Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Έτσι στρώνουν, έτσι θα κοιμηθούν!!

Είμαστε άνετοι. Χαλαροί. Το προνόμιο της απευθείας εξόδου της πρωταθλήτριάς μας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ δεν θα το χάσουμε. Πολύ σωστό. Γράφει ο Θανάσης Κελαντώνης.
Έτσι στρώνουν, έτσι θα κοιμηθούν
Η απόσταση της χώρας μας στην κατάταξη της UEFA απ' τους Δανούς και τους Βέλγους είναι τέτοια που δύσκολα θα καλυφθεί ως το τέλος της τρέχουσας σεζόν. Πολύ σωστό, αλλά και επικίνδυνα ιταλικό.
Ετσι σκέφτονταν και οι Ιταλοί την προηγούμενη τετραετία. Θεωρούσαν εαυτόν ασφαλή απ' την προσπάθεια των γερμανικών ομάδων να τους «κλέψουν» την τρίτη θέση και το δικαίωμα συμμετοχής τεσσάρων συλλόγων στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Οσο λανθασμένη ήταν η προσέγγιση των ιταλικών συλλόγων τόσο είναι και αυτή των δικών μας. Διότι άντε και συμφωνήσαμε πως το τέλος αυτής της αγωνιστικής περιόδου θα μας βρει στη χειρότερη ενδέκατους. Τι γίνεται με την επόμενη; Τι γίνεται που στη σεζόν 2013-2014 (αν άρχιζε τώρα θα αρχίζαμε απ' τη δέκατη θέση της κατάταξης) η διαφορά από Τουρκία, Βέλγιο και Δανία κάθε άλλο παρά ασφαλείας μπορεί να χαρακτηριστεί;
Το επισημαίνουμε, λοιπόν, από τώρα. Οπως το έχουμε επισημάνει και στην περασμένη σεζόν. Αν δεν υπάρξει συσπείρωση των συλλόγων μας και συνειδητοποίηση ότι η κατρακύλα δεν είναι μακριά, ξεχάστε τα φθινοπωρινά μεγαλεία. Η προκριματική διαδικασία του Ιουνίου για την τελευταία εκπρόσωπό μας στο Γιουρόπα Λιγκ θα καθιερωθεί, όπως και αυτή της πρωταθλήτριάς μας για τη συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Και πάμε τώρα στην καθαρά ελληνική πραγματικότητα. Πόσες πιθανότητες δίνετε να γίνει στη χώρα μας ό,τι έγινε στη Γερμανία πριν από τέσσερα χρόνια; Τότε που όλοι οι σύλλογοι, στο πλαίσιο συνεδρίασης της Λίγκας, αποφάσισαν να δώσουν κοινό αγώνα μέσω των ευρωπαϊκών διοργανώσεων ώστε να επιτευχθεί το προσπέρασμα της Ιταλίας.
Υπάρχει περίπτωση οι ελληνικοί σύλλογοι να συμφωνήσουν σε τέτοια προσπάθεια; Να καταλάβουν το γενικό καλό; Να υπάρξουν ακόμα διευκολύνσεις στις ομάδες μας που θα παίζουν στα ευρωπαϊκά Κύπελλα χωρίς ο εγχώριος αντίπαλος να γκρινιάζει για μεροληψία;
Προφανέστατη η απάντηση σε όλα τα παραπάνω. Γι' αυτό, όταν σε δύο χρόνια τόσο ο συντελεστής της χώρας μας όσο και ο ατομικός των ομάδων μας, θα είναι τόσο χαμηλός που και η εκπροσώπησή μας θα μειωθεί (ποσοτικά) και οι ομάδες μας θα βρίσκονται στα γκρουπ των αδυνάτων, ας μην υπάρξουν γκρίνιες. Ετσι στρώνουνε, έτσι θα κοιμηθούνε.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: