Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Ουζουνίδης: «Να ετοιμάσουμε τη νέα φουρνιά!!



ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ 2Ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της SKODA Ξάνθης σε μια «κομβική» χρονιά. Στους δύσκολους οικονομικά καιρούς, η διοίκηση αποφάσισε να μειώσει το μπάτζετ της ομάδας, να προχωρήσει με βάρος στις ακαδημίες και με στόχο η ομάδα να μπορέσει, όπως παλιά, να προωθήσει δικά της παιδιά, έχοντα βέβαια πάντα στο μυαλό τους και την επιτυχημένη πορεία. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι ο τεχνικός ηγέτης της Ξάνθης και θα προσπαθήσει να δικαιώσει τις προσδοκίες και τον χαρακτηρισμό που τον ακολουθεί ως ανερχόμενο και φιλόδοξο προπονητή.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΧΑΡΗ ΔΗΜΑΡΑ
Ο Εβρίτης τεχνικός γνωρίζει καλά και την ιδιοσυγκρασία της ομάδας, άλλωστε φόρεσε για τρία χρόνια τη φανέλα της πριν κάνει το μεταγραφικό βήμα στον Παναθηναϊκό και αυτό προσμετράται στα πλεονεκτήματά του για την τελική επιτυχία της προσπάθειας. Χθες, λίγο πριν αναχωρήσει η αποστολή της SKODA Ξάνθης για τη Λευκωσία, μίλησε στο «Μ» για τη φετινή φιλοσοφία της ομάδας.
- Μπορείτε να κάνετε έναν απολογισμό της μέχρι τώρα προετοιμασίας;
«Το πρώτο στάδιο ολοκληρώθηκε και πήγε αρκετά καλά. Ο κυριότερος λόγος είναι ότι δεν είχαμε κανένα πρόβλημα τραυματισμού, όλα κύλησαν ομαλά και οι παίκτες συμμετείχαν στις προπονήσεις και τα φιλικά. Δε μένω βέβαια στην εικόνα των φιλικών αγώνων, σε αυτό που δίνω βάση αυτή τη στιγμή είναι κάποια πράγματα στα οποία δουλεύουμε και στα οποία έχουμε παρουσιάσει αδυναμίες, να τα βελτιώνουμε. Αυτή τη διαφορά πρέπει να τη βλέπει ο προπονητής και αυτό είναι το μοναδικό που με απασχολεί αυτή τη στιγμή».

- Ποια στοιχεία θέλετε να έχει η νέα SKODA Ξάνθη;

«Η καινούργια ομάδα να είναι γρήγορη και πιεστική. Δουλεύουμε πολύ στη φυσική κατάσταση και περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα στο γήπεδο, με τις προσθήκες και των δυο-τριών παικτών που θα αποκτήσουμε. Ελπίζω ότι θα τελειώσουμε γρήγορα με τις μεταγραφές και θα επικεντρωθούμε στο μοντάρισμα της ομάδας».
- Οι θέσεις που θα χρειαστεί ενίσχυση η ομάδα;
«Ένας αριστερός μπακ, ένας μέσος από τα δεξιά και πιθανότατα ένας επιτελικός μέσος ακόμη».

- Μπορούμε να μιλήσουμε για συγκεκριμένους στόχους;

«Στόχος είναι να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Είμαι ικανοποιημένος από τη δουλειά που γίνεται, θα κοιτάξουμε τώρα να δυναμώσουμε κι άλλο στα φιλικά. Το πρωτάθλημα έχει πολλές ομάδες και μερικές φορές ο στόχος σου εξαρτάται και από το πόσο δυνατοί είναι οι άλλοι. Εμείς θα κοιτάξουμε να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται και να ετοιμάσουμε και τη νέα φουρνιά παικτών που θα βγουν από τα σπλάχνα της ομάδας. Σε αυτό τον τομέα τα τελευταία χρόνια υστέρησε η Ξάνθη και θα προσπαθήσουμε και πάλι να δυναμώσουμε. Θα επιδιώξουμε να βγάλουμε δικούς μας παίκτες, έχοντας υπόψη και την οικονομική κρίση που επικρατεί στη χώρα μας».
- Υποθέτουμε ότι θέλετε όπως παλιά και περισσότερο κόσμο στο γήπεδο…
«Εννοείται. Ο κόσμος είχε απομακρυνθεί κάπως τα τελευταία χρόνια και βοήθησε μόνο όταν η ομάδα κινδύνευε. Πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο για να τον ξαναφέρουμε στο γήπεδο».
πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: