Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Ρεκόρ 15ετίας η Μπαρτσελόνα! (BINTEO)

Με το 8-0 κόντρα στην Οσασούνα η Μπαρτσελόνα ισοφάρισε το ιστορικό σκορ με τη Λογκρονιές. Τότε που είχε στην 11άδα Ρονάλντο, Στόιτσκοφ, Ζιοβάνι και... Γκουαρντιόλα.
Ρεκόρ 15ετίας η Μπαρτσελόνα! (BINTEO)
Όταν ο Λιονέλ Μέσι έκανε το 8-0 κόντρα στην Οσασούνα στο 79ο λεπτό (χατ-τρικ για τον Αργεντινό), αρκετοί Ισπανοί συνάδελφοι άρχισαν να ανατρέχουν στα κιτάπια τους, ψάχνοντας πότε ήταν η τελευταία φορά που η Μπαρτσελόνα ήταν τόσο καταιγιστική μέσα στο "Καμπ Νόου".
Και πράγματι η αναζήτηση έβγαλε λαυράκι... Μπορεί οι "μπλαουγκράνα" να φιλοδώρησαν με οκτώ τέρματα την Αλμερία την περασμένη σεζόν όμως αυτό ήταν μακριά από το σπίτι τους, με την τελευταία οκτάρα στη Βαρκελώνη να σημειώνεται πριν από 15 σχεδόν χρόνια.
Για την ακρίβεια στις 20 Οκτωβρίου του 1996 για την 8η αγωνιστική της Primera Division, με τους Καταλανούς να ισοπεδώνουν με 8-0 τη Λογκρονιές έχοντας σε μεγάλη ημέρα τους Ρονάλντο, Στόιτσκοφ και Ζιοβάνι (έκαστος σημείωσε δύο γκολ).
Πέρα από τους τρεις αυτούς άσους, στο αρχικό σχήμα της ομάδας του Μπόμπι Ρόμπσον ήταν ο νυν τεχνικός της ομάδας, Πεπ Γκουαρντιόλα, ενώ τα άλλα 7 μέλη της ενδεκάδας ήταν οι: Βίτορ Μπαΐα, Σέρχι, Φερνάντο Κόουτο, Μπλαν, Λουίς Ενρίκε, Ποπέσκου και Φίγκο (οι Πίτσι, Αμόρ και Ντε Λα Πένια μπήκαν αλλαγή στον αγώνα).
Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως επί εποχής Γκουαρντιόλα στον πάγκο (2008 και μετά), η ομάδα της Καταλωνίας έχει να επιδείξουν ουκ ολίγες θεαματικές νίκες όπωςι: 6-0 κόντρα σε Βαγιαδολίδ και Μάλαγα, 6-1 κόντρα σε Ατλέτικο, Σαραγόσα και Χιχόν (εκτός), 6-2 με Ρεάλ Μαδρίτης (εκτός) 5-1 με Εσπανιόλ (εκτός) 5-0 με Σεβίλλη, Σοσιεδάδ και Βιγιαρεάλ.
Έπιασε... 13αρι ο Βίγια
Σε ατομικό επίπεδο, το ματς θα μείνει σίγουρα ξεχωριστό και για τον Νταβίδ Βίγια καθώς με τα δύο γκολ που σημείωσε κόντρα στην Οσασούνα έφτασε τα 13 γκολ κόντρα στη συγκεκριμένη ομάδα.
Πλέον, η ομάδα από την Παμπλόνα είναι το αγαπημένο "θύμα" του επιθετικού από την Αστουρία, με τις Αθλέτικ Μπιλμπάο, Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και Σεβίλλη να ακολουθούν στη "λίστα" του με 11 γκολ ενεργητικό εις βάρος της κάθε μίας.

Μπαρτσελόνα-Λογκρόνιες 8-0


Μπαρτσελόνα - Λογκρονιές (8-0) by texniti 

 

Μπαρτσελόνα-Οσασούνα 8-0

 
Barça 8 Osasuna 0 by jordixana



 
Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: