Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

"Ποιος Μάξι Λόπες; Μονάχα το κτήνος!"

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το άρθρο του Ιταλού δημοσιογράφου, Γκαμπριέλε ντε Μπάρι στην εφημερίδα "Ilmessaggero" για τον Τζιμπρίλ Σισέ, καθώς εξηγεί γιατί το "κτήνος-Σισέ" είναι ένα κερδισμένο στοίχημα για τον Κάρλος Ρέιχα.
"Ποιος Μάξι Λόπες; Μονάχα το κτήνος!"
Αναλυτικά ένα μέρος του άρθρου:
"Ο Ρέια κέρδισε το στοίχημά του. Αν ο Γάλλος επιθετικός αγωνίζεται στη Λάτσιο, η επιτυχία αυτή πιστώνεται στο μεγαλύτερό της μέρος στον φριουλάνο προπονητή που τον ήθελε με κάθε κόστος, λέγοντας κατ' επανάληψη 'όχι' σε οποιαδήποτε επιθετική εναλλακτική του προτάθηκε.
Η διοίκηση προσανατολιζόταν για την απόκτηση του Μάξι Λόπες της Κατάνια, ο οποίος στην καλυτέρα των περιπτώσεων φτάνει τα 12-15 τέρματα τη σεζόν. Λίγα πραγματικά για έναν σύλλογο που έχει φιλοδοξία να κάνει καλή πορεία σε πρωτάθλημα, Κύπελλο, Γιουρόπα Λιγκ.
Ο Αργεντινός από την αρχή δεν έπειθε τον τεχνικό, ο οποίος φανταζόταν να έχει στη διάθεσή του έναν πιο killer επιθετικό και το κυριότερο πιο γρήγορο και πιο δυνατό σε σωματικά προσόντα, ικανό να οδηγεί στο κέρδος (σ.σ.: στο γκολ) το παιχνίδι της ομάδας.
Τον ανακάλυψε μια ημέρα που ο μάνατζέρ του Μάρκο Ναλέτιλιτς του έφερε κάποια dvd. Πρωταγωνιστής τους ο Σισέ με τον Παναθηναϊκό. Υστερα από μόλις λίγα λεπτά ο Ιταλός αναφώνησε 'θέλω μονάχα το κτήνος'. Αν βάλουμε στη ζυγαριά την ποδοσφαιρική ποιότητα του Γάλλου και τη χρηματική δαπάνη του η αγορά του ήταν στην Ιταλία το καλοκαιρινό κόλπο γκρόσο.
Τέσσερα τέρματα σε 3 επίσημα παιχνίδια για τον αρχισκόρερ Σισέ και στον 'λευκο-γαλάζιο' κόσμο έλειπε από τα χρόνια του Γκασκόιν μια τέτοια επιβλητική προσωπικότητα στο γήπεδο αλλά και εκτός αυτού".
πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: