Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Πάουερ... Ρέιντζερς!!

Με 4-2 επικράτησαν οι Ρέιντζερς στο ντέρμπι εναντίον της Σέλτικ, στο Άιμπροξ, στο πρώτο φετινό Old Firm...
Πάουερ... Ρέιντζερς!
Το ματς ήταν συγκλονιστικό σε εξέλιξη και εκτός από τα έξι γκολ είχε δύο ανατροπές, δύο δοκάρια, μία μεγάλη... γκέλα και μία αποβολή! Βασικός ο Σαμαράς για την Σέλτικ, η οποία βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0, στη συνέχεια πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο κερδίζοντας 2-1, αλλά στο δεύτερο μέρος η Ρέιντζερς κατάφερε την ανατροπή, επικρατώντας τελικά με 4-2.
Μόλις στο τρίτο λεπτό οι Ρέιντζερς απείλησαν με τον Τζέλαβιτς, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε μία λάθος πάσα προς τα πίσω και λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Χούπερ και ο Σαμαράς ήταν κινητικοί για τους «Καθολικούς», ωστόσο οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και κατάφεραν στο 22` να ανοίξουν το σκορ. Ο Λάφερτι σέντραρε, ο Γουίλσον δεν κατάφερε να διώξει και ο Νέισμιθ με ένα δυνατό σουτ, το πρώτο του στο παιχνίδι, έκανε το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι δεν έκατσαν με σταυρωμένα χέρια. Μόλις 11 λεπτά μετά το γκολ του Νέισμιθ, ο Χούπερ βρέθηκε σε θέση βολής μετά από κάθετη του Μπράουν και κατάφερε να ισοφαρίσει. Η αντεπίθεση της Σέλτικ συνεχίστηκε στο 41`, με την... ευγενική συνδρομή του πορτιέρο των γηπεδούχων. Ο Ελ Καντούρί δοκίμασε το σουτ, με τον ΜακΓκρέγκορ να αιφνιδιάζεται και την μπάλα να περνάει από κάτω του! Οι Κέλτες κράτησαν το προβάδισμα μέχρι το ημίχρονο.
Με την πλάτη στον τοίχο, οι Ρέιντζερς μπήκαν δυνατά στην επανάληψη και μόλις στο 47` το σουτ του Ντέιβις τράνταξε το δοκάρι του Φόστερ. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Λάφερτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, γεγονός που προκάλεσε τα έντονα παράπονα των γηπεδούχων. Το ακυρωθέν γκολ πείσμωσε ακόμα περισσότερο τους Τζερς, που στο 55` κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Τζέλαβιτς, έπειτα από σέντρα από τα δεξιά του Ντέιβιτς. Με την ψυχολογία πλέον με το μέρος τους, οι Ρέιντζερς πίεσαν για το προβάδισμα, έχοντας δύο σημαντικές ευκαιρίες με τον Λάφερτι.
Στο 66` η Σέλτικ είχε δοκάρι με κεφαλιά του Λούβενς και δύο λεπτά αργότερα, ο Λάφερτι δεν λάθεψε για τρίτη φορά, κάνοντας το 3-2! Σαν να μην έφτανε το γκολ και οι αμυντικές αδυναμίες της Σέλτικ, η ομάδα του Λένον έμεινε με 10 παίκτες στο 76`, μετά την αποβολή του Μάλγκριου. Οι Τζερς είχαν δύο ακόμα ευκαιρίες με τον Λάφερτι και τον Γκόιαν και στο 93`, ο Νέισμιθ έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα, πετυχαίνοντας το τέταρτο γκολ της ομάδας του και διαμορφώνοντας το τελικό 4-2.
Οι συνθέσεις:
Ρέιντζερς: ΜακΓκρέγκορ, Γουίτακερ, Γκόιαν, Μποκανέγκρα, Πάπατς, Νέισμιθ, Ντέιβις, Εντού, Γουίλντε, Τζέλαβιτς (91` Χίλι), Λάφερτι (80` ΜακΚάλοχ)
Σέλτικ: Φόστερ, Μαρκ Γουίλσον, Κέλβιν Γουίλσον, Λούβενς, Ελ Καντουρί (64` Στόουκς), Μπράουν (74` Φόρεστ), Κάγιαλ, Κι, Μάλγκριου, Χούπερ, Σαμαράς

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: