Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

«Hey, Hendrix»…!!

Άλλαξε την ιστορία της ροκ μουσικής, όντας έναν από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες. Ο λόγος για τον Τζίμι Χέντριξ που «έφυγε» σαν σήμερα στις 18 Σεπτεμβρίου του 1970.
«Hey, Hendrix»…
Ο Τζέιμς Μάρσαλ Χέντριξ γεννήθηκε στις 27 Νοεμβρίου 1942, ωστόσο, δεν πρόλαβε να «δώσει» στο χώρο αυτά που μπορούσε, μιας και απεβίωσε σε ηλικία 27 ετών.
Το 1966 δημιούργησε μαζί με τους Μιτς Μίτσελ και τον Νόελ Ρέντιγκ, συγκρότημά The Jimi Hendrix Experience που γνώρισε τεράστια επιτυχία μέχρι και το 1968, όποτε και διαλύθηκε. Τα πιο γνωστά τραγούδια ήταν τα «Hey, Joe», «Purple Haze» και «The Wind Cries Mary».
Το 1969,με το συγκρότημα Band of Gypsys πλέον, έκανε επίσης μεγάλη επιτυχία. Η εμφάνιση που είχε προκαλέσει εντύπωση ήταν αυτή στο φεστιβάλ του Γούντστοκ καθώς είχε παρουσιάσει μια αυτοσχεδιαστική διασκευή του Αμερικανικού Εθνικού Ύμνου, όπως επίσης κι εκείνη το 1967, κατά την οποία είχε βάλει φωτιά σε μια κιθάρα, Fender Stratocaster.
Δυστυχώς η ζωή που έκανε δεν του επέτρεψε να συνεχίσει να μεγαλουργεί στο χώρο της μουσικής. Στις 18 Σεπτεμβρίου του 1970 αφήνει την τελευταία του πνοή σε ξενοδοχείο του Λονδίνου, σε ηλικία μόλις 27 ετών.
Επισήμως, αίτιο θανάτου ήταν η αναρρόφηση τροφών, αν και υπάρχουν απόψεις ότι αυτό που του «αφαίρεσε» τη ζωή ήταν η υπερβολική λήψη βαρβιτουρικών. Νεκρό τον βρήκε η Γερμανίδα σύντροφός του Μόνικα Ντάνεμαν.
Δίπλα στο κρεβάτι του είχε βρεθεί ένα μελαγχολικό ποίημα, κάνοντας πολλούς να πιστέψουν ότι έχει αυτοκτονήσει, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.
ΠΗΓΗ: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: