Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Έριξε άδεια κι έπιασε ...γε-Μάκο!!

Παρά το άδειο ΟΑΚΑ και το κακό ξεκίνημα, το έργο είχε καλό τέλος για την ΑΕΚ. Νίκησε 1-0 τον Εργοτέλη με γκολ του Μάκου και μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα...
Έριξε άδεια κι έπιασε ...γε-Μάκο!
Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα η ΑΕΚ. Η Ένωση επικράτησε 1-0 του Εργοτέλη στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος ο Μάκος στο 31'.
Μπορεί η ΑΕΚ να προήλθε από τη βαριά ήττα στο Βέλγιο (4-1 από την Άντερλεχτ), στο ματς με τον Εργοτέλη πάντως δεν έδειξε επηρεασμένη. Ούτε οι απουσίες έδειχναν να την επηρεάζουν σημαντικά. Σε ορισμένες στιγμές βέβαια η απουσία του έμπειρου Δέλλα και τα παιδικά λάθη του Μανωλά, μπορούσαν να τις στοιχίσουν, αλλά ο Αραμπατζής ήταν πάντα έτοιμος αποσοβώντας τους εκάστοτε κινδύνους, ενώ έστειλε μήνυμα προς τον πάγκο ότι αξίζει φανέλα βασικού.
Οι δύο ομάδες είχαν αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο με τον Εργοτέλη (ο οποίος πήγε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις) να έχει τις πιο κλασσικές. Ωστόσο, η ΑΕΚ ήταν αυτή που βρήκε πρώτη δίχτυα. Σκόρερ στο 31' ο Μάκος ο οποίος εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τη συστημένη βαθιά μπαλιά του Μπέλεκ, πλασάροντας ιδανικά τον Πίρσον για το 1-0. Οι κιτρινόμαυροι θα μπορούσαν άλλες δύο φορές να ανεβάσουν τον δείχτη του σκορ, όμως Γκούνγιονσεν και Λεονάρντο, δεν είχαν την τύχη του Έλληνα αμυντικού χαφ της Ένωσης στο 37' και το 40' αντίστοιχα. Μάλιστα η ευκαιρία του Βραζιλιάνου κατέληξε στο δοκάρι...
Στην επανάληψη έπρεπε να συμπληρωθούν 69 λεπτά παιχνιδιού για να δούμε μία αξιόλογη φάση, στην οποία πρωταγωνιστές ο Κουτσιανικούλης και ο Αραμπατζής. Ο μεσοεπιθετικός των Κρητικών μπήκε στην περιοχή, σούταρε με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να κρατάει για μία ακόμα φορά το μηδέν στην εστία του.
Γενικά το δεύτερο ημίχρονο έπεσε αρκετά σε ρυθμό, γεγονός που το αποδεικνύει και η έλλειψη ευκαιριών. Για να καταλάβετε η πρώτη κλασσική φάση στο δεύτερο ημίωρο έγινε στο 85' από τον Λεονάρντο, η ενέργεια του οποίου θύμισε το θαυμάσιο γκολ που πέτυχε το Βέλγιο. Αυτή τη φορά όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και κατέληξε άουτ.
Στα τελευταία λεπτά που απέμειναν ο Εργοτέλης δεν μπόρεσε να κάνει καλύτερο και έτσι διατηρήθηκε το 1-0 με την ΑΕΚ να ξεκινά με νίκη τις υποχρεώσεις της στο ελληνικό πρωτάθλημα, παρά την κακή ψυχολογία από την ήττα στις Βρυξέλλες.
Το φιλμ του αγώνα
90' ΤΕΛΟΣ στο παιχνίδι
88' Κίτρινη στον Χάντι. Θα μπορούσε να δοθεί και κόκκινη στον παίκτη του Εργοτέλη, λόγω της αγκωνιάς στον Βάργκας
85' Ωραία ενέργεια από τον Λεονάρντο που θύμισε το γκολ του στο Βέλγιο, αλλά το πλασέ του αυτή τη φορά έφυγε άουτ.
83' Σουτ του Λυμπερόπουλου η μπάλα έφυγε άουτ.
78' Δυνατό σουτ του Γκέντσογλου απέκρουσε ο Τζούνιορ έδιωξε. Καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ.
76' Κίτρινη στον Γκέντσογλου
75' Αλλαγή για τον Εργοτέλη: Ο Χαντί πέρασε στη θέση του Ρομάνο
73' Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Μπέλεκ έξω, μέσα ο Βάργκας.
69' Πάλι σώνει την ΑΕΚ ο Αραμπατζής. Ο Κουτσινικούλης μπήκε στην περιοχή σούταρε με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να πέφτει και να αποκρούει την μπάλα στην αριστερή του γωνία!
68' Αλλαγή για τον Εργοτέλη: Ο Καρέλης τη θέση του Φραγκουλάκη.
67' Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Λυμπερόπουλος αντί του Γκούντγιονσεν
59' Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Μπερνς περνά στη θέση του Κάρλος. Στη δεξιά πτέρυγα πήρε θέση ο Αυστραλός.
58' Σέντρα σου του Βίσιο, η μπάλα πήρε ύψος και έφυγε άουτ.
57' Σουτ του Τζούνιορ άουτ.
53' Μακρινό σουτ του Μπούντιμιρ, ο Αραμπατζής δεν ανησυχεί και παρακολουθεί την μπάλα να καταλήγει άουτ.
46' Έναρξη δευτέρου μέρους
45' Λήξη πρώτου ημιχρόνου
40' Δοκάρι για την ΑΕΚ! Ο Λεονάρντο έπιασε ένα φοβερό σουτ αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι...
37' Ευκαιρία η ΑΕΚ, με τον Γκούντγιονσεν να κάνει το σουτ στην κίνηση από το ύψος της περιοχής και την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ.
31' Γκολ για την ΑΕΚ: Ύστερα από βαθιά μπαλιά ο Μάκος μπήκε στην περιοχή του Εργοτέλη, πλάσαρε τον Πίρσον για το 1-0.
30' Για δεύτερη φορά ο Αραμπατζής σώνει την ΑΕΚ, διατηρώντας το μηδέν στην εστία του. Ο τερματοφύλακας της Ένωσης έκανε έγκυρη έξοδο και απέκρουσε την μπάλα σε άουτ σε τετ α τετ με τον Αραμπατζή.
29' Μακρινό σουτ του Γκέντσογλου η μπάλα πάνω στον Πίρσον.
24' Μεγάλη ευκαιρία και για την ΑΕΚ. Κεφαλιά πάσα για τον Λεονάρντο, που τσίμπησε την μπάλα προλαβαίνοντας τον Πίρσον αλλά την έστειλε δίπλα από το δοκάρι.
22' Απίστευτη χαμένη ευκαιρία για τον Εργοτέλη. Ύστερα απο κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον αφύλαχτο Μπέτο, η κεφαλιά του οποίου έφυγε άουτ. Φυσικά η ολιγωρία της "κιτρινόμαυρης" άμυνας ξεσήκωσε τις φωνές του Αραμπατζή. Και πάλι ο Μανωλάς έκανε το λάθος και έχασε τον Μπέτο στο μαρκάρισμα.
17' Καλή στιγμή για την ΑΕΚ, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Κάρλος, ο Μανωλάς έπιασε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή με την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πίρσον και να καταλήγει άουτ.
16' Σώζει ο Αραμπατζής την ΑΕΚ σε τετ α τετ με τον Μπούντιμιρ...
14' Λάθος από τον Μανωλά, ο Μπούντιμιρ βγήκε φάτσα... κάρτα με τον Αραμπατζή, πήγε να τον κρεμάσει με πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στη συνέχεια ο Μανωλάς ζήτησε συγγνώμη για το λάθος του.
6' Ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ύστερα από λάθος του τελευταίου αμυντικού του Εργοτέλη, ο Μπέλεκ πήρε την μπάλα, πλάσαρε υπό πίεση, η μπάλα κόντραρε και τελικά έφυγε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι.
Ο Χιμένεθ σηκώνει τον Μπουγαΐδη για ζέσταμα, καθώς ο Κάλα δείχνει να έχει πρόβλημα...
2' Σουτ του Κάρλος εκτός περιοχής, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
1' Έναρξη αγώνα
ΑΕΚ (Χιμένεθ): Αραμπατζής, Μανωλάς, Κάλα, Γεωργέας, Καράμπελας, Μάκος, Γκέντσογλου, Κάρλος, Λεονάρντο, Γκούντγιονσεν, Μπέλεκ.
Εργοτέλης (Καραγεωργίου): Πίρσον, Γιοβάνοβιτς, Χίμπλινγκερ, Βίσιο, Κουτσιανικούλης, Μπέτο, Ζούνιορ, Μπούντιμιρ, Γιαλούσης, Φραγκουλάκης, Ρομάνο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: