα κρίνουν το μέλλον μου. Η πρώτη μου σκέψη είναι ο Άρης και ελπίζω να τους πείσω».
«Μια γροθιά με τον κόσμο»
-Για τον κόσμο του Άρη που στο φιλικό με τον Ατρόμητο έδειξε την αγάπη του για την ομάδα, αξίζει να δώσετε το κάτι παραπάνω;
«Ο κόσμος είναι πάρα πολύ ιδιαίτερος. Εγώ είμαι ένα χρόνο στην ομάδα και ξέρω ότι όπου και αν παίζουμε θα είναι εκεί και αυτό μας δίνει χαρά ώθηση και βοήθεια. Επιδειώκουμε κάθε φορά να δίνουμε το κάτι παραπάνω για τον κόσμο μας, γιατί το αξίζει. Κάθε φορά που βγαίνουμε στον αγωνιστικό χώρο θέλουμε να δώσουμε ό,τι καλύτερο και να είμαστε μία γροθιά με τον κόσμο, σαν μία οικογένεια να προχωράμε μπροστά».
-Πως αισθάνεσαι, όντας Νοτιοαμερικάνος, που θα αντιμετωπίσεις σε λίγες ημέρες την Πενιαρόλ;
«Είναι μία πάρα πολύ μεγάλη και ιδιαίτερη χαρά μόνο που θα παίξω με μία ομάδα από τη Λατινική Αμερική. Είναι μία σκληροτράχηλη και καλά δουλεμένη ομάδα και θα έρθει να παρουσιάσει αυτό το πρόσωπο στο Κλεάνθης Βικελίδης. Εμείς αν και είναι αρχή της προετοιμασίας θα πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι για να δείξουμε καλό πρόσωπο και θετικές εντυπώσεις στον κόσμο που θα έρθει να μας παρακολουθήσει. Επιπλέον, από τα πρώτα φιλικά προσπαθούμε να χτίσουμε μία νικηφόρα νοοτροπία η οποία θα μας συνοδεύει και θα μας βοηθήσει όλη τη χρονιά».
-Σαν πιο έμπειρος, με μακρά θητεία στο ποδόσφαιρο, νιώθεις ότι πρέπει να συμβουλεύεις τους νεαρότερους παίκτες του ρόστερ, που είναι και αρκετοί φέτος;
«Βρίσκομαι σε μία ηλικία όπου θεωρώ ότι μπορώ να δώσω κάποιες συμβουλές σε νεαρότερους ποδοσφαιριστές και ίσως αυτή η ηλικία είναι τέτοια που μου επιτρέπει να το κάνω αυτό καθώς θυμάμαι το διάστημα που ήμουν και εγώ στη θέση τους και με συβούλευαν άλλοι. Υπάρχουν παιδιά που μπορούν να στελεχώσουν την ομάδα. Εκτός από τον κορμό και τους παίκτες που θα οδηγούν την ομάδα, με τις προσθήκες των νεαρών θα μας βοηθήσει πολύ στον αγώνα που θα δώσουμε όλη τη χρονιά».Metrosport gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: