Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Κίνδυνος για την ελληνική συμμετοχή στους Ολυμπιακούς!

Υπαρκτό είναι το σενάριο να αρθεί η αναγνώριση του ΕΣΚΑΝ από την WADA καθώς ο διεθνής οργανισμός καταπολέμησης του ντόπινγκ απειλεί την ελληνική πλευρά και θέτει σε κίνδυνο μέχρι και τη συμμετοχή της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Κίνδυνος για την ελληνική συμμετοχή στους Ολυμπιακούς!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή", είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να βάλει ...λουκέτο το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ) μια και η WADA (Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ) είχε στείλει επιστολή στον υπουργό Πολιτισμού, Παύλο Γερουλάνου, όπου υποστήριζε ότι το ΕΣΚΑΝ δεν πληροί της προϋποθέσεις που αυτή έχει θέσει.
Μάλιστα, όπως αναφέρει ο κώδικας του Οργανισμού, σε περίπτωση που κάποιος εθνικός οργανισμός δεν συμμορφώνεται με τις προϋποθέσεις, αίρεται η αναγνώριση του εργαστηρίου της χώρας και το ΕΣΚΑΝ έχει χρονικό περιθώριο μέχρι το Νοέμβριο.
Όμως, φαίνεται σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες η συγκεκριμένη απειλή να πηγάζει και από την προημερών αθώωση των Κεντέρη και Θάνου οι οποίοι τελικά δεν τιμωρήθηκαν επειδή δεν ήταν παρόντες σε τρεις ελέγχους εκτός αγώνων.
"Πρέπει να μειωθούν τα έξοδα για τις δειγματοληψίες. Πρέπει να έχουμε δειγματοληψίες διασκορπισμένους σε όλη την Ελλάδα. Να μη στέλνουμε από την Αθήνα. Το εργαστήριο είναι οικονομικά ανταποδοτικό.
Αν έχουμε υποστήριξη, μπορούμε να έρχονται περισσότερα δείγματα από το εξωτερικό. Χρειάζονται, όμως, οργάνωση και διακρατικές συμφωνίες. Αν είναι να κλείσει, πάντως, ας πουληθεί, για να μην πάνε χαμένα ο εξοπλισμός και η υποδομή που υπάρχει", τόνισε ο Κώστας Γεωργακόπουλος, διευθυντής του ελληνικού εργαστηρίου , ο οποίος έχει ενημερώσει σχετικά την αρμόδια υποεπιτροπή της Βουλής και έχει επισημάνει τον κίνδυνο.
Μάλιστα, αν εν τέλει φτάσουμε στο σημείο να πάψει να αναγνωρίζεται το ΕΣΚΑΝ από τη WADA τότε τίθεται σε κίνδυνο μέχρι και η συμμετοχή της Ελλάδας στους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, έστω και αν κάτι τέτοιο δεν μοιάζει εφικτό καθώς η Κυβέρνηση δεν φαίνεται να προτίθεται να αφήσει να συμβεί κάτι τέτοιο.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: